Aloita uusi keskustelu

Pelkäätkö ukkosta?

Aloittaja: Flash Gordon Tiede ja luonto 12.7.2018 20:21

Useimmat oululaiset tuntevat kylmiä väreitä aina kun kuulevat ukkosen jyrinää ja siinä salamanräpäyksessä hakeudutaan suojaan sähköiskun varalta, onhan salamissa usein miljoonakin volttia aivan kuin Korkeajännityksessä aikoinaan. Miten sinä suojaudut salamilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 76 viestiä

Ajettiin autolla joitakin vuosia takaperin ja ukkoskuuroon satuttiin , niin kyllä osaa pelotti kovasti, kun päällä oli ukkonen. Salama välähti ja samassa jytisi ja autossakin tunsi ukkosen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesänä ei muuten ollut yhtään ukonilmaa, ei ainakaan sellaista jonka olisi huomannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin suomessa ukkosia vähään aikan ilmenee sen verran on maapallon akselikulma muuttunut ei ukkosia suosivaksi. Tosin suomessakin esiintyy talvisin aina silloin tällöin ns. "talviukkosia" Aikoinaan salama oli lyönyt Ukko Kolin mastoon keskellä talvea, joka oli kautta maan isokin puheen aihe. Kun asuin nuoruusvuosina helsingissä siellä oli useastikkin talvi ukkosia jyrinöintineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muinoin Hillasuolla pääsi ukonilma yllättämään. Oli aava suo ja kans Enon siinä tarvottiin. Salamat räiski. Sanoin Enolle:" on kuin Tykkitulta." Sodat käyny Eno sano:"Haku ammuntaa Haku ammuntaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Lapset ja koirat pelkäävät ukkosta. En ole koskaan nähnyt aikuista ihmistä, joka pelkäisi ukkosta. Miten suojaudun salamalta? No terveellä maalaisjärjellä tietenkin... Ei kannata mennä sen korkeimman puun alle suojaan. Eikä varsinkaan olla se korkein asia lähistöllä. Muuten voit jatkaa elämääsi normaalisti, vaikka ukkostaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan nähnyt aikuista ihmistä, joka pelkäisi ukkosta. Miten suojaudun salamalta"
Ku naapurin emäntä joutuu paljon olemaan yksin kotona, miehensä ollessa paljon matkatöissä-
Niinpä Hän tulee mun luo sitä ukkosta pelkäämään.
Koska Hän pelkää juuri sitä salaman vilahdusta, menemme yhdessä paiton allae "pelkäämään"!
Nyt jo aikojen kuluessa Hän on oppinut luottamaan minun apuuni niin, että jo tummien pilvien näkyessä tulee kanssani "pelkäämään"!
Tuntuu mahtavalle, kun pystyy naapuria auttamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät lapset pelkää ukkosta elleivät aikuiset opeta sitä. Itse en pelännyt lapsena ukkosta ja ihmettelin muita pelkääviä. Vanhempani opettivat kyllä miten ukkosella tulee toimia. Omille lapsilleni ole opettanut saman asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne kylmät väreet johtuvat merellisestä ilmastosta! Eiköhän ukkoset ole tältä kesältä auttamattomasti OHI !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotiini tuli avosähköjohdot, eli kaapeli tolppien päällä.
Ukonilmalla sähköpistorasioista saattoi valokaari kurkistaa, joten verhot oli syytä syrjään vetää. Sähkötaulun sulakkeet oli jauhona tapauksen jälkeen. Kaheksan metrin päähän takapihan koivuun salama iski kun kahvipöydässä istuttiin. Salamaa näytti takapiha olevan täynnä ja luultiin talon syttyneen. Kumpparit ja ulkovaatteet löyty kerrankin äkkiä.
En pelkää vieläkään...muuta kuin itseäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukonilmalla ei saanut mennä ikkunan eikä uuninluukun eteen. Jos oli järvellä soutuveneellä, piti ukonilman yllättäessä mennä pitkälleen veneen pohjalle. Ukkosilmalla ei saanut mennä tai jäädä puun alle. En pelännyt ukkosella. Muistan lapsuudesta, kuinka komeaa oli talosta mäen päällä katsella järvelle, kun sen yllä salamat leiskuivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamossa oli eilen ollut raju ukkoskuuro ja isoja rakeita oli satanut. Taitaa olla lämmin sää tältä vuodelta mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä nautin ukkosista ja kovista tuulista. En pelkää ukkosta, vaan nautin sen tuomista säävaihteluista ja nautin siitä monesti pihamaalla kunhan ei sada kovin paljon. Samoin nautin tuulista, varsinkin kun kuljen luonnossa. Minusta luonnon sääolosuhteet normaalista poikkeavat ovat jotain sellaista, joista pidän. Outoa, vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltäs mahtaa tuntua kun ukkonen polttaa talosi ja tavarasi ja saattaa tappaa kotieläimesi tai läheisesi tai vaikkapa useammankin, mulla on kokemusta asiasta. Mietippä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä voi ainoastaan pelkäämisellä estää esittämisiä tapahtumia. Ukkoset aiheuttavat kuitenkin loppujen lopuksi hyvin vähän vahinkoa kiinteisöihin yms. Kun luonto itsessään tuo ukkoset ja tuulet, niin kyllä minä voin myös todeta luonnon mahtavista voimat ja ihailla sitä. Se asettaa itseni nöyräksi niiden edessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko saunominen ja suihkuttelu vaarallista ukkosella. Taivalkoskella ukkonen jyrrää nyt ja sauna on päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukonilmalla en patsastele katolla, enkä aakeella laakeella enkä vetten päällä.
Ylijännitesuojat on ja adsl:stä luopumisen jälkeen ei ole laitteitakaan mennyt rikki.
Herkimmissä/kalleimmissa laitteissa on etäohjattavat sähkökytkimet ja UPS, siltä varalta jos alkaa jytkäytellä omaan pihapiiriin.
Katon ympäri kiertää yhtenäinen johdinkehä joka on maadoitettu kahdella 25mm2 kaapelilla talon alla ja sähköjohtolinjassa olevaan maadoitukseen.

Retro kompuuttereita ei voi rahalla korvata, siksi on varauduttu hieman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkään, mutta olen hakenut apua terapeutilta, psykologilta ja mielenterveystoimistosta. Nyt tulen sen pelon kansssa toimeen, tosin se vaatii vahvan läääkityksen ja pitkäkestoisen sitoutumisen vaadittavaan hoitoon,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille