Aloita uusi keskustelu

Paperikassit ilmaiseksi!

Aloittaja: Paperikassien ja luonnon ystävä Tiede ja luonto 12.6.2019 11:47

Marketit ja kauppaliikkeet suoltavat muovikasseja kymmeniä tuhansia ellei satojatuhansia kappaleita päivittäin asiakkailleen ostosten pakkaamiseen 20 sentin hintaan kappale.
Ehdotan PAPERIKASSIKAMPANJAA, jolloin tiettynä päivänä tai viikkona paperikassi olisi saatavana kaupasta ilmaiseksi. Tämä opettaisi ihmiset huomaamaan kassin ekologisuuden, käytännöllisyyden ja käytön ja sen miten kauan yhtä paperikassia voi käyttää uudelleen jopa kymmeniä kertoja. Jatkossa paperikassit voisivat maksaa vähemmän kuin muovikassit. Se saisi monen ottamaan käyttöönsä mieluummin paperikassin kuin muovikassin. Tämä olisi todellinen ekoteko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

muovi eikä paperikasseja, vaan "kestokassit" pakollisiksi. Niitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan ja uudestaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina olen ihmetellyt, että miksi siellä ei ole panttia. Siellähän on valtaosa köyhiä, kuin kirkonrotat. Täällä lähinnä poltetaan roskapussiksi laitetut ostoskassit. Itse olen niin pihi, etten raski 20 senttiä siitä maksaa. Nytkin vei tölkkejä ja kassi on vedellä virutettuna parvekkeella kuivamassa. Virutuksen suoritin kaupassa, ettei mene omaa vettä. Ha haa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän ainakin Halpa-Halli antaa uudet paperikassit ja vielä pakkaakin valmiiksi, ainakin kampanjapäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

En kelpuuta itselleni muovi enkä paperikassia, korkeintaan hätätapauksessa. Autolla teen ostosreissut ja kassi on aina autossa ja toinen käsilaukussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä punoin itselleni kauppakorin vuonna 1983 taakkanauhasta ja tein siihen puisen kahvan. Koko on sellainen, että siihen mahtuu kolme maitopurkkia rinnan ja seitsemän peräkkäin ja korkeus on korissa maitopurkin luokkaa. Kahvan kohdalta 15 cm korkeampi. On kevyt ja kestävä. Päivittäisessä käytössä on edelleen eikä ole loppumisen merkkejä näy vaikka ikää jo tulee 36 vuotta. Luulisin, että lyö kaikki muut ekologisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos muovipussin käyttää uudestaan edes roskapussina, on se ekologisempi vaihtoehto kuin paperi- tai kangaskassi. Kangaskassia pitää käyttää satoja kertoja ennenkuin se menee ohi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Tästä oli keväällä tutkimus, ja yllättäen muovikassi oli se ympäristöystävällisin vaihtoehto, edellyttäen että se käytetään lopuksi roskapussina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu muovikassista. Suomalainen muovikassi on todella paksua muovia. Ulkomailla muovikassit on sellaisia ohuita.
Itse ainakin käytän paperikassin sanomalehtien keräämiseen ja viemiseen, ja pussi menee sinne samaan astiaan. Ja voi siihen pahvitkin kerätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin... Yksi muovipussi paperinkeräyksessä pila koko astiallisen. Sitä erää ei voi laittaa kierrätykseen vaan poltettavaksi. Tästäkin oli uutisissa taannoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se riippuu muovikassista? Kun kassi menee roskapussina polttokelpoisen jätteen astiaan, niin se ja sama minkä vahvuinen se on. Palaa aivan samalla lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kauan kuin ihmiskunta ei huolehdi/ osaa huolehtia muovijätteistään asianmukaisella tavalla, pitää muovin käyttöä rajoittaa varsinkin päivittäistavarakaupoissa ym. Tiedämme muovin globaaliset ongelmat jo varsin hyvin suurina ympäristökatastrofeina vesistöissä, me juomme ja syömme elintarvikkeiden mukana jo muovia; mikä mahtaa olla niiden pitkäaikaisvaikutus kehossamme, se jää nähtäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on. Vaasan ja lähikuntien kotitalouksien jätehuolto perustuu muovipussien uusioköytölle roskapusseina. Stormossen hoitaa loppukäsittelyn ja Vaasa ja lähikunnat saa niistä sähköenergiaa ja Vaasa ja osin Mustasaari kaukolämpöä sekä biokaasua paikallisliikenteen linja-autoihin. Paperipussit, ehkä useimmat, saattaisivat kastua ja revetä, ovat käyttökelvottomia tarkoitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa olisi tuotekehittelyn paikka. Puuaines käy korvaamaan paljon muovia ja on jo sellaisia "kertakäyttö" pahvimukeja, jotka kestävät vettä ja muita yleisimpiä nesteitä vuotamatta hyvin pitkiä aikoja ja niitä käytetään itse asiassa useampaan kertaan, joten "biotuoteverstas", pienimuotoinenkin, saattaisi tuottaa tarkoitukseen paremmin nesteitä läpäisemättömiä paperipusseja.
Kun semmoiset kaupunki määräisi vaihdettavaksi jonakin yönä markettien muovipussien tilalle ja hinta olisi ehkä vaikka pari senttiä kalliimpia, tuota tuskin kukaan edes huomaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on useampi kangaskassi, joista vähintään yksi kulkee aina mukanani. Lähtiessäni esim. viikonloppuruokaostoksille, otan niitä mukaan useamman. Lähikaupassani on vaihtoehtona vihannes-ja hedelmäpuolella ruskeita paperipusseja muovipussien rinnalla, pareripussit toimivat sitten kotona myös biopusseina.
Mutta hyvä idea tuo aloittajan idea myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minä taas ehdotan,että jokaisella kaupassa käviällä olisi jo kassi mukana kun kauppaan astelee . halpa ostos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi