Aloita uusi keskustelu

onnenlintu kuukkeli

Aloittaja: Minä Tiede ja luonto 20.3.2018 15:26

Uskotko siihen, että kuukkeli on onnenlintu. Minä uskon ja monta tapahtumaa on sattunut, kun kuukkeli on ilmestynyt näkösälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Jotku sanoo, että kuukkeli syö kaiken ruoan ja pienemmille ei jää mitään ja pitää ajaa pois haitolta. Minä uskon, että kuukkeli tuo onnea ihmisen elämään ja en todellakaan ajaisi pois sellaista lintua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kuukkeli pari tullut kevään jälkeen takaisin ruokinnalle. Kolme oli silloin yhtaikaa ja mihin lienee yksi jäänyt. Mukava lintu tämä kuukkeli ja kesy lintu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistanpa Pyhätunturinreissulla kuukkelien tulleen kavereiksi eväillemme ja söivät kädestä, se oli ihanan leppoisa kaveriporukka - kuukkelien joukko ja ne seurasi maastossakin mukanamme lennellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on ollut kuukkeleita jonkin aikaa ruokintapaikalla ja talipötköjäkin on syöneet. Eihän onnea tuovaa lintua kannata ajaa pois, vaikka onkin suurempi lintu muita ja luulisi muilta ruoan vievän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan sattunut kuukkelia tapaamaan, mutta muuten on kyllä ollut ihan mukavaakin toisinaan. Kuukkeli ei ole sitä voinut aiheuttaa, kun ei ole ollut läsnä. En ole taikauskoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kuukkeli, niin... meillä sitä kutsuttiin entivanhaa kuustikkaaksi. Siis, kuustikas. On se maineeltaan parempi kuin närhi. Jotenkin sisvistyneen olonen. Salaperäisenä naavakuusikoiden asukkina se on ollut luontokuvaajien suosikki. Kanta on harventunut kuusimetsien hakkuiden takia. Niin luulen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vanha kansa tiesi onnenlinnun. Saamelaiset uskoivat kuukkelin näkemisen tietävän hyvää pyyntionnea. Toisaalta jotkut uskoivat näkemisen tuottavan onnettomuutta. Pesän löytäminen tiesi kuolemaa. Linnén antama nimi Garrulus infaustus tarkoittaa onnettomuutta tuova lörpöttelijä. Uskokoon ken haluaa. Lähde: Linnilä&Savikko, Onko lintu kotona?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuukkeli on kivan kesy harmiton ja utelias lintu.
Ollessani kerran korpihilloja poimimassa niin kuukkeli seurasi minua niin kauan kun siinä korvessa kuljin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille