Aloita uusi keskustelu

Miksi kuu ei pyöri vaikka maa pyörii?

Aloittaja: Tiede ja luonto 6.1.2019 12:39

Kiinalaiset lähettivät kuun pimeälle puolelle tutkimuskoneiston tutkimaan sitä puolta kuusta, jota ei voida nähdä maasta käsin. Mutta miksi kuu vain kiertää maata eikä itse pyöri akselinsa ympäri kuten maa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 172 viestiä

Jos minä pyörähdän täyden kierroksen, niin kaikki ympärillä oleva näyttäisi liikkuvan, vaikka seisovat paikoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain luin että kiertää ympärinsä. Mutta miten koska aina sama puoli on aina maapallollamme nähtävissä? Ei siis riitä ymmärrykseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska kuu pyörii akselinsa ympäri samassa ajassa missä kiertää maan ympäri. Pyöritä tennispalloa toisen ympäri niin että sama puoli on koko ajan keskellä olevaa palloa kohti. Seuraavaksi poistat keskimmäisen pallon ja pyörität palloa paikallaan ympäri. Huomaat että sehän pyörii akselinsa ympäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuun pyörähdysaika akselinsa ympäri on lukkiutunut samaksi kuin sen kiertoaika Maan ympäri (sideerinen kuukausi). Siten Kuusta on aina sama puoli Maata kohti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mielenkiintoista, että tämä juttu on saanut pojottaa tällä keskusteltavana otsakkeena jo parisen viikkoa, mutta samanaikaisesti meitä koskettavat paljon tärkeämmät viestiketjut on poistettu ensimmäisen vuorokauden ja yli 200 viestin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko sillä mitään tekemistä asian kanssa, että tässä ketjussa keskustelu pysynyt paremmin asisllisena.

Kyllähän jokainen tajuaa mikä on asiallista keskustelua, jopa ne saivarteliat jotka keskustuja pilaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se sen mainitseminikaan ketjun enemmistö viesteistä ollut asiattomia ja itsekin ilmoitin sieltä yhden suoranaisen uhkausviestin poistettavaksi. Oli vain aihe sellainen, josta helposti tulee tulkinta, että terve kritiikki ymmärretäänkin rasismiksi. Se on sikäli sääli, että juuri sillä varjolla emme kykene rakentamaan rakentavaa kriittistä toimintaa vaan rikoksentekijöiden oikeuksia suojellaan jopa enemmän kuin uhrien. Se on väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, miksi se täällä pyörii, eikä mene unholaan, on se, että tätä aloitusta ihmiset haluaa kommentoida. Etkö todellakaan AT tätä tiennyt?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo oli kautta aikojen paras selitys. Hologrammit selittävät kaiken ”totuuden”, koska harva voi omin kätösin tuota väitetä muuksi muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi yleensäkin kaikki pyörivät jonkun ympäri tai ympärillä? Isoilla on tapana pyöriä oman napansa ympärillä ja pienet pyörivät ison ympärillä. Kolmas pyörimistapa syntyy kun pienet alkavat pyöriä omassa piirissään toistensa kanssa. Näinhän tapahtuu politiikassa ja esimerkiksi Ylessä jossa toimittajat palkitsevat toisensa vuosittaisissa gaaloissaan. Kyse energiasta ja vetovoimasta sekä myös liikkeestä jolla ei ole mitään kunnon suuntaa. Silloin jäädään pyörimään jonkun ympärille tai ryhdytään piirileikkiin ajankulun vuoksi. Ilman ympyräliikettä ei aikakaan kulje. Kuun pimeä puoli on meitä kiinnostanut aina kuten oma pimeä puolemmekin. Todellisuudessa se on yhtä valoisa kuin tuntemamme puoli. Ottaa vaan vastaan ensimmäisenä kaiken sen mitä vastaan tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kaiken tiedostamattoman. Vasta sen jälkeen voidaan ajatella ja ehkä tehdäkin.

Kiinalaiset maan valtaväestönä valtasivat oikeutetusti ihmisalueen uloimman osan. Ehkä heillä on tarpeeksi rikas ja vanha henkinen kulttuurikin ymmärtämään asemansa ihmiskunnan edustajina. Tai ehkä he rakentavat muurinsa sinnekin? Muurit ovat keino suojella itseämme vieraillta ja tuntemattomilta. Näiden muuriemme kanssa meillä on aina ongelmia, mutta avoimuudellakin on hintansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso voi pyöriä pienen ympärillä jos pienellä on enemmän massaa, esim. Musta aukko ja tähti, jossa kooltaan pieni musta aukko hajottaa ympärillään pyörivän suuremmen tähden..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ekkönää tiijjä? Johan tuo asia jo alakoulusa opetettiin notta kuulla ei oo akselia! Ei oo kuuta sorvatesa siihen akselitappia laitettu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan siksi, ettei kuu ole itsenäinen planeetta vaan maan kiertolainen. Se on siis vain kappale joka kiertää maata, aivan kuten sateliititkin, joita ennen sanottiinkin tekokuiksi, eivät nekään pyöri akselinsa ympäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa on vain planeetta joka kiertää Aurinkoa ympäri, maa ei siksi pyöri akselinsa ympäri.
Aurinko on taas vain tähti joka kiertää linnunradan keskustaa ympäri, siksi sekään ei väitteistä huolimatta kierrä akselinsa ympäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitätkö siis että avaruusasema ISS joka on maatakiertävällä radalla pyörii akselinsa ympäri, koska oman akselinsa ympäri pyöriminen on muka kosminen lainalaisuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi