Aloita uusi keskustelu

Mikä oli aineen massa tunti ennen alkutäjähdystä?

Aloittaja: Eepostus Tiede ja luonto 8.2.2018 18:59

Kun kerran tiedetään että alkuräjähdys on tapahtunut joskus kauan sitten. Niin mikä räjähti ja mikä oli sen aineen massa joka tämä päivänä laajenee jonnekin maailmankaikkeuteen. Oliko avaruus minne tähdet nyt laajenevat olemassa? Olisi kiva jos joku viisas valkaisisi niin että tajuaisi jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 51 viestiä

Aika ja aikariippuvainen kausaalisuus alkoivat alkuräjähdyksestä, väitetään. Tuon mukaan, sitä ennen ei ollut aikaa, näin ollen ei ollut semmoista kuin "tunti ennen alkuräjähdystä",

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos alkuräjähdys ei ollutkaan lajissaan ensimmäinen? Jos elämmekin nyt sinkoutumisvaihetta, mutta aikaa myöten liike pysähtyy ja vetovoima palauttaa kaikki kappaleet taas yhteen? Silloin niiden yhteinen massa olisi ainakin helpompi mitata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä aloituksessa on sellainen virhe, että sitä tuntia - siis aikaa ennen alkuräjähdystä ei ollut. Kaikki aika - energia - massa ja tila alkoi hetkestä nolla. Mitään näistä ei ollut ennen alkuräjähdystä. Ei sitä valtavaa energiakeskittymääkään, joka muuttui hetken päästä massaksi ja tilaksi. Tätähän on tutkittu Cernissä, jossa on saatu hiukkasia muodostettua olemattomasta.

Toki en sulje sitä vaihtoehtoa pois, että ennen alkuräjähdystä olisi ollut esim aikaisemman universumin luhistuminen, josta tuli valtava energiakeskittymä ilman massaa ja tilaa. Mutta se on sitten oma tarinansa. Kuten myös joku vieläkin suurempi voima - vaikkapa luoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuräjähdys on oletus. Teoria toteutuu vain jos koe voidaan uusia. Jos alkuräjähdys on totta niin eihän ennen sitä ollut materiaa vaan pelkkää energiaa. Eli vastaus kysymykseen 0 g

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ennen alkuräjähdystä oli vain energiaa. Massaa ei ollut. Tässä teoriassa on tosin ongelma. Myntinräjäyttäjien Aatami Villimies monesti esitti räjähdyksen kolminaisuuden : tarvitaan happea, kipinä ja räjähtävä ainesosa. Jos ennen alkuräjähdystä ei ollut mitään noista kolmesta olemassa, miten räjähdys sai alkunsa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää on helppo, plusmiinusnolla potenssiin yksi, ja kaikki mateemaattiset kaavat ovat vertailukelpoisia before zeropointin kanssa, try this one.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä menee meille eläkeläis ikäisille jo yli hilseen.Eihän meikän järenjuoksulla tämmösiä voi ees aatella.Riittää kun halpaa lonkeroa osaamme niskat kyttyrässä Lidlistä raahata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On arvioitu kaikki roina mitä avaruudesta ikinä löytyy . . . olisi ollut vain nuppineulan muovisen pään kokoinen. Valtava energia pakkautunut yhdeksi pieneksi pisteeksi. Kunnes jokin sain kokonaisuudessa horjuvan tekijän ja räjähdys oli selvä ja ainoa vaihtoehto. Jumalan taidot ovat ihmisjärjelle selittämätömät ja siksi jäävätkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Jumala teki sen ajan, joka kului alkuräjähdyksestä siihen, kun hän loi ihmisen 6000 vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvon sinua LUE RAAMATUSTA! et tarvitse kysellä. Mitä sinä olet tehnyt uskontotunnilla entä pyhäkoulussa sunnuntaisin? Entä rippikoulussa kuten näet on monta tapaa saada sivistystä joka liittyy herra sinun jumalaasi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloinhan ennen räjähdystä massan on täytynyt olla massan neliöjuuri x3,14

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alussahan oli vain Sana joka oli Jumalan luona ja Joka oli Jumala. Mikä siis oli Sanan massa eli paljonko Jumala painoi? Ja oliko edes aikaa enenkuin oli mitään materiaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ääretön tiivistyminen voi äkkiä muuttua äärettömäksi laajenemiseksi?
Selitystä tähän ei voi kukaan antaa, niin yliluonnollinen kuin kriittisen massan saavuttaminen on vain säälittävää arvailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja missä se massa piileskeli, kun sitähän täytyi olla julmasti ennen alkuräjähdystä. Mikä aiheutti alkuräjähdyksen, kova on ollut lataus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika-avaruus syntyi alkuräjähdyksessä, joten aikaa, paikkaa, massaa tai edes tyhjiötä ei ollut ennen alkuräjähdystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi