Aloita uusi keskustelu

Maailmankaikkeus

Aloittaja: Eetami Tiede ja luonto 29.11.2017 12:10

Minua ihmetyttää, että jos Jumala on luonut koko maailmankaikkeuden, niin kuka on luonut Jumalan? Ei kai Jumala ole tyhjästä voinut syntyä? Jos Jumalan on luonut joku Ylijumala, niin kuka on luonut tämän Ylijumalan? Toinen asia mikä askarruttaa on se, että jos Jumala on luonut koko äärettömän maailmankaikkeuden monine aurinkokuntineen ja galaxeineen, niin miksi vain maapallolla on asutusta? Onko maapallo vain Jumalan harjoituskappale ja jossakin muualla on parempi planeetta, jossa on se oikea paratiisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 38 viestiä

Mielen kiintoinen teoria mitä pohdit samaa olen pohtinut minäkin lähes koko ikäni. Onko Jumala henkiolento lainkaan ? vai suuren älyn omaava meitä miljoona vuotta tai enemmän edellä kaikessa oleva inhimillinen olento.

Ja pystyy luomaan uutta ja sellaista mitä ihmisaivot eivät pysty käsittelemään. Tai jos koittaisi käsittää ison hihnapyörän laakeri voisi hirttää päälle viskaten remmin hippo kampukseen. Näin käy ihmiselle jos liikaa ajatuksia käy ahmimaan.

Olipa Jumala ns. miljoonia vuosia meistä edellä oleva yli ihminen tai sitten henkiolento . . . Mitä sen on väliä joka tapauksessa me olemme mitä olemme ja hän on kaiken yllä ja joka paikassa yhtä aikaa. Ja hänen tieto taito osaamisensa on meidät ja kaiken luomakunnan luonut. Samoin tähdet, planeetat eri aurinkokunnat ja valtavat kokonaisuudet joissa miljardit aurinkokunnat pyörivät eli Galaksit.

Luulen eri prosessien kautta kaikki ovat syntyneet avaruudessa. On tarvittu alku liikkelle paneva tapahtuma vaikkapa se paljon puhuttu alkuräjähdys. Valtava määrä ainetta eri atomeja kaasuja eri muodoissa ne ovat alkaneet hakeutua luonnon lakien mukaan toisiinsa.

Muodostaen isompia ja toistaan isompia kokonaisuuksia miljoonien ja miljardien vuosien aikana. Palautuen viimmein yhdeksi tiiviiksi valtavan tiheäksi ja painavaksi massaksi. Ainehhan on katoamatonta sanotaan se muutta, vain olomuotoaan tämä on tuttua fysiikan tunneilta. Tiedemiehet sanovat palautumis prosessi olisi jo alkanut!

Ja kaikki mitä alkurajähdyksessä on ympäriinsä singonnut. Lähenee toisiaan viimmein puristuen aina enemmän ja enemmä tiiviimmäksi, kunnes on aika uuden alkuräjähdyksen.

Sanotaan joskus kaikki on ollut yhdessä pienessä kimpaleessa valtavan tiheänä kappaleena. Jolla on ollut suunnaton energia määrä puristuneena nuppineulan pään kokoiseksi.

Kunnes jokin käynnisti tapahtumat ja valtavan räjähdyksen. Kuka tietää montako räjähdystä on jo ollut? ja monesko se olisi ? Yksin Jumala sen voi tietää onko niin kuten ihmiset ovat ajatelleet tai sitten . . . EI!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin....ensinnäkin meidän galaksissa jota kutsutaan nimellä linnunrata (eng. milkyway) on tähtiä 200 miljardia eli lähtökohdiltaan aurinkokuntia, mutta kaikilla aurinkoilla (tähdillä) ei ole kiertolaisia (planeettoja). No sitten näitä galakseja on nykytietämyksen mukaan havaittavassa (ei tiedetä todellista kokoa) maailmankaikkeudessa 2000 miljardia (2 biljoonaa) kappaletta ja jos niissä kaikissa on keskimäärin 200 miljardia tähteä niin huhhuh alkaa loppumaan laskentakyky kalkulaattorista. Siis mietippä olisiko niin omituista että vain tällä meidän maa nimisellä planeetalla olisi vain elämää (olkoon se sitten missä muodossa tahansa) koko maailmankaikkeudessa? sitä ei usko Erkkikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ollenkaan omituista. Tiedemiespiireissä ollaan yhä vakuuttuneempia siitä, että elämää pyrkii syntymään jos olosuhteet ovat vähänkin otolliset. Esimerkiksi Tyynen meren syvänteissä noin 10km:n syvyydestä tuhannen ilmakehän paineessa on elämää ja Etelämantereelalla jään alla on löytynyt miljoonia vuosia eristyksessä olleita suolavesipusseja, joissa on mikroskooppista elämää vaikka siellä ei ole vapaata happea joten ei olosuhteiden tarvi välttämättä olla näin otolliset kuin missä me elämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kysymyksenasettelu johtaa äärettömään kierteeseen ja sitähän koko kossmoss lienee. mitähän se sekkii pimiä aine lie, kuulostaapa kaikin puolin eppäilyttävältä.
>%D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä sinulla on varma tieto ettei elämää ole muualla maailmankaikkeudessa. Käsittääkseni sitä ei ole vain löydetty lähinnä huimien etäisyyksien vuoksi. Esko Valtaoja kuvasi elämän mahdollisuuksia meren rannan hiekkaan. Eli mahdollisten elämää sisältävien planeettojen lukumäärä on isompi kuin rannan hiekkajyvästen määrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jumalan keksijä asuin Lähi-Idässä joskus 6000 vuotta sitten. Tämän verran tiedetään. Mutta se että Jumala loi maailmankaikkauden ei siis pidä paikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitenkään kaiken ymmärtämiseen
Tämä maapallo yksistään on jo aivan uskomattomasti toimiva kokonaisuus kun ottaa huomioon kaikki mahdolliset eliöt ja luonnonilmiöt. Yhdenkään ihmisen äly ei riittäisi luomaan ja huomioimaan edes ihmiskehon monimutkaisia toimintoja niin että tämä pystyisi elämään päivääkään.
Jos - niin kaikki sairaudet saataisiin parannettua.
Elämä on ihmeellistä ja ainutkertaista. Sitä "parempaa planeettaa ootellessa" .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

A. Einstein totesi aikanaan: "Ennen uskottiin, että jos kaikki kappaleet häviäisivät maailmankaikkeudesta, niin aika ja avaruus säilyisivät. Suhteellisuusteorian mukaan myös aika ja avaruus katoaisivat kappaleiden mukana". Eli jos pohditaan mitä maailmankaikkeuden ulkopuolella on niin edelläoleva kertoo, ettei siellä ole mitää, ei edes aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Tuon litteämaanpiiri-sivustolta kopsatut mukatotuudet olet jo postannut "Pähkinä purtavaksi"-ketjuun monet kerrat ja nuo epätieteelliset uskomukset on jo siellä lytätty kerta toisensa jälkeen maanrakoon. Usko ei tietoa korvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän aikaa edes ole, vaan se on ihmisen keksimä määritelmä jostakin johonkin mitattu.. aika. Minä taas luulen, että se kauas lähetetty vempele, jonka antennia olivat vielä saaneet käännettyä uutiskynnyksen verran, tuleekin toisesta suunnasta takaisin kiertämään maapalloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän aivokapasiteettimme on juuri sen kokoinen että osaamme ruokamme hankkia hengissä pysyäksemme,se riittäköön.Ihmiselle on tullut pakottava tarve kurkistaa "sermin "taakse jotta ymmärtäisi enemmän.Tällainen itsensä ylentäminen on pahasta,kaikkea ei tarvitse yrittää järjellä selittää sillä siihen emme koskaan pienine aivoinemme kykene,näin on tarkoitettu.Sensijaan nälänhätä ,saasteet ja monet sairaudet pitäisi saada kuriin ennemminkin kuin mustiinaukkoihin kurkistellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua taas ihmetyttää kun jo Kalle Päätalo jossain teoksessaan kirjoitti jonkun "olokapäänkopeloihtijan" maininneen Jumalan luoneen Maailmankaikkeuden 6000 vuotta sitten. Ja samat 6000 vuotta löytyy tänäkin päivänä kun googlaa. Eikö se aika kulu ollenkaan? Onkai siitäki tapahtumasta varmaan ainaki 80 vuotta.

Elikkä sillon luotiin kaikki ja se siitä. Sen vanhempaa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusimman tutkimustiedon mukaan maailmankaikkeus on äärellinen, mutta maailmankaikkeuksia on monia. Linnunradan keskellä oleva musta aukko on portti toiseen universumiin. Samanlainen musta aukko on löydetty kaikista tähdistöistä, joita on kyetty tutkimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan avaruus ääretön ettei peräseinää ole missään? Toisaalta, jos avaruus loppuisi johonkin, niin mitä sen takana olisi? Tuntuu vain hassulta, että jos lähtisi avaruuteen lentämään niin saisi ikuisesti mennä eteenpäin ja avaruus jatkuisi loputtomiin. Miksihän tämä maailmankaikkeus on edes olemassa? Miksi on niin paljon elottomia planeettoja ja tähtiä jotka koostuvat vain kivestä tai kaasuista? Maapallokin on kuin pienen pieni kärpäsen kakka tässä valtavassa maailmankaikkeudessa. Ja tällä tellus-planeetalla elää ihminen, joka pohtii näitä asioita ja on osannut kehitellä tämmösen tietokoneen, jolla voi näitä mietteitä kirjotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miksihän tämä maailmankaikkeus on edes olemassa?"

Jotta siellä elävät olennot voisivat hamuta itselleen osinkotuloja.

"...mikä herättää kysymyksen että missä se varsinainen [jumala] sitten luuraa..."

Tapaus Auchwitch, tai tapaus Babi Jar, tai Stalinin gulag-leirit, tai Pol Potin yber-nostalginen uusasutusohjelma "Takaisin maaseudulle", tai vaikkapa Hennalan leiri Lahdessa 1918-19 olemassaolollaan todistivat että teologia siinä perimuodossa että: "Nyt minä jumala määrään jotta sinun ihmisen tulee menetellä siten ja täten tai täältä pesee." on pelkkää ihmisen hourailua eli yritystä saada aikaiseksi yhteisötason olemiselle ja elämiselle jonkin sortin yleispuitteet.

Kun katselee mailman menoa ja sitä mitä ja missä mittakaavassa kanssaihmiselle voidaan tehdä ilman mitään korkeampaa väliintuloa, niin on ilmiselvää vaikkapa Auchwitcin tapahtumien valossa että millään tosiasiassa ei ole mitään väliä.

Mutta kuten alussa totesin, mailmanakaikkeuden ja kaiken mitä siihen sisältyy oli se elämää tai materiaa olemassaolon peritarkoitus on osinkotulojen kartutus, joten vaikka millään mitä tehdään tai jätetään tekemättä ei sinänsä olekkaan mitään väliä, niin silti jos se jokin mistä ikinä onkaan kysymys haittaa osinkotulojen hamuamista, niin silloin asiaan toki tulee puuttua. Mutta se haitaavaan asiaan puuttuminen tulee tapahtua ihmisten toimesta sillä All mighty credit, tai mikä sen mailmankaikkeuden ylitarkoituksen nimi nyt onkaan ei itse pysty tai halua tai ehdi sitä tekemään.

Niinpä esimerkiksi raamatulliset 10 käskyä voidaan tiivistää 1 käskyksi: Avaa itsellesi arvo-osuus tili jotta kauan eläisit ja menestyisit maan päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää kyllä, että vaikka tähtitieteilijät kuinka tutkivat tätä valtavaa maailmankaikkeutta, niin monenlaisia tähtiä ja galakseja löytyy, mutta ei vielä muuta elämää ole löytynyt avaruudesta. Onhan se vähän aavemaista olla avaruuden ehkä ainoa planeetta, jossa on elämää. Jos jollakin toisellakin planeetalla olisi elämää, niin olisivatko eläimet ja ihminen kehittyneet evoluution kautta samanlaisiksi kuin meidän maapallolla? Vai minkälaisia olentoja siellä asuisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi