Aloita uusi keskustelu

Luonnonsuojelualue Hesaan

Aloittaja: TinttiTiina Tiede ja luonto 26.11.2019 15:54

Olen maalta kotoisin ja nykyään töissä Hesassa ja ihmettelen tätä touhua välillä kauniissani. Rakennetaan betonibunkkereita vieri viereen ja kalliisti, ja etenkin Hesan Vihreät valtuutetut innoissaan tiiviistä kaupunkirakentamisesta. Luontoarvot ja ihmisten hyvinvointi jäävät toiseksi kun pitää raivata rakennusmaata hinnalla millä hyvänsä.

Olen kodin läheltä löytänyt upean lenkkireitin Malmin lentokentän ympäristöstä, talvella valaistu hyvin hoidettu hiihtolatu kiertää kenttää. Olen nähnyt mm. pöllöjä, valkoselkätikkoja, liito-oravia, haukkoja alueella. Kenttä on historiallinen ja kuuluu Unescon uhanalaisiin maailmanperintökohteisiin. Kentän lävitse virtaa Longinoja(Vantaanjoen sivuhaara)jota on vuosikausia talkoovoimin kunnostettu ja uurastuksen ansiosta siellä kutee meritaimen.

Tässä vain pieni esimerkki alueesta joka on tullut minullekin rakkaaksi, on muuten ainoa ulkoilualue siellä nurkilla Fallkullan ohessa.

Mitä haluaa Hesan päättäjät, Vihreät innoissaan ihan etujoukoissa? Kaavoittaa koko alueen 25 000 asukkaalle! Vaikka alue on suota ja asiantuntijoiden mukaan syvä betonipaalutus(=hyvin epäekologinen) tulee veronmaksajille erittäin kalliiksi jotta suolle voidaan rakentaa.

Missä on järki? Eikö Hesassa kunnioiteta lainkaan luontoa ja historiaa ja alueella asuvien mielipidettä???

Nyt on käynnissä kansalaisaloite jotta alue saataisiin luonnonsuojelualueeksi ja säästyisi massiivisesta rakentamiseltä. Liekö valtuutettuja ja kaavoittaja kiinnostaa mikään muu kuin raha.

Maalle kai muutettava takaisin, Tintti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 27 viestiä

Heh, Vihreiden vahva pressaehdokas kämmäsi pahan kerran Isis- lasten kanssa. Virkamies joka ei totellut salaista kuljetusmääräystö sai kenkää. Ennen kuulumatonta!

Mm. Sari Essayah on esittänyt asiassa selvittelypyynnön.

Nyt taisi mennä mahdollinen maan ykkösvirka ohi Pekka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingin valtuuston toiminta historiallisen kentän suhteen on suuri pettymys. Joka puolueessa toki on ollut kulttuuriltaan arvokkaan jo ennen sotia perustetun funkkistyylisen ja edelleen täydessä toiminnassa olevan Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta puhuvia.

Mutta valtuuston keskusteluja aiheesta luettuani tiedän tasan tarkkaan ketä EN äänestä ja aika lailla menee Vihreät ja vasuri siihen listalle kärkeen. Niin on ylimielistä ja sivistymätöntä porukkaa, ainakin täällä Helsingin päättäjäelimissä.

Jos meno jatkuu samanlaisena eikä oikea demokratia toimi, alkaa olla huolestuttavaa.

Stina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä neuvo liikaa, muuten olette pian sekaisin, eikä teitä erota stadilaisetkaan toisistaan. Vielä jos oppivat valehtelemaan alkuperänsä. Helsingissä taitaa olla vain kourallinen stadilaisia, käpykylän verran?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno alue, ehdottomasti suojelemisen arvoinen alue, olisi turvattava sen säilyminen lentokenttänä. Toivottavasti adressiin kertyy nimiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei sillä adressilla ole mitään virkaa. Helsinki on irtisanonut jo viime vuoden lopussa lentokonehallien vuokrasuhteet, koneita on säilytetty ulkona ja helsinkiläiset veronmaksajat on maksaneet satoja tuhansia euroja tyhjän hallin lämmityskuluja. Kiitotien vuokrasopimus loppuu vuoden 2019 viimeinen päivä. Päätös on tehty, alue rakennetaan kerrostaloja täyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen voi allekirjoittaa jokainen suomalainen täysi-ikäinen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4903

Ja kannattaakin allekirjoittaa, vaikka Malmin kenttä ja pk- alueen asiat ei kiinnostaisi. Maksajia ovat kaikki suomalaiset välillisesti, sillä nykypolitiikka haluaa entistä enemmän valtion tuettuja ARA- asuntoja Helsinkiin. Ei kovin reilua landeväelle.

Maalta muuttanut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha lentokenttä on joutomaata
Minusta se kertoo miten vinoutunut kuva Hesalaisilla on luonnosta.
Luonto on sitä, että mennään metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsinkiläisiä vihreitä kiinnostaa luontoarvojen säilyttäminen vain silloin, kun se ei koske heitä itseään. Innolla ovat suojelemassa muuta Suomea; kalakantoja, susia, metsiä, soita ja vesistöjä. Soiden arvo on mittaamaton luonnon omana vesien puhdistuslaitoksena. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta ymmärrys ei riitä siihen, että muualla asuvat suojelevat omaa ympäristöään elämällä luontoa kunnioittaen. Kun käyn työreissuilla Helsingissä, niin pikkuhiljaa sieltä häviää kaikki vihreä, joka pitäisi kaupungin ilmanalaa puhtaampana ja toimisi edes vähäisenä hiilinieluna. Oulu on seuraamassa perässä tällä city-asfalttiviidakko manialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea huomio Oulun koosta. Oulusta tuli harvaanasuttu kaupunki kuntaliittymillä. Jos puita tarpeeksi kaadetaan, niin loppuvat. Ovat ne loppumassa kuulemma isommistakin paikoista. Puhutaan sitten Oulun kaupunkikeskittymästä, josta vihreät alueet häviävät pikkuhiljaa. Osa vihreistä on sitä mieltä, että ihmiset tulee keskittää kaupunkimaisille alueille, joissa on mm. ilmanlaatu kaikista huonoin. Metsäiset ja luonnonmukaiset alueet ovat kaupungin reuna-alueilla, josta ihmiset halutaan kaupunki-alueelle ja jonne ei kulje mitään julkisia. Joka luontoa haluaa kokea, niin pitää pöryytellä autolla vähintään 20 km nähdäkseen enemmän kuin kaksi kärvistynyttä koivua tai männynkäkkärää ns. puistoissa. Hyvällä kaupunkisuunnittelulla voitaisiin jättää viher-, virkistys-, ulkoilu- ja liikunta-alueita asukkaiden lähettyville. Tästä kait aloituksessa oli kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida seurata uutisia, on niitä susia täällä etelässäkin, mutta emme ole niiden suhteen hysteerisiä uikuttajia ja pidämme kotieläimemme suojassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LONGINOJASTA:

Nyt kun Longinojan noin 15 vuotta talkoovoimin jatkunut ennallistaminen eli raivaus, kivien ja hiekan tuonti on tuottanut hienon tuloksen ja meritaimenille on saatu luotua kutupaikat ja kalat tulemaan sinne, on syytä tarkoin vaalia tätä hienoa saavutusta. Siitä annettiin juuri tekijöille ympäristöministeriön tunnustuskin hienosta luonnonsuojelu- ja vaalimistyöstä. Longinojahan sijaitsee Malmin lentokentän kupeessa kaupunkiympäristölle ainutlaatuisessa niittymaastossa, jossa elää myös muita harvinaisia ja uhanalaisia eläinlajeja mm. liito-oravia. Lentokentän tilalle suunnitteilla oleva massiivinen asuntorakennustyömaa valtavine vuosia kestävien paalutustöineen varmasti tuhoaa sekä Longinojan että koko kaupunkikeitaan. Eikö olisikin hienoa ja hyvin sopivaa Suomen pyrkimykseen olla puhtaan luonnon esikuvana muulle maailmalle, jos meillä olisi pääkaupungin läpi virtaava joki johon nousee kutemaan niinkin herkkä kalaji kuin meritaimen.

LÄHDE: #maailmantoimivinkaupunki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentaminen on pahin saastuttaja maailmassa. Tätä eivät ilmastokiihkoilijat taida tietää tai halua nähdä kun samalla syyllistetään ihmisiä jopa liharuuan syönnistä.

Sementti on betonin sideaine, jota valmistetaan koko maailmassa vuodessa 4,2 miljardia tonnia. Se tekee puoli tonnia jokaista maailman ihmistä kohden. Betonia tehdään vielä enemmän kuin sementtiä. Sementin osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on reilut 5%. Vertailun vuoksi sanottakoon että lentoliikenteen noin 2%. Ja jo nyt on kehitteillä ekllogisia lentokoneita ja ympäristöystävällistä biopolttoainetta.

Massiivinen kaupunkirakentaminen olisi otettava uudelleen tarkkailuun ja etsittävä ekologisempia rakennustspoja kuten puurakentaminen. Mitä on Suomessa osattu jo satoja vuosia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene vaikka Nuuksioon, siellä sulle luontoa!. Näinhän ne paikalliset Vihreät toteavat, tieän jutun.

Malmin lentokenttä on alue jossa raaka kapitalismi ottaa voiton kaikesta. Kait ihmiskunnan täytyy laajeta ja ottaa itselleen tilan, en sitä sano. Vanha väistyy, uutta tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkevintä olisi rauhoittaa uhanalaisen Malmin lentokentän ympäristö, sillä samalla turvattaisiin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnustetun Malmin lentokentän kulttuuriperintöympäristön säilyminen. Jopa Museovirasto on luetteloinut Malmin lentoaseman valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi ja puoltaa lentokentän säilyttämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokenttää ei tulla säilyttämään, mutta se komea rakennus kylläkin. Tuolle alueelle on alunperin sijoitettu lentokenttä juuri siksi, kun se maa todettiin liian kalliiksi rakennuspaikaksi aikoinaan. Se maa on kantamatonta mutavelliä. Tosin nykyisin osataan tehdä kunnon paalutus, mutta tuo alue on sellaista, että siellä joudutaan paaluttamaan jopa roskakatoksetkin. Tulee melkoiset neliöhinnat tuon alueen asunnoille, vaikka ei ihan keskustassa olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Betonin valmistus on niin epäekologista kuin olla voi. Sementti on betonin sideaine, jota valmistetaan koko maailmassa vuodessa 4,2 miljardia tonnia. Se tekee puoli tonnia jokaista maailman ihmistä kohden. Betonia tehdään vielä enemmän kuin sementtiä.

Sementti on yksi suurimmista ilmastopahiksista: se aiheuttaa jopa viisi prosenttia kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä. Vertailun vuoksi: paljon parjatun lentoliikenteen osuus on tätä pienempi, noin kaksi–kolme prosenttia.

Helsingin Vihreät todella haluavat "tiivistä kaupunkirakentamista" ja "kaupunkiakaupunkiin", kuten sanoi Diarra valtuustosta. Hän twiittasi myös että korkkaa shampanjapullon siinä vaiheessa kun Malmille saapuvat puskutraktorit. 😥😥😥

Todellisuudentaju ja luintorakkaus ja kulttuuriperintöjen arvostaminen in kaukana näistä kommenteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääliksi käy ympärillä asuvien. Paalutuksesta koituu niin järkyttävä meteli että siinä tulee ihan hulluksi jos vieressä asuu.

Terv. Kokemusta on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/