Aloita uusi keskustelu

Kuka sytyttää tähdet?

Aloittaja: Tiede ja luonto 10.6.2019 13:09

Tätä joskus mietin. Koska en ole kirkollinen, en tiedä muuta, kuin joku kumminkin on ja ohjaa. Voisiko tähdetkin sytyttää maailmankaikkeuden huoltomies, jonka joku isähahmo, pomo, on ohjeistanut tekemään? Se sama, joka saa jossain suoilmastossa yhtäkkiä kokemaan jotain kaunista ja rauhaa.

Vaikkei ne tähdet kesällä täällä pohjoisessa näy, niin silti ne ovat paikoillaan ja näkyvät kenties muille kansoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 11 / 11 viestiä

Miksi oletat että joku sytyttää tähdet? Miksi tähtien syttyminen ei voisi olla luonnollinen prosessi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älykäs Suunnittelija tai megaluokan sattuma tyhjyyden inflaatiossa sai aikaan alkuräjähdyksen, jossa luonnonlakien vakiot, mahdollisesti itse luonnonlaitkin, syntyivät tai Älykäs Suunnittelija ne suunnitteli. Tällä kertaa se johti semmoiseen gravitaatiovoimaan ja hiukkasiin ja niitten enemmistöön, että tähtiä syntyi ja lopulta evoluution, luonnonlaki sekin, myötä jopa ainakin yhden lajin bioligisia olentoja, jotka tarkkailevat välillä tähtiäkin ja esittävät toisilleen niistä kysymyksiä, joihin silloin tällöin löytyy vastauksiakin, jotka aiheuttavat kyllälläkin lisää kysymyksiä, toisinaan enemmän kuin oli vastauksia.
Eli: en tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten itse totesit. Ne tähdet ovat paikoillaan ja näkyvät muille vaikka täällä pohjoisessa eivät näin kesällä näykkään. Joten kysymyksesi on täysin hyödytön. Ei tähtiä kukaan sytytä, ne palavat aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mutta on ne joku joskus sinne järjestänyt. Ei kai ne ihan tyhjästä ole vain sinne jotenkin ilmestyneet. Sanotaan että tämä meidän maapallokin on jonkun räjähdyksen seurauksena syntynyt?? Kuka räjäytti ja mitä. Miten on mahdollista että jonkin räjähdyksen seurauksena syntyy näin suuri ja monipuolista elämää sisältävä pallo. Mahdottomia kysymyksiä ihmisen ymmärtää. Minäkin nuorempana olen räjäytellyt isoja kiviä, ne kyllä meni ihan palasiksi ja kaikki elollinen siitä vierestä hävisi, ei syntynyt palloa jostain elollisesta puhumattakaan. Sitähän tätä kaikkea voi niinku omassa mielessä pohtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos kerran ajatuksesi ovat tuota luokkaa niin suosittelen että lakkaat ajattelemasta maailmankaikkeuden syntyä ja mieti mitä laittaisit seuraavaksi ruoaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selitä miten elottomasta tuli elollista, miksei elottomasta saada elollista laboratorio-olosuhteissa, miksei lajista toiseen evoluutiota tapahdu nyt ,miksei merestä nouse tälläkin hetkellä elämää, miksei apinoista ole muodostumassa ihmisiä nyt? Missä maailmankaikkeus sijaitsee, mikä sai aikaan alkuräjähdyksen, miten yksinkertaisinkin solu on todella monimutkainen, miksi eri lajit fossiilikerrostumissa ilmestyivät yhtäkkiä lyhyellä aikavälillä. Sitten kun vastaan näihin kysymyksiin, minulla on tarkempia kysymyksiä. Kiitos etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ihan varmasti haluat oppia... Jos joku hairahtuu vakavissaan vastaamaan noihin sinun kysymyksiisi, sinä jatkat niin kuin mitään ei olisi sanottukaan ja seuraavalla kerralla kyselet taas samoja asioita. Tämä on niin nähty. Rehellisyys ei ole hyve tieteen kieltäjien piireissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet aivan lähtökohtaisesti väärässä kysyessäsi "Kuka?". Sinähän silloin jo oletat mitä vastaus on. Toki näitä asioita on hyvä omassa mielessä pohtia, mutta kun moniin näihin kysymyksiin on jo löydetty perustellut vastaukset. Ja jos tosiaan oma ymmärrys tieteen selvittämistä vastauksista on sillä tasolla että "Jokin muka räjähti ja siitä räjähdyksestä syntyi maapallo ja kaikkii elämä", niin ei kannattaisi kovin huudella julkisesti omia epäilyksiään. Tekee itsensä hieman naurunalaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääkseni yhtään pitävää ja kiistatonta todistetta maailman kaikkeuden synnystä ei ole olemassa, ei edes tieteen piirissä. Teorioita kyllä on pilvin pimein ollu kautta aikain ja nekin muuttuvat sitä mukaa kun uusia keksitään. Pitävät todisteet vain puuttuvat. Pitää kyllä vahvasti ja sokeasti uskoa että niihin teorioihin voi luottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/