Aloita uusi keskustelu

Jokiveden hyväksikäyttö.

Aloittaja: Vessvoima Tiede ja luonto 15.5.2019 22:27

Miksei joessa virtaavaa vettä voisi hyödyntää enemmänkin, rakentamalla voimalaitoksia enemmän. Joessa riittää virtaumaa rakentaa jokaisen nykyisen Oulujoen voimalaitoksien väliin vaikka uudet voimalat. Nykyiset voimalat on rakennettu niin hyvin, ettei niitä tarvitse purkaa, kuten nykyisin kaikille yli 4 tai 5 vuotta pystyssä oleville asuintaloille tai virastoille. Mikä siinä mättää, vaikka voimalat ovat hyvin veden kanssa sympioosissa, ei voimalarakenteisiin pääse homesienet rihmastoineen pesiytymään. Onkohan sienet rihmastoineen sähköallergisia, kuten jotkut ihmisistäkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 16 / 15 viestiä
Viesti poistettu

Päevää Timppa. Aika ison dynamon olet itselle tehnyt, et ole ajatellut myydä ylimääräistä vaikka naapureille?, jos on. Energialaitokselle myynti on paljon huonompaa, kun se toimii välikätenä (toimii, kuten huovisen veikon miettimä välikäsi, kainalossa) ja ottaa/riistää kaiken itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku mulkku poisti viestini! Ei se liian iso ole vastaa noin 3x 50 A normaalia liittymää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

työttömät sangoilla kantamaan vettä voimalan alajuoksulta takaisin yläjuoksulle. näin sama vesi tuottaa yhäti uudelleen sähköä.
kipikapi hopihopi !!
%D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana idea ja ahaa-elämys, mutta siinä on yksi ongelma.
Vesivoimalasta saatava teho perustuu putouskorkeuteen ja sitä Oulujoen voimalaitosten välissä ei juuri käytännössä enää ole. Siihen väliin rakennettu voimala saataisi juuri lilliä tyhjäkäynnillä, mutta sen antama teho häviäisikin siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos meren aalloista saadaan sähköä kelluvilla laitteilla, miksei jokien virroista. Eivät haittaisi ainakaan kalojen kulkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää kalaisimmat joet rakentaa? Pikku liruja - kalattomia - on joka paikka täynnä. Niitä voisi hyödyntää myöskin kasvisten ja viljan kasteluun, kuten muualla maailmassa. Miksi ei Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos energia on tärkeämpää kuin ravinto, silloin sinun kannattaa muuttaa etelämmäksi joku 4000km.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen monesti miettinyt, että miksi voimalat ovat putouksella toimivia ja estävät kalojen nousun. Miksi voiman generaattoriin pitää tulla pudottamalla. Lähinnä miettinyt siipiratas laivaa ja sen matkaa. Siis joen poikki pitkä akseli, kuten kampiakseli laakereineen autossa konsanaan. Onhan näitä tauluja, joissa lapset leikkii siipiratas värkin kera. Olikoon Akseli Gallen-Gallela taiteilijana?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaan koko joen matkalle näitä poikittaisia siipirattaita, ja kalat kiittää!
Jokaisen akselin päähän sitten dynamo, jasähköö syntyy!
Tosin kaikki muu joessa liikkuminen estyy, mutta eihän sen padon kohdallakaan kukaan kykene soutamaan, ellei siihen ole rakennettu sitä pirun kalliosta kanavaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä, jos se siipiratas olisi vaikka joen keskellä olevan saaren toiselle puolelle ja toinen puoli virtaisi vuolaana kanooteilla soudella? Joessahan voisi olla sen kampiakselin päätylaakeri vaikka ennen vastarantaa? ja siellä voisivat kalastajat kalastaa jo meloa venettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä "ihania" ideoita on kehitelty ja lähetelty ja niitä nähty niin kauan kun voimalaitokset ovat olleet Oulujoessa olemassa. Pellepelottomia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsos, kun minulla on laajat ajatukset ja ne melat siipimyllyssä saisi leppoisasti meloskella ja rauhallisella vauhdilla tuottaa sähkyä töpseliin. Vettä aina piisaa, toki tulvaaikana pitäisi kääntää sivuun, jotta jäät menisi ohi. Silloinhan on kutuaika, joten kalat saisi nousta ihan esteettä ylä-juoksulle. Ps1. Nykyisin pitää voimalaitosten väliä olla useita kymmeniä km, jotta systeemi toimii. Nämä vaakavoimalat paljon tihiämmässä. Heureka, nyt se on keksitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi