Aloita uusi keskustelu

Ilmastonmuutoksen torjunta Suomessa

Aloittaja: Tätä ihmetellyt Tiede ja luonto 3.9.2018 07:07

Muualla maailmassa tehdään tutkimuksia ja kehitetään tuotteita ilmastonmuutoksen torjumiseen, mutta ei Suomessa, jossa on ainakin knsan saaman oman olettamaan mukaan ns. ”suomalaista osaamista ja koulutusta”. Jopa yhdysvalloissa torjutaan ilmastonmuutosta. Siellä kehitetään keinoja saada maatalouden päästöjä alas.Meillä vain ojitetaan lisää ja lasketaan humusta ja muuta jätettä vesistöihin. Esimerkiksi Ruotsissa ei ojiteta, mutta siellä puuta kasvaa samalla tavalla kuin Suomessakin. Miksi suomalaiset eivöt hyödynnä paljon puhumaanda osaamistaan ilmastonmuutoksen torjunta-alalla? Siellä olisi rahaa tarjolla ja töitä ainakin muutamaksi vuodeksi taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 63 viestiä

Hyvä avaus.
Muuttuvasta ilmastosta pitäisi suomalaistenkin hyötyä.
Täällä tosin suhtaudutaan yrittäjyyteen penseästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksen myötä ilmastotyöpaikkoja tulisi valtava määrä mutta kun täällä tieteenvastainen taho kieltää koko ilmastonmuutoksen niin nekin työpaikat jää toteuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvallat on kaukana edellä. Siellä on tutkimuslaitos, joka on erikoistunut muuttamaan ilmastoa. Joillekin alueille täydellinen sateettomuus. Joillekin alueille tehdään sadetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Suomessa voi nykyisin tehdä kuin jotain ns. nollatutkimuksia mistään asiasta. Suomessa pitävät ääntä tieteenvastaiset öyhöttäjät ja maalittamisen pelossa kukaan tutkija ei uskalla oikeasti omaa työtään. Nyt yliopistoissa joudutaan nykertämään jotain näennäistä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen pitää olla mukana EU:n ilmastonmuutoksen torjuntatoimissa osaamisensa ja mahdollisuuksiensa puitteissa. Mutta itse ongelman laajuus huomioiden pelkästään pienen Suomen omilla toimilla ei ole juurikaan käytännön merkitystä globaaliin ongelmaan, mutta onhan niillä toki sympooli arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Osataan täällä ..juuri bensan hintaa korotettiin ja passien hintoja alennettiin, että käyttäkää lentokoneita kynnys passien hakuun aleni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikamoista hiustenhalkomista, varsinkin kun passi ei oikeastaan ole halventunut kun sitä ei enää saa kuin 5 vuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille erikoislyhyen matikan niukasti hallitseville se on halventunut, vaikka olisi voimassa vain päivän. Vuokralla asuminenkin on niiden mielestä lähes ilmaista, koska vuokra on vain satasia, mutta omistusasunnot maksaa satoja tuhansia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ei tarvitse, koska Suomella on aivan ylivertainen keino leikata päästöjä. Se on verotus. Sillä se maailma pelastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvallat eivät ole mitenkään eikä millään lailla tehneet ELETÄKÄÄN ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tramp on todennut joka asiassa vähänkin ilmastonmuutokseen liittyvässä . . . Ilmastonmuutos ei ole käsillä, vaan sääilmiöt ovat normaaleja luonnon kiertokulkua isommalla aika jaksoilla. Näin voi toki hyvinkin olla! Mutta Yhdysvallat eivät myöskään allekirjoita LAINKAAN! pariisin ilmaston sopimuksia kirjaimen vertaa. Venäjä sentään suurempanan mahtimaana sekä kaikkein suurimpana öljyvaltiona. On kirjoittanut . . . everything you can!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana maa tuo Venäjä!

Tietysti yllä oleva kommentti on parodiaa. Eihän se muuten menisi niin pahasti yli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, eihän Suomessakaan toki läheskään kaikkea metsämaata ojiteta. Vain siellä missä vettä on metsän kasvun ja koneellisen puunkorjuun kannalta liikaa. Suomessa ei valitettavasti ole Ruotsalaista taikametsää joka kasvaa vedessäkin, eikä myöskään kelluvia taikametsäkoneita. Jostain syystä raakapuuta kuitenkin viedään Suomesta Ruotsiin mutta ei päinvastoin miksihän, jos kerran metsä kasvaa siellä siinä missä Suomessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastomuutoksen torjunta Suomessa on samanlaista kuin jos hyttynen pidättelisi pierua Saharassa.

Pelkästään Intiassa päästöt kasvavat puolessa vuodessa yhtä paljon kuin kaikki Suomen vuotuiset päästöt ovat yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiinassa päästöt kasvavat kuukaudessa Suomen vuosipäästöjen verran. Että on meillä Suomalaisilla tekemistä, että saadaan maailma pelastettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinassa eletään edelleenkin kovan talouskasvun aikaa ja siksi se tarvitsee koko ajan lisää energiaa. Uudessa sähköntuotannossa kuitenkin hiilivoiman osuus on pudonnut.
Eli kyllä se Kiinakin asioille haluaa jotain tehdä, eikä ihme, uutiskuvat pyöräilijöistä savusumun keskellä ovat meillekin tuttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelin aamulähetystä, jossa haastateltiin ministeri Tiilikaista, joka hehkutti fosforipäästöjen pienentämistä ns. kierrätys lannotuksella, että mitä?
En päässyt perille miten homma toimii, mutta sen toki ymmärsin rivien välistä, että ollaan taas tekemässä "suurta rahavirtaa" asiaa hoitavalle taholle, kepulaiseen malliin.
Toinen hallituksen mielihalu puhua on kaivostoiminnan laajentamisesta Litiumin saamiseksi ja saada Suomesta suurin Litiumin tuottajamaaksi Euroopassa.
Tästäkin puhumisesta unohdettu mainita mitä Litiumin erottamisen valmiiksi ns. malmiksi maksaa, sillä sen erottaminen vaatii todella paljon sähkövoimaa, muista aineista puhumattakaan.
Valjastaako Suomi sähkön tarpeensa näin ydinvoimaan tukeutuen eli miten yhtälö sopii silloin ilmastomuutoksen torjumiseen, kun muut maat haluaa luopua ydinvoimastaan kokonaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aurinko on ydinvoimala ja siitä syntyvä jäte ei ole maapallolla haittoina. Aurinko säteilee vuodessa 10 000-kertaisesti ihmisten tarvitseman määrän energiaa. Vaikka ihminen varastoisi siitä tuhannesosan, jäisi muulle eliökunnalle hyödynnettävää riittävästi parannella ihmisen historiansa aikana tekemiä haavoja.
Ilmastonmuutoksen torjunta on luonnontie(teellistä), ei bisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itsekin miettinyt miksi me emme satsaa korkean teknologia clean tech-osaamiseen, joka nyt on maailmalla kovassa nosteessa. Taannunnainen ydinvoima ja soiden ojittaminen ei nosta meidän osaamisen tasoa mitenkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille