Aloita uusi keskustelu

Ilmastonmuutoksen seuraukset näkyvät jo uusia vieraslajeja roppakaupalla

Aloittaja: Hyönteistutkija Tiede ja luonto 9.8.2019 15:57

Uusia hyönteisiä tavataan jo Suomessa ainakin 200 kpl. Sakaalin jälkeen, tulevat seuraavaksi siiseli, pesukarhu, euroopanbiisoni ym. Uusia puita ja kasveja tulee myös jatkuvasti lisää, osaa on hyvin vaikea hävittää, jopa mahdotonta. Kun uudet kasvit lisääntyvät eläintein muuttoaalto on dramaattinen ilmastonmuutoksen takia. Onpa tänään otettu kiinni jopa valkoinen kenguru, mutta tämä lienee karannut jostain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Nyt on mennyt aloittajalla sekaisin tulokaslaji ja vieraslaji.
Vieraslajit ovat ihmisen levittämiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pakolaisia, turvapaikanhakijoita ym. ulkomailta tulleita tyyppejä tarkoitat, niin ei heitä ole "monenlaista lajia".

Heitä on vain yhtä lajia. Ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisen kerran kun ilmasto lämpesi nykytahtia eli n. 8000 vuotta sitten, söivät täälläkin silloisen ancylusjärven rannalla jopa Kuusamon korkeudella pähkinöitä suoraan puusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Realismia on se, että 100 vuodessa on jo tullut yli 1000 vieraslajia ja 50 vuoden sisällä täällä on malariasääskistä apinoihin. Nyt jo on kurtturuusua ja mölysammakkoa, espanjanetanaa sun muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku tulee tänne omin voimin, niin eikö se ole ihan luontoon kuuluva asia, niinhän myös ihminen valloitti jääkauden jälkeen itselleen mieluisaa elintilaa. Kylmät ja kuumat vuosituhannet ovat osa maapallon historiaa kuten tulivuorten purkaukset ja meteoriittien törmäilyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieraslajiksi katsoisin erään nopesti leviävän kasvin, on kuulemma jokin hernekasvi (nimeä en muista). Reilu 10 vuotta sitten näin sen Toppilansalmen rannoilla, nopeasti leviävä ja kasvava, hentoja, valkoisia kukkaröyhelöitä on paljon. Kasvupaikasta riippuen sen korkeus vaihtelee 10cm-200cm. Se näyttää levinneen laajemalle alueelle pientareille, näyttääpä olevan jo Kivikkokankaallakin. Aikoinaan kysyin siitä kasvista kaupungilta, ei kuulemma ole haitaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/