Aloita uusi keskustelu

Ilmasto ja muutos

Aloittaja: Hohhoijaa tiede tietää kaiken Tiede ja luonto 18.4.2018 05:56

Ihan liian lyhyt aika niistä vetää yhtään mitään johtopäätöksiä. Palataan asiaan miljoonan vuoden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 32 viestiä

Tiedehenkilöt tutkivat asioita sitten vasta tiedämme. HS oli mielenkiintoinen artikkeli soiden merkityksestä co2 päästöjen sitojana ja varastona tai co2 päästöjen lisääjänä ilmakehään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina ei ajatella rahassa ja kieroilla. Tämä on ihan maailmanluokan ongelma, ei vain Suomen. Suomessa ilmastonmuutoksen vaikutus muutenkin pientä, vaikka aiheutamme sitä maailmassa aika paljon, jos suhteutetaan miten pieni maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen osuus Maapallon hiilidioksidipäästöistä on promillen luokkaa (noin tuhannesosa), ei enempää. Suomen aiheuttamat hiilid päästöt ovat siis n. 170 tonnia neliökilometriltä keskimäärin (ilman metsänielujen huomioimista).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ilmasto on muuttunu aina. Se vihervasemmiston ennustuksiin perustuva ilmastonmuutos päättyi jo edellisellä vuosituhannella, sillä ennustukset eivät toteutuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta kun maailmassa on vähän muutakin näyttöä kuin Suomen vihervasemmistolaisten. Kyllähän teille maajusseille ja uskovaisille yksinkertaisille ja itsekkäillä sopisi edelleen että saisitte kantaa roskat metsään ja lämmittää leivinuunin vanhoilla kumisaappailla, koska elätte kuin maailmanlopun edellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me tiedetään maapallon historiaa miljoonien vuosien takaa.
Nähdään että aina kun co2 on ollut korkealla, myös lämpö on ollut korkealla.
Nyt ihminen on aiheuttanut co2 pitoisuuden räjähdysmäisen nousun.

Lepäilläänkö laakereilla ja annetaan lastenlasten kärsiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos hohhoijaa! Minä uskon sinua pelastajani.
Minäkään en halua uskoa Soklissa tehtyjä tutkimuksia ja Eem-aikakauden lämpötiloja. Eem ajalla Fennoskandia oli maailman toiseksi suurin saari heti Grönlannin jälkeen. Vienan mereltä oli mahdollista soutaa Itämerelle, kun meren pinta oli ainakin 9 metriä nykyistä korkeammalla ja maaperä painuksissa jääkauden jälkeen. Ilmasto olis suotuisa ja Soklissa kasvoi pähkinäpensaita, mutta sää vaihteli paljon enemmän ja ääri-ilmiöt seurasivat toisiaan. Niin aina on parempi uskoa, jos ei pysty asiaansa järjellä perustelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin seuraavaakin tarinaa: että jos jokin planeetta tullut lähemmäs maapalloa ja näinollen vetää sitä lähemmäs aurinkoa- toistaiseksi. josta johtuu jäiden sulaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli nyt aika persujenkin tehdä jotain notta ilmastonmuutos saadaan edes jollain tasolla siedettäväksi. Estettyä sitä ei enää kokonaan saada joidenkin änkyröiden takia, mutta ei luovuteta vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on jokin ongelma niin sille pitäisi ainakin yrittää löytää ratkaisu:
Jo nyt olevat ja tulevat aavikoitumiset pitäisi saada kasvamaan kasveja ja puustoa.
Siksi persumainen näkemys sopii hyvin, että ilmastopakolaiset koulutetaan istuttamaan puita ja asumaan kuumentuvilla alueilla eikä tunkeutua tänne Tornionjokilaaksoon tai Itikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun persut eivät hyväksy mm. kehitysapua jolla saataisiin istutettua niitä puita. Persuille ei kelpaa mikään muu kuin räksytys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä mitään kehitysapua tarvita, firmat voi mennä sinne tekemään bisnestä asialla. Kyseessä on sen verran isot asiat että kehitysavut on kuin pieru saharassa, siellä tarvitaan oikeata tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähtitieteilijät ennustaa että Auringon säteilyn määrä vähenee 10 % vuosisadan puoliväliin mennessä. Säteilyn määrä voi vähentyä enemmän tai vähemmän, mutta varmaa on että Auringon nykymaksimi on ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille