Aloita uusi keskustelu

Hillitäänkö ilmaston lämpenemistä liikaa?

Aloittaja: kuka säätää termostaatin? Tiede ja luonto 17.4.2019 20:54

Ilmastonmuutos on vain osaksi ihmisen aiheuttamaa, osa ilmaston lämpenemisestä on luonnollista. Millä tavalla voidaan huolehtia siitä, että ihminen ei jarruta ilmaston lämpenemistä liikaa? Ilmaston luonnolliseen lämpenemiseen ei pitäisi koskea. Kuka tietää, mihin ekokatastrofiin se veisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 77 viestiä

Ei kai kukaan kiistä, että ilmastohysteria on mennyt täysin neuroottiseksi.
Asiat tulee hoitaa globaalisti. Järjettön paniikki koetaan vain huvittavaksi. Siitä ei kukaan ota mallia vaan päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiilidioksidin määrä on laskenut huomattavasti historiasta.

Merenpohjan sedimenteistä ja kasvien fossiileista tehtyjen mittausten perusteella on voitu arvioida, että esimerkiksi 150–200 miljoonaa vuotta sitten hiilidioksidin pitoisuus oli paljon nykyistä korkeampi, yli 2 000 ppm, ja 400–600 miljoonaa vuotta sitten ajoittain jopa yli 5 000 ppm.

Nykyisin määrä on alle 1/10 osa tuosta. Vaihtelua on siis luonnollisesti ollut paljon enemmän kuin nyt viimeisten kymmenien vuosien aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöintä tässä on se, että kaikki 2000-luvun alussa tehdyt hyvin pessimistiset ennusteet (esim. Gregory 2002, Knutti 2002) ovat osoittautuneet olevan täyttä tuubaa. Silti kyseisiäkin ennusteita käytetään edelleen referensseinä ilmastonmuutokseen liittyvissä keskusteluissa.

Hiilidioksidi on hyvin heikko kasvihuonekaasu ja auringon toiminta sekä sen vaihtelut ovat huomattavasti merkittävämpi tekijä maapallon lämpötilan kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hillitä tarpeeksi. Siksi on Rinne päättänyt nostaa ruuan ALV:a koska maailma pelastuu jos suomalaiset eivät syö. Myös autoilu ja asuntojen lämmitys kielletään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ja siksi Sitra esittääkin "vihreätä verouudistusta", jolloin tuloja verotettaisiin vähemmän ja kulutusta enemmän.

Vihreät niin kuin muutkin puolueet suhtautuvat Sitran esitykseen myönteisesti.

Mutta kas kummaa, ainoastaan Perusut laittaa hanttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä lämpeneminen ole luonnollista.

Ilmaston lämpeneminen nyt vain on kiistatta ihmiskunnan hiilidioksidi-päästöjen aiheuttamaan. Koko viimeisen 10 000 vuoden ajan CO2-pitoisuuden taso ilmakehässä on ollut makismissaankin noin 300 ppm:n seutuvilla. Viimeisen tuhat vuotta pitoisuus oli 280-284 eli 31-33% pienempi kuin nyt kunnes 290 ppm:n raja (30% nykyisestä) ylittyi vuonna 1879. Sen jälkeen pitoisuus on ollut rajussa kasvussa. Vuonna 1950 CO2-pitoisuus oli jo 310 ppm:ää ja viime vuonna se ylitti ensimmäisen kerran 410 ppm.

Kaikki tuo kasvu 290:sta 410:een on ihmiskunta päästöillään aiheuttanut 150:ssä vuodessa. Ilmakehä oli tasapainossa luonnolisten prosessien takia ennen sitä. Mutta ihmiskunta tuottaa 60x enemmän CO2-päästöjä vuodessa mitä maapallo itse mm. tulivuorenpurkaukissa. Siksi tasapaino on menetetty.

Toki ilmakehän lämpötila vaihtelee luonnollisestikin. Viikinkiajan lämpöpiikki ja keskiajan lämpöminimi eivät kuitenkaan johtuneet CO2-pitoisuuden muutoksista vaan ihan muista tekijöistä kuten auringosta ja suurista tulivuoren purkauksista. Siksi niitä ei voi verrata nykyiseen tilanteeseen.

Meidän tulisi saada pudotettua ilmakehän CO2-pitoisuus alle 300 ppm:n ilmakehän koostumus vastaisi luonnollista. Tämän hetken tavoite on 350 ppm joka riittäisi jo ilmastonmuutoksen vaikutusten kumoamiseen.

Ja muista. Ilmastonmuutos on vain yksi ilmakehän saastuttamisen seurauksia. Päästöjen hillitseminen on ihan oikeasti järkevää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedemiehet ovat kairanneet jäätiköitä ja näytteistä päätelleet CO2 pitoisuuden eri aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tohtori Neanderthal, isopäinen tutkija, joka ei osannut puhua, mutta äänteli jotenkin ymmärrettävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, oletko itse tehnyt mitään? Joko luovuit kännykästä, autostasi, asuntosi lämmityksestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bures !
Nykyhään joka politikko hokkee ilmastokysymyksestä.
Varma aihe jos ei muuta ossaa sanoa...Hei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastoahan hillitään aivan liikaa. Useimmissa autoissa on jäähdyttimet, jotka pitävät moottorin lämpötilan sopivana, jottei se tai ilmasto lämpene liikaa. Asioita on liioiteltu, jotta voitais kerätä lisää veroja, johon emme suostu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

demarit ottaa viherhörhöt hallitukseen tietenkin ilmaston takia ja siten alkaakin suomen alasajo kun co2 verot nousee... uloshengitysverokaan ei ois ihme viherpiipertäjien sanellessa rinteen sdp:lle ja muille että suomi pitää olla edelläkävijä ilmastokatastrofin ehkäisyssä ja tottakai sdp ja muut hallituksessa tottelee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastohuijauksen takana on Kiinan sähköautoteollisuuden valtava laajeneminen ja niille markkinoiden luominen. Kiinassa on N. 500 sähköautojen valmistajaa ja niille on luotu epätoivoisesti markkinat ilmastonmuutoshuuhaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat, että kiinalaiset saa huijattua maailman hallitukset kerta toisensa jälkeen ilmastokokouksiin?
Missä kaikkialla näitä nyt on ollutkaan, Pariisissa nyt ainakin.
Joo, saahan sitä monenlaisia salaliittoja kehitellä, että vois hyvillä mielin jatkaa entistä elämää panematta rikkaakaan ristiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarissa luki männäviikolla, että kiinan co2-päästöt on kasvanu 12% pariisin sopimuksen jälkeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Sinähän eläke 850e luulet, että kaketsukin on huippua. Noh, ehkä sinunlaisille se on. Lue lisää...
Huipulla? Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi