Aloita uusi keskustelu

Evoluutio kehittää koko ajan älykkäämpiä eläimiä

Aloittaja: Homo sapiens Tiede ja luonto 18.3.2017 08:46

Evoluutio kehittää ihmisen älykkyyttä koko ajan, mutta myös eritoten kädellisten apinoiden. Esim. Simpanssin äo on jo huimasti yli 40, tämä vastaa 2 % ihmisistä. Myös nisäkkäät muuttuvat evoluution vaikutuksesta koko ajan älykkäämmäksi. Tuleekohan joskus aika jolloin esim. simpanssit ovat ns. lähes ihmiseen verrattava rotu, samoin jotkut muut nisäkkäät ? Minusta tosi mielenkiintoinen kysymys, koska ajattelin sitä eilen, kun luin artikkelin aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 130 viestiä

Lapsia kielletään kysymästä miksi, aikuiset ovat vasta oppineet kysymään mitä, missä, milloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simpanssit ja orangit ovat viimeisten tutkimusten mukaan kehittyneemmät peukalot kuin ihmisillä ja ihmisapinoilla. Ennen on kuultu, että peukalo-ote toi ihmiselle etua, mutta sepä ei olekaan kehittynyt miljooniin vuosiin. Paitsi ehkä kännykkäkaudella. Simpansseilla ja orangeilla peukalo on itse asiassa kehittynyt samaan aikaan huomattavasti enemmän, toiseen suuntaan vain kiipeilyyn sopivaksi. Joten onko simpanssien evoluutio ottanut takapakkia, vai olisiko ihmisen evoluution kannalta parempi pystyä kiipeilemään etevämmin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peukkuja tuolle, mutta kehityksen muutoksen eläimissä voi nähdä luonto-ohjelmissa, joissa käsitellään mantereista irtaantuneita saaria, kuten tänään ykkösellä tullut Uusi Guinea. Saari sijaitsee Australian tuntumassa ja irtaantuessa pitkän aikaa sitten, oli tietysti jäänyt mantereelta eläimiä. Yksi tunnetuin Australian eläimistä on tietysti kenguru, joka viihtyy saarella hyvin, mutta on maukkaan ravinnon vuoksi noussut sitä syömään puihin ja kynnetkin on kasvamassa sen mukaisiksi. Tästä tulikin väistämättä mieleen, jotta täytyykö tämä yhden asian totuuden kirja päivittää tämän tietotason mukaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Koska ihminen kehittää tekoälyä niin viisaaksi, että sille aiotaan luoda tietoisuus ja on jo jonkinasteinen luotu, sekä siitä tehdään niin viisas, ettei ihminen pärjää sille alkuunkaan, niin tekoäly hävittää ihmiset ehkä jopa kymmenessä vuodessa, ellei sen kehittämiselle laiteta rajoituksia. Kvanttikoneita on jo. Stephen Hawking: "Hawking: Keinoäly uhkaa tehdä selvää ihmiskunnasta. Perusvaara on, ettei tekoälyn kehitykselle ole olemassa perustavanlaatuisia rajoja. On fyysisesti täysin mahdollista, että partikkelit järjestäytyvät tavoilla, jotka sallivat edistyneemmän tietojenkäsittelyn, kuin mihin ihmisaivoilla pystytään. Räjähtävä muutos on mahdollinen, ja tekoäly voisi parantaa itseään jatkuvasti lisää synnyttäen niin kutsutun singulariteetin, missä ihmiset jäävät kehityksestä syrjään. Sellaisen teknologian voidaan kuvitella päihittävän finanssimarkkinat, ihmistutkijat, ihmisjohtajat ja synnyttävän aseita, joita emme pysty edes ymmärtämään. Siinä missä tekoälyn lyhyen aikavälin vaikutus riippuu siitä, kuka sitä hallinnoi, pitkän aikavälin vaikutus riippuu siitä, voiko sitä hallita ollenkaan."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on jo esitetty USA:ssa, ylläri pylläri, että torjuntaohjusten laukaisu ja vastaisku pitäisi käynnistää tekoälyn avulla, koska nykyiset ohjukset jättävät hyvin vähän reagointiaikaa. Eli peli on jo menetetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon tässä kohtaa enemmän ekoälyyn kuin ihmiskunnan johtajiin. Miettikää ketkä tällä hetkellä ovat napin vartijoina. Oikeastaan toivon että tekoäly rajoittaisi heidän valtaansa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lauman johtaja sanelee pakotteet kaikille ja itse on vallan kolmiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homo Sabiensin ÄO ei ole kehittynyt lainkaan. Laji on vain tehnyt uusia yhä monimutkaisempia keksintöjä, joka puolestaan on johtanut maapallon ekosysteemin vaaralliseen luhistumiseen. Älykästä? Ei. Apinan ÄO lienee pysynyt samana aina. Mittausmenetelmät ja kriteerit ovat vain muuttuneet minimaalisen lyhyen mittaushistorian aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen menee toiseen suuntaan vegaanivouhotuksella. Monta ihmistä näkeekin apinan tasolla ja arvatkaas mistäpäin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Robottinavetta on maaseutujen pelastus.Robotit vois myös pelastaa metsätalouden hakkuukoneet ja kuljetukset robotilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaan, mutta melko hitaasti otetaan käyttöön automaatilla toimivia pellonmuokkausvälineitä, jotka kylväisi, kyntäisi ja siemenet levittäisi. Lentolaitteet voisi lannoittaa, kastella ja myrkyt kasvukautena päälle heittää. Ei tarvis kuin näytöiltä tapahtumia seurata. Pellot on tarpeeksi tasaiset ja tekniikkaakin löytyy, mutta silti Jussit kyntöauraa pullollaan vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä perusteella voi sanoa, että ihmisten älykkyyden kehittyessä myös apinoiden älykkyys kehittyy? Mitkä ovat ne tekijät, minkä tämän tekevät? Ihmisten kehitys perustuu muuttuvaan ja uudistuvaan maailman erilaisissa oloissa. Miten apinoiden elinympäristö on vuosien aikana muuttunut. Apina on älykäs eläin samoin kuin ihminenkin, mutta kehitys vaatii ympäristössä tapahtuvaa muutosta. Mitä se on apinalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehittää eläimiä, mutta valitettavasti ei kehitä älykkäämpiä ihmisiä.
Sen huomaa heti, kun seuraa päivän uutisia ja juttutupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä rotat ja hiiret fiksuuntuvat, kun vain parhaat jää eloon , mutta lämpöisissä maissa ei ihminen kehity.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Geenimanipulaatio voisi nopeuttaa kehitystä. Ja koska sen periaatteet on keksitty, sitä tullaan onnistuneestikin käyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/