Aloita uusi keskustelu

Däniken

Aloittaja: Warurin Tiede ja luonto 12.1.2019 19:48

Oli mukava juttu Erich von Dänikenistä tämän päivän lehdessä. Olen lukenut monia hänen kirjoittamia teoksia, muutama löytyy jopa kirjahyllystäni. Mutta niin vain piti leimata Jutussa Däniken huijariksi ja rikolliseksi kun hänellä ei ole tiedetitteliä ja hän rohkenee kyseenalaistaa valtavirtatieteen ja uskonnot. En itsekään ole samaa mieltä kaikkien kirjoissa esitettyjen väitteiden kanssa mutta joitakin asioita on esitetty ja perusteltu aika hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 52 viestiä

Kyllähän sitä teininä tietysti piti Erichin kirjoja lukea. Sinnikäs ukko joka väänsi kaikki asiat lennokkaasti samaan muottiin ja myynti kävi maailmalla. Jossakin välissä se sama jankutus alkoi vaan tympäistä ja kirja jäi pölyttymään hyllylle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dänikellä oli vilkas mielikuvitus. Hyvin hän perusteli juttunsa kyllä eikä ihme että moni jopa uskoi. Olen lukenut monia hänen kirjoistaan. En kuitenkaan koskaan ottanut vakavasti hänen väitteitään. Enempihän ne olivat viihdettä.

Däniken jutut menivät vähän rasistisiksi joskus. Tarinoillaan hän kertoi sen ettei hän uskonut että esim. Väli- ja Etelä-Amerikassa ihmiset eivät olleet kykeneviä tekemään rakennuksian ilman että joku älykkäämpi laji olisi ollut neuvomassa. Ihan tyypillistä ihmisryhmien ala-arvioimista mikä kirjojen julkaisuaikana oli vielä ihan normaalia länsimaissa.

Mies taitaa olla vielä elossa. En tosin tiedä onko missä kunnossa. On jo yli 80-vuotias.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dänikenillä on tosiaan huomattava kapasiteetti esitellä seikkaperäisesti ja kiinnostavasti maapallon mysteerejä. Nykytutkijat ovat päätyneet samaan tulokseen kuin D siinä mielessä, että esimerkiksi inkakulttuuriin liitettyjen rakennusten alaosat ja megaliittiosat ovat inkoja huomattavasti vanhemman ja edistyneemmän teknologian aikaansaannosta. Sama koskee jo Dänikenin havaitsemia erikoisia leikattuja kalliosyvennyksiä ja todennäköisesti myös jopa Egyptin pyramideja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun eurooppalaiset löysivät ensimmäiset anasazi-intiaanien rakennukset, he alkoivat hakea kuinka juutalaiset ovat päässeet Amerikkaan jo 700-luvulla koska intiaanit eivät voineet rakentaa sellaisia rakennuksia, tuohon aikaan siihen pystyi ainoastaan jumalan valittu kansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kunniatohtori Oulun yliopistoon. Yliopisto on instituutio, joka tarvitsee esikuvia ja Säniken on rohkeasti edustanyt vaihtoehtoista tiedettä. Aikoinaan ehdotin Oulun yliopistoon kokeilevan tieteen tiedekuntaa ja siihen edustajiksi Myytinmurtajat. Vaan eipä kelvannut. Lappenrannan teknillinen yliopisto veti pitemmän korren. "Utelias leikillisyys on tärkeintä tekniikassa", sanoo LUT:n kunniatohtori, myytinmurtaja ja tuotekehittäjä Jamie Hyneman.

Eduskunta on instituutio siinä kuin yliopistolaitos. Äänestäjät arvostivat Timo Soinia ja valitsivat hänet ulkoministeriksi. Olen ehdottanut, että Timo Soinin pelipaita nostettaisiin eduskunnan kattoon tämän eduskunnan viimeisessä istunnossa. Taustalla soi Finlandia, kun kansanedustajat nousevat seisomaan osoittamaan kunniaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin aikoinaan kaikki hänen kirjansa sitä mukaan kun niitä suomeksi julkastiin. Paljon niissä esitellään asioita joita ei nykytieteen tai -tiedon kautta pystytä selittämään.
Mitä sitten lienevätkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, Vieraita avaruudesta onkin klassikko. Kannattaa lukea herättää kysymyksiä, jotka uskottavuuden suhteen kääntää vaakakuoin monissa väittämissä Dänikenin puoleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletan Dänikenin tarkoituksena olleen rahan kerääminen kirjoja myymällä. Siinä kai hän onnistuikin hyvin uskottelemalla herkkäuskoisille kaikenlaisia satuja UFOista ja älyllisestä elämästä maailmankaikkeudessa. Ei tyhmä ole se, joka myy vaan se, joka ostaa. Muistuu mieleen 70-luvulta telkkarista ohjelma, jossa kokoontui keskustelemaan ihmisiä, jotka väittivät käyneensä ulkoavaruudesta tulleiden alienien aluksissa. Olivat oikein tulleet vartavasten heidän luo ihmettelemään maailman pahuutta. Kyllä me suomalaisetkin ollaan aika yksinkertaista porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ufoista ja niiden jäljistä on niin paljon havaintoja ja todisteita, että niiden olemaasaoloa ei pystytä enää kieltämään. Vain Independence Day -tyypinen suuri live atakki enää puuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamattu on täynnään ufoja kun asian oikein oivaltaa. Lupsasihan Jeeuskin tulla takaisin isänsä suuressa kunniassa. Sebeteuksen pojat olivat kyytiä vailla ja pöösysä etupenkkiin kapteenin kahta puolta.
Hesekiel kuvasi merkillistä laitetta ja samantapaisella Elia sai kyydin taivaaseen.
Kunnia - kirkkaus = ufo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoohan Däniken eräässä kirjassaan, en nyt muista missä, vanhasta, oliko intialaisesta tai ainakin sieltä päin, tarinasta joka kertoo näiden jumalien riitautuneen ja kahden eri porukan taistelleen aseilla joiden kuvaukset sopivat hyvin ohjuksiin ja jopa pieniin ydinlatauksiin.
Tarkemmin en muista kun on luettu 60-70 lukujen taitteessa. Onko jollakin parempi muisti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Netissä on pilvin pimein vastaavaa "uutta" materiaalia kuin mitä Däniken on esittänyt jo 60-luvulla. Esimerkiksi megaliiteista, pyramideista, kuun ja Marsin anomalioista jne. Tiede ei pysty selittämään noista mysteereistä juuri mitään. Tarkasti leikattujen miljoonien kilojen megaliittien siirtely ei ole mahdollista ilman jotain leijutustekniikkaa ja Marsin pinnalla on paljon jäännöksiä alienien rakennelmista ja aluksista. On myös epäilyksiä aika tiheästä ilmakehästä, järvistä ja luola-asukeista. Siksi rikkaat ääriglobalistit kai suunnittelevatkin valtaavansa Marsin heti seuraavaksi NWO-Maan jälkeen. Kuun takapuolen alienit saattavat kylläkin torpata globalistien suunnitelmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Däniken jatkaaa kirjallista tuotantoaan uutta puhtia saneena, vaikka piti taukoa vuosia. Hän julkaisee kirjansa englannin kielellä ja käännöksiä saadaan ehäkä odotella pitkään. Dänikenin mukaan "jumalat" eivät ole koskaan jättäneet meitä ja on olemassa mahdottomina pidettäviä totuuksia olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dänike esittää mielikuvitusta. Taitavasti saaden hyväuskoisia kannattajia kute Jorma Saari utele-kirjalla.
Parhaan aikaansaannos eräältä protestanttipapilta, joka kirjoitti mielikuvitustarinan Jeesuksen ilmestymisest halonhakkasjalle, jolloin syntyi mormoniliike, salt Lakessa on valtavat rakennuskompleksit organisaatioola. Ihmeillä höynäytettäviä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa avaruusoliot kävivätkin täällä ja yrittivät luoda tänne ihmisen muodossa älyllistä elämää. Huomasivat epäonnistuneena ja lähtivät pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämää varmasti on muilla taivaankappaleilla, mutta maailmankaikkeuden koko, etäisyydet ja ikä ovat myös käsittämättömän isoja. Lähin tähtijärjestelmä, Alfa Kentauri, on 4,3 ja Sirius 8,7 valovuoden päässä. Alle 10 valovuoden etäisyydellä on vain kymmenkunta tähteä tai kaksoistähteä. Oletetaanpa, että jollekin noiden tähtien planeetoista on syntynyt elämää ja sellainen korkeakulttuuri joka pystyy matkustamaan avaruudessa. Oletetaan vielä, että "he" pystyvät matkailemaan lähes valon nopeudella ja vielä eksyisivät vaatimattomalle pallollemme juuri NYT (-2000v.eaa + 2000v.jaa) eikä esimerkiksi 200 miljoonaa tai vaikka miljoona vuotta sitten. Ufot ovat siis erittäin epätodennäköisesti peräisin muista maailmoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvioidessa muita mahdollisia sivilisaatioita järkevän ihmisen on pakko pitäytyä aikansa tieteeseen ja tekniikkaan. Toisaalta tämä rajoitus avaruuden vieraiden mahdollisten sivilisaatioiden arvioinnissa on heikko, koska omakin tieteemme on voimakkaassa kehitysvaiheessa. Noin sata vuotta sitten uskottiin tiedemiesten keskuudessa, että koko maailmankaikkeus on linnuradassa. Ilman havaintoja muista sivilisaatioista niistä keskustelu on kaunokirjallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maapallollamme kun ei vain todisteita UFOista tai humadoideista löydy, muutakuin kaunokirjallisuudesta. Palataan asiaan sitten kun todisteita löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi