Aloita uusi keskustelu

Auto ei ole saastuttajana koira.

Aloittaja: Toinen tutkija Tiede ja luonto 10.10.2019 10:05

Taloustutkimus kertoo tutkimuksessaan että Koiran hiilijalanjälki on 500 kg kasvihuonekaasuja. Tästä vedetään linkki siihen että kyseessä on vain 5 % ihmisen hiilijalanjäljestä. Tutkija kiistä myös joidenkin väiteen että koira on katumaasturia pahempi saastuttaja.
Kuitenkin pitää muistaa että paljon saastuttava auto ei saastuta paljon jos sillä ajetaan vähän ja vähän saastuttava auto saastuttaa paljon jos sillä ajaa paljon. Koira lämmittää ilmastoa koko ajan ja autoilun päästöihin voidaan vaikuttaa muuttamalla autoilun verotusta käyttöön perustuvaksi. Bernerin malli oli omistamiseen perustuva malli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Ihmiset jättävät lapsen hankkimatta usein ilmastohysterian vuoksi ja korvaavat sen koirilla ja kissoilla. Siinäpä ennakoivaa ilmastoviisautta kerrakseen. Ihminen ei saa syödä lihaa koska siitä on tullut syntiä, mutta lihaa syövien lemmikkien määrä kasvaa koko ajan eikä aiheesta ainakaan julkista, eikä varsinkaan ilmawtopoliittista keskustelua juurikaan käydä. Kissat ja koirat ovat useimmiten koriste-esineiksi jalostettuja turhakkeita joista monet kaiken lisäksi kärsivät sukurutsan aiheuttamista sairauksista koko elämänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja onko sinulla jotain viitettä tuohon lasten hankinnan ja ilmastohysterian yhteyteen?
Missä on kielto lihansyöntiin?
Juurikin rotukoirilla seurataan sukusiitosprosenttia, oletko selvillä omastasi, ja tietyt periytyvät sairaudet estävät koiran käytön siitoksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten, jos Greta toruu nuoria ja lapsiperheitä, joissa on koira, saatan harkita, onko tämä asia selvittämisen väärti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Provonhan aloittaja heitti, kun ei äly anna aihetta parempaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirat hävittämälläkö maailma pelastuu aloittajan mielessä.
Enpä ole moista toista koiran vihaajaa kohdannut, en elävänä enkä näin junttituvan foorumin kautta.

Koiran seurassa olo tekee monelle ihmiselle hyvää, paljon parempaa juin jonkun itseään täynnä olevan kuspään kanssa oleminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PILLERINPYÖRITTÄJÄ PYÖRITTÄÄ MAAPALLOA

Koirat kuuluvat kiertotalouden piiriin, ovat jopa monimuotoisuuden vankkumattomia vahtijoita. Koiria pitäisi olla joka taloudessa; ruokahävikin hävittäjiä. Liikunnan lisääjinä, sosiaalisen elämän monipuolistajina jne. Erityisesti koira tuottaa maastoon pillerinpyörittäjille ravintoa, ne ja muut sitsontiaiset vievät ruokahävikin paikallisesti mullan alle ja näin kuntta ja muu kasvillisuus elää rehevänä ja poistaa hiilijalanjälkeä, muuttaen tassuttelun tuoman kiinteän päästön lehtometsiksi. Eikä meidän koira päästele pilaantunutta ilmaa läheskään niin paljon kuin naapurin Rauno. Raunolla en tarkoita mitään erityistä ihmisryhmää, vaan yleisesti naapurustossa asuvia ihmisiä, joilla myös on koira ja vihanpitoa esiintyy ainoastaan koirien kesken, muuten ollaan sosiaalisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tutkija kiistä myös joidenkin väiteen että koira on katumaasturia pahempi saastuttaja."
Tämä olikin helppo kiistää kun vertailu oli tehty vähillä vuotuisilla kilometreillä, polttoaineena oli etanoli ja koiran hiilijalanjälkeä oli liioiteltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se niin kauheta, miksei ne ymmärrä. Entäs metsän eläimet, mitkä on hirven tai suden päästöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirien lukumäärä Suomessa on ekosysteemin kannalta haitallinen. Jos koira olisi villieläin, kantaa olisi harvennettu mittavasti. Koiria oli tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 rekisterissä 510 000, rekisteröimättömiä arviolta noin 200 000. Koirien ruoantuotanto ja -kuljetus, sekä oheistuotteet jättävät massivisen hiilijalanjäljen, puhumattakaan ulostemäärästä.
Luonnossa elävät villieläimet ovat vähentymään päin, onhan kuudes sukupuuttoaalto meneillään, jotta siitä ei tarvitse huolehtia päästöjen kannalta. Luonnontasapaino on pahasti järkkynyt ihmisten toimien takia, joten elämää ylläpitävä ekosysteemi on kuolemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikaa autoja , kolome,nelijäki yhellä tallaajalla. Ekosysteemi ei kestä tommosta kuormitustaa.. Koira on pikkase eri juttu , ku villieläin , katoppako koira o , ihimise paras ystävä...ja mualima pelastuuu , hallelujaaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli autoja sitten vaikka kymmenen, mutta merkitystä on vain sillä kuinka monella ja kuinka paljon omistaja niillä ajelee. Kun yhdellä ihmisellä on vaikka 2-3 koiraa niin ne lämmittää ilmastoa koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos kahdella ihmisellä on yksi koira niin se lämmittää ilmastoa vain 4-6 tuntia vuorokaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas meni metsään:onhan selviö,että autojen valmistus,kuljetus ja erilaiset hoitotoimet ovat erittäin vahingollisia ekosysteemille, vaikka ei niillä paljon ajettaisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/