Aloita uusi keskustelu

Aika äsken ja kohta?

Aloittaja: Terttu Tiede ja luonto 11.9.2019 11:00

Mitä se aika oikein on. Eikö sekuntti sitten tapahtunutta saa koskaan takaisin ja eikö sekunnin päästä tapahtuvaa saavuta kuin vasta sekunnin päästä. Mitä sitten se ajassa matkustaminen on. Tässä kun kattelee harmaata säätä ja miettii kaikkea niin ihan häkeltyy. Onko joka paikassa sama aika. Siis onko miljoonan valovuoden päässä nyt 11.9.2019 klo.11:00?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 5 / 5 viestiä

Tähän kysymykseen ei tavallinen ihminen voi vastata. Tiedemaailmasta ehkä löytyvät vastaajat, mutta löytynevätköhän vastaukset, vielä..??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos ne kaikki menneet ja tulevat ajanhetket onkin aina olemassa. Myös jokaisesta ajanhetkestä lähtevät vaihtoehtoiset jatkumot. Me vaan ei kyetä sitä ymmärtämään, olemme kuin junassa joka kulkee Oulusta Ylivieskaan paikat ikkunan ulkopuolella vilistävät taakse ja katoavat, mutta ovat ne vielä siellä, emme vain voi junan kyydissä kulkea taakse tai sivuillekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hetken pituus voisi varmaankin olla ns. Planckin aika eli 10^-44 sekuntia sillä sitä lyhempää aikaa ei nykytiedoilla voi olla olemassa. siispä yhdessä sekunnissa hetkiä on 10^44 kpl eli ykkönen ja 44 nollaa peräsä.
'=DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ehkä etenee tuommoisina kvantteina. Ja aina ainakin meikämannen kokemuspiirissä se tosiaan etenee, eikä kulje taaksepäin. En esimerkiksi pysty muistamaan mitään tulevaisuudesta. Entä dejavuu-ilmiö, olisiko sille selitys "aikakvanttihäiriö" ja tiedostamaton käväisy tulevaisuudessa jotakin "väärää jatkumoa" pitkin ja paluu sieltä samaan "kvanttiväliin" ja tuo olisi tapahtunut joskus menneisyydessä ja siitä on jäänyt jälki muistiin, mikä tulisi esiin tuon dejavuu-ilmiön kokemisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille