Aloita uusi keskustelu

1900-luku takaisin

Aloittaja: Heini Tiede ja luonto 28.11.2009 13:34

Onko ihmiset tulleet ajatelleeksi, miten tämä nykyaika on muuttunut?Lapsille ei enää pidetä kuria kotona eikä koulussa,vaan annetaan niille valta päättää miten pitää toimia,Pariskunnat eroavat heti ensimmäisen riidan jälkeen, eikä selvitellä asioita.Ihmiset vain on tietokoneella,eikä enää tehdä mitään muuta.Kaikki asiat on laitettu niin automaattiseksi, kun ajattelee miten ennen 1900 luvulla on kaitti pitänyt "TEHDÄ" käsin.Asiat ennen tehtiin muutenkin , kun vain koneella tai puhelimella.Ensimmäiset puhelimet oli niitä isoja , mutta miksi niiden piti muuttua ,heti rikkimeneviksi "tietokone puhelimiksi".ennen vaikka antenni olisi mennyt puhelimesta rikki, niin puhelin toimi, mutta nyt ei tarvi, kuin puhelimen tipahtaa lattialle, niin jo on hajalla.Tämä elektroniikka on mennyt jo liian yli ymmärryksen.Suututtaa kamalasti.Ihan pelottaa,millasta tulee olemaan esim; 2030luvun puolella??ihmisille varmaan keksitään joku sellainen ,että nappia painamalla pääset jo toisellepuolen maapalloa, hehe.kunnioittakaa enemmän vanhuksia ja sitä vanhaa aikaa!!esim-80-90 luku takaisin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 29 viestiä

Ei enää kommunistien valtakuntaa, stalinistit on mennyttä aikaa, kyllä Li piisaa, se on ihan harmiton, se hyppää vaan narua hiekkalaatikolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ihimiset tietokonneella niinkää liene, mutta älypuhelimen kanssahan suurin osa näyttää seurustelevan 24/7. aina ja kaikkialla, muuta todellisuutta ei varmaan olekaan.
...ja somea onkin erittäin helppo käyttää eri sortin aivopesuun ja (poliittisenkin) p.skan levittämiseen.
=/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kaikilta osin kaipaa takaisin, osin kaipaan. Ei ollut hääviä, kun piti pankissa jonottaa töiden jälkeen, että sai laskut maksettua. Oli kiire kauppaan ennen viittä tai kuutta, jotta sen maidon ja leivän ehti ostaa. Tulisi säilyttää kohtuuhinnalla vaihtoehtona maksaa laskut pankissa ja käyttää käteistä rahaa. On heitäkin, jotka ne vaihtoehdot tarvitsevat. Puhelinten kanssa on tullut se ongelma, kun valmistajat ja ohjelmistojen ylläpitäjät lopettavat käyttäjätuen ja päivitykset tietyille malleille, jolloin joudut vaihtamaan toimivan puhelimen uuteen. Se on epäekologista ja luonnonvarojen tuhlaamista. Viime vuosisadasta kaipaan ihmisten realistista elämäntapaa ja oikeaa kanssakäymistä. Kylästeltiin kavereiden kanssa hetken päähänpistosta puolin ja toisin. Elämä oli tässä ja nyt, ei mitään tubettajien unelmahöttöä ja feikkielämää. Ja mikä kummallisinta, kun nykytekniikalla pitäisi jäädä enemmän vapaa-aikaa, niin kaikilla on vain entistä kiireempi. Itsellänikin. Joskus oiken pysähtyy ihmettelemään, että mihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaipaisitko aikaa ennen tällaista nettiä? Se onnistuu. Hävität tietokoneen ja älypuhelimen, alat kirjoittamaan kirjeitä ja postikortteja. Puhelimeksi voi laittaa lankapuhelimen tai kännykkäverkossa toimivan pöytäpuhelimen, sitä ei tarvi kantaa kotoa mihinkään.
Minulla on ollut kännykkä vuodesta 94 lähtien, yhtään en ole rikkonut. Onhan niitäkin, joilla ei mikään pysy ehjänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan se oma nuoruus tuo kaipausta menneeseen. Mutta aika ja kehitys ovat kuin säppipyörä, ne liikkuvat vain yhteen suuntaan. Mutta menneestä voi ottaa oppia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olen Heinin kanssa samaa mieltä. Kasvatus on täysin päättäjistämme kiinni, koska sallivat sen olla vapaamuotoinen. Ei mikään ihme, etteivät nykynuoret mitään opi eivätkä osaa, jos heitä pyytää tai käskee tekemään jotakin. Itse peruskouluvuosien kesälomina olin mummolassa heinätöissä, perkaamassa sokerijuurikasta ja muuta vastaavaa. Itse en tykkää nykyisistä älypuhelimista, koska sinne pitäisi syöttää kaikki omat tietosi ja pian joku keksii niihinkin keinon, miten sieltä sinun tietosi kaapataan, koska sitä tehdään jo tietokoneella. Itse palaisin ajassa 50-100 vuotta taaksepäin poimien sieltä ne hyvät asiat ja jättämällä huonot pois. Eräs opettajani ja työnantajani on sanonut,"järjen käyttö on sallittu", mutta kumpikaan ei tarkoittanut pelkästään minua vaan koko ryhmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastenmielistä oli elämä 1900-luvulla. Juuri kuten n:o 21 kirjoittaa. Vaikka itsew muistan vain 1930-luvun lopulta, niin olen kuullut paljon vanhemmiltgani, ja lukenut niistä ajoista. Kyllä tästä vuosisadasta on aineksia tulla parempi. Isoissa maissa  ei nyt ole höyrypäisiä sotahulluja johtajia. Suomen ilmapiiri ei ole niin kylmän vastenmielinen kuin se oli vuosikymmeniä siten.

Nykysuomesta en tosin paljon triedä, kun asun kaukana Euroopan ulkopuolela. Sanomalahtiä luen joksus internetillä, mutta nissä on niin paljon rikosutia jakaikenlaista vastenmilistä, että kyllä se vaikutta haittaavasti haluun muuttaa Suomeen, niin vastenmieliseltä paikalta Helsinki vaikuttaa ja niin pimeiltä ihmisetkin Mutta eiväthän sanomahdet kuvaa todellsiutta joka varmaan on paljon parempi kuin mitä lehdistlstöä lukemalla saattaa ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1900-luvulla oli sotia. Oli kansalaissota ja II maailmansota. Oli espanjantautia, johon ei saanut rokotetta. Keuhkotautiin ei ollut lääkkeitä. Vuosisadan alussa ei tunnettu lapsilisiä, ei eläkkeitä eikä paljon muutakaan sosiaalietuutta.Harvoille naisille oli tarjolla muuta työtä kuin piian paikkoja ja tehdastyötä. Sitten oli näitä puukkojunkkareita Isontalon Antteineen  hillumassa pitkin kylän raitteja. Tätäkö haluamme takaisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torppari oli vuokraviljelijä, joka viljeli omaa tilaansa itsenäisesti. Torpparilaitos syntyi Ruotsin vallan ajalla. Kun ruotujakolaitos perustettiin, upseerille kuului virkatalo ja ruotusotamiehelle torppa. Suomessa vuoteen 1917 saakka ollut Ruotsin laki kielsi tilojen jakamisen. 1800-luvulla oli tavallista, että vanhin poika peri tilan ja muille pojille annetti torppa viljeltäväksi.

Sahateollisuuden synty 1860-luvulla alkoi kärjistää talollisten ja torppareiden välejä, koska metsän arvo nousi satakertaiseksi. 1860-luvun nälkävuosien jälkeen Suomessa käynnistettiin karjatalouden kehittäminen valtion varoilla, ja se mahdollisti entiseen verrattuna valtavan nopean väestönkasvun. 90 prosenttia väestöstä asui maaseudulla. Maaseudulle syntyi tilattoman väestön ongelma.

Kartanot tarvitsivat torppareita kartanoiden työvoimaksi. Kartanoita oli Suomessa vain rajoitetulla alueella Etelä-Suomessa. Muualla eteläisessä Suomessa torppa oli sosiaalisen nousun väylä.

Vuokraviljelijöitä on edelleen viidessä Länsi-Euroopan maassa. Ja Täällä Pohjantähden alla antaa väärän kuvan kansalaissodasta, koska se kertoo vain Pentinkulmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kummaa, ettei nämä " Vanhat ja kokeneet" ole oppineet elämästä ja historiasta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai kouluissa yritetään kuria pitää! pöh pahasia kosseja jotka pätee netissä,eikä osaa olla nuorison kanssa nuorison tavoilla!kehuminen toimiiii paljon paremmin kuin uhkailu..opettajile vuosittaiset lisäkoulutukset,ei niin et joskus vuonna 100 oot lukenu opettajaksi ja tämä päivänä nuoriso on ehkäpä ihan erilaista..ajankohtaisuutta hyvät nuoret opettajat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi sua aloittaja.

Miksi pitää yleistää.

Itse olen nuori pari kymppinen ihminen.

Se työ mitä teen tapahtuu käsin.

Minulle on pidetty kuria kotona kun olin nuorempi.

Minulla on ollut ongelmia päihteiden kanssa kuitenkin vaikka pidettiin kuria kotona.

Pääsin kuitenkin edellämainituista ongelmista eroon koska olen vahva nuori ihminen.

Kyllä ne on nykyäänkin miehet rautaa.

Luuletko että sinunkaltaisiasi haluaa kukaan tulevaisuudessa hoitaa kun asenteesi on tuo.

Tekniikkakin on kehittynyt eikä siinä ole mitään pahaa että se helpottaa elämää.

Ja minä kyllä kunnitoitan vanhuksia mutta niitä vanhuksia ja keski-ikäisiä en kunnitoita jotka eivät kunnioita minua tai nykynuoria vaikka kuinka olisi ahkera työntekijä ja kunnollinen kansalainen.

Tiedän monta ikäistäni nuorta jotka ovat kaikista vastoinkäynneistä ja ongelmista huolimatta selviytyneet ja ovat päässeet työelämään.

Sitten jos haluat minua kuitenkin haukkua niin toivon että näytät minulle kunnon tilastot siitä kuinka kaikki on päin helvettiä suomessa.

Voi voi kun tuntuu että tännekkin juttutupaan kirjoittaa vain tolaset katkerat ihmiset toki en voi itsekään yleistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole sellainen vain kun nähdä mä sain..ole muisto mun mailmastain.....koskaan et muuttua saaaaaaaaaaaaa..............

Haaveet ja todellisuus eivät lyö aina kättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Kaikki paremmaksi muuttuu, hyväksi ei milloinkaan" Olet pudonnut kehityksen kelkasta, sille ei voi enää mitään. Kehitys menee eteenpäin niin kovaa vauhtia, ettemme me vanhat kerkiä mukaan. Ei meidän tarvitsekaan. Tulevaisuus on nuoria varten ja he kyllä ottavat siitä kaiken irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heini puhuu enemmänkin kuin vain asiaa. Tämä maailma on mennyt pilalle ja me kohta kaikki sen myötä, onneksi on olemassa joku putin se varmaan kohta saa mieleensä tehdä sen mikä kaveriltaan josifilta ja aatulta jäi puolitiehen, niin ja aivan tosi, siloin kaatuu nokiat ja ylispalkatut johtajat ympäri maailmaa ja aletaan taas arvostaa ihmistäkin. Nyt vain uusin periaattein mitä nykyisin. Kyllä se mulkeroiden ihannointi ja vallan pito loppuu aikanaan se on aina maailma lapsensa pelastanut ja historia toistanee itseään. Tosin näillä pahimmilla tavallisten ihmisten riistäjillä on jo niin isot pommit ettei ehkä jää perkattavaa jos me syrjäytetyt ja työtä ja toisiamme arvostavat ihmiset sitä saisimmekin taas rakentaa, ei edes Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huomenna huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En lähde kerrostaloon elävänä. On OKT Oulussa, Kempeleen rajan pinnassa, ja täällä Kuusamossa järven rannalla luonnon ke... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/