Aloita uusi keskustelu

Yhteispäivystys

Aloittaja: OmainenOnni Terveys ja hyvinvointi 9.1.2019 18:00

Äitini jouduttiin viemään yhteispäivystykseen. Menin hänen perässään autolla, jotta voin olla hänen seuranaan ja puhua hänen puolestaan asioista lääkärille.

Miten kävikään. Minä en päässyt aloitusaulaa pidemmälle. Siinä odotin toista tuntia, että äitiäni hoitava sairaanhoitaja kävi kysymässä, haluanko istua aulassa edelleen. Äitini luo en pääsisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 78 viestiä

Hyvin pienillä ja yksinkertaisilla toimilla yhteispäivystyskin saadaan toimimaan tehokkaasti. Palkataan esimerkiksi yksi lääkäri lisää.
Koko maan päivytykset, akuuttivastaanotot ja koko julkinen terveydenhuoltojärjestelmä saataisiin toimivaksi tuhannen lääkärin palkkaamisella. Kaikki on kiinni vain poliittisesta tahdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se poliittinen tahtohan mitataan taas muutaman kuukauden päästä vaaleissa, mutta muuttuuko mikään on sitten eri asia. Ainakin pitää yrittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin hiljan yhteispäivystyksessä, koska hoitaja kehoitti. Ei mennyt kuin kaksi tuntia ja viisitoista minuuttia. Useimmilla oli kännykkä ja siten sai ajan kulumaan. Lääkäri oli ystävällinen ja valitteli odotusaikoja. Systeemi on lujaa tekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi sairas ei jaksa edes kännykkää räplätä.
Toisaalta, henkilökunta on tietysti mielissään jos potilaat ovat hyväkuntoisia ja saavat aikansa kulumaan kännyköidensä avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Havannoitsija kävi todella nopeasti.onni ollut kun niin hiljainen hetki ollut mutta et kai luule että normaalisti niin nopeasti pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

En tarkoittanut kahta tuntia kiitokseksi, vaan että systeemi ei horju, vaikka asiakkaat horjuisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen tätä uudistusta jossa vielä omainen pääsi potilaan luokse oli parempi systeemi. Äitini tuotiin ambulanssilla toiselta paikkakunnalta yhteispäivystykseen ja veljeni ilmoitti minulle, että mene äitiä vastaan ja ole tukena koska äitini oli sekavassa mielentilassa ja kovassa kuumeessa. Minä menin koska olin lähempänä ja ehdin sinne ennen veljeäni. Pääsin äitini luo joka makasi paareilla käytävällä ja äitini oli ihan paniikissa. Rauhoittui kun näki tutut kasvot ja näin saatiin asiaa eteenpäin. Äitini ei osannut kysellä mitään, ei löytänyt vessaa, ei pysynyt kunnolla pystyssä. Ja jos en ollut siellä tiedä mitä olisi sattunut, aikaa siellä vierähti 7 tuntia. Eikä äitini tänä päivänäkään muista edes käyneensä sairaalassa joten menkää vaikka väkisten omaisenne seuraksi koska vanhus on siellä heitteillä. Ja eihän sinne koko suvun tarvitse mennä, yksi riittää joka osaa asiat selvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omainen onni sullapa on käynyt onni kun on jo tunnin päästä hoitaja.käynyt kystmässä.mulla meni 8 tuntia ennenkuin sain mitään ketään puhutella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitäisi saattajan päästä mukaan. Yksityisellä puolella ei edes olisi kahta puhettakaan, olen ollut jopa ahtaan paikan kammosta kärsivän kanssa magneettikuvauksessa istumassa pöntön vieressä ja hieronut nilkkaa että potilas tuntee olonsa turvalliseksi. Sekä iäkkään läheiseni kanssa tutkimushuoneessa, lääkäri oikein pyysi että tulisin mukaan.
Tämähän on todellakin sellainen asia joka pitää selvittää, sillä kun varsinkin iäkkäämpiä henkilö joutuu päivystykseen niin se tilanne jo sinänsä on hyvin pelottavaa, joten läheisen läsnäolo on erittäin tärkeä. Eikä se ole hoitajien ja lääkäreiden työtaakkaa lisäämässä, vai onko heillä jotain salattavaa mitä ei omaiset saa nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siinä tapauksessa tuossa yksityisessä magneettitutkimuspaikassa on törkeästi rikottu turvallisuusmääräyksiä jos olet kuvauksen aikana ollut pitämässä potilasta nilkasta. On nimittäin ehdottomasti kielletty juttu tuollainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerroppa miten on rikottu. Jos henkilö riisuu kaikki metalli esineet pois, ei ole mitään vaaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on varmaa, että ei sinne sivulliset pääse. En ole ihan varma jos kyseessä on lapsipotilas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tietenkään sivulliset mutta jos kärsii vaikeasta ahtaan paikan kammosta niin yksityispuolella on joustonvaraa, itselläni olisi jäänyt kuvaamatta jos ei olisi puoliso saanut tulla mukaan. Itse siellä ehdottivat kun kerroin asian. Eli uskon kyllä että pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan ylim.sinne pääse ei edes lapselle.tehdään nukutuksessa jos on lapsi tai hysteerinen aikuinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityispuolella ei olla niin tiukkapipoisia, itse ehdottivat että saa ottaa puolison mukaan, kun on niin vaikea ahtaan paikan kammo. Nukutettuna en ainakaan olisi lähtenyt koko kuvaukseen. Kahdesti olen käynyt muutamia vuosia sitten.
Sen kun itse maksaa niin palvelu on myös sen mukaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos itse maksaa, saa rauhassa vaarantaa itsensä, ketään ei kiinnosta. Sitähän tarkoitit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoppa miten vaarantuu jos saattaja on riisunut ohjeiden mukaan metalli esineet pois ja istuu jakkaralla vieressä. Tiedän tapauksen jossa hoitaja on ollut pelokkaan asiakkaan vierellä. Ja tuo on yksi syy miksi käytän yksityisen palveluja, siellä saa se omainen tulla mukaan melkein mihin vaan. Olen ollut iäkkään puolisoni kanssa aina lääkärireissuilla tutkimushuoneessa että tiedän että asiat tulee ymmärretyksi. Samaan pitäisi päästä myös julkisella puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettäkö puhemieheksi äiskälle päivystykseen? Oikeinko toista tuntia meni? Voi jeesuksen kevät, vie asia käräjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä mä odotin pääseväni äidin vierelle. Minusta nyt ei vaan ole oikein, että hänen piti olla siellä yksin. Minusta on julmaa pitää häntä siellä yksin. Hätääntyy ja kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi