Aloita uusi keskustelu

Terveyskeskusmaksujen muutos

Aloittaja: Vaikea uskoa todeksi Terveys ja hyvinvointi 9.1.2019 15:36

Tämä kirpaisee kaikkia, jos ei heti niin viimeistään eläkkellä tai kun sairastuu. Isku on kova ja osuu myös keskiluokkaan mutta etenkin eläkeläisiin.

Jo 300 000 asiakasmaksua on ulosotossa.
Eduskunta alkaa tänään käsittelemään hallituksen viimeisiä sote-esityksiä. Niistä huomiota on jo herättänyt terveydenhoitolain muutos. Sillä luodaan yksityisille terveyspalveluyrityksille uusia bisnesmahdollisuuksia.
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Aino-Kaisa Pekosen mielestä esitys ei vastaa terveydenhuollon vakaviin yhdenvertaisuusongelmiin. Hän vaatii hallituksen esittämän kolme erillisen, yhteensä 1 600 euron suuruisen maksukaton sijasta yhtä yhtenäistä ja alennettua 760 euron vuosittaista maksukattoa hoidolle, lääkkeille ja matkoille.
Esityksessä luovuttaisiin esimerkiksi terveyskeskusmaksujen vuosimaksusta, joka on nyt enintään 41,20 euroa vuodessa ajanvarauskäyntien osalta. Jatkossa maksun voisi periä jokaiselta käynniltä, mikä kohdistuu kipeästi erityisesti paljon palveluja käyttäviin vanhuksiin.

Pitäkäähän keski-ikäiset huolta että isänne ja äitinne saa hoidon ja lääkkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 85 viestiä

Terveyskeskusmaksut nousee, koska tulevaisuudessa kansainvälisten terveystalojen pitää tahkota voittoa KELA-rahoilla. Terveydenhoidossa otetaan maallia suomen kaivoslaista, kuka vaan saa tulla tänne ja alkaa rahastaa sairaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinnostaisi tietää, ketkä tätä ajaa ja ketkä ovat vastaan? Toistaiseksi tiedän paljon sairastavien raippaveroa ajavan Kokoomuksen ja Keskustan (Saarikko pääroolissa). Vastustanut on Vasemmistoliitto.

Mutta mikä on muiden puolueiden kanta? Seuraan kohtalaisesti mediaa, mutta epäselväksi on jäänyt. SDP ja Vihreät ovat kritisoineet, mutta näkemäni kannanotot eivät ole olleet selkeitä. Perussuomalaisilta en ole nähnyt kantaa, saati sitten pienpuolueilta.

Jos tiedätte, kertokaa, ja kertoka myös kuka on kantaa ottanut ja missä, jos mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä ei peritä terveyskeskuksessa käynnistä keneltäkään maksuja!

Onko oikein muualla asuvien köyhien kannalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun valtuusto voisi tehdä saman päätöksen milloin vain, mutta heitä kiinnostavat enemmän kymmenkertaiset kulut kaupungille aiheuttavat turistipyörät ja kulttuuripääkupunkikisa. Eikä kirkkokaan lähde terveyskeskuksia sponsoroimaan, kun on muita prioriteetteja ulkomailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes koko valtuusto pitäisikin vaihtaa. Sitä odotellessa, ei äänestetä niitä verovarojen väärinkäyttäjiä, jotka ovat ehdolla eduskuntaan. Ovathan he jo täällä vastuuttomuutensa osoittaneet. Ainoastaan kokouspalkkiot j edustaminen tuntuvat oikeasti kiinnostavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tähän suuntaan kokoomus ja hurjasti oikeistolaistunut keskusta ajavat perusterveydenhuoltoamme. Molemmat haluavat antaa yksityisille jättiyrityksille mahdollisuuden kermankuorintaan ja julkisen sektorin palveluksia supistetaan lisää ja silti asiakasmaksuja korotetaan reippaasti. Kevään vaaleissa kannattaa kiertää nuo kaksi hyväosaisten terveyspalveluihin kekittyvää oikeistopuoluetta kaukaa. Tärkeää on kui´tenkin äänestää ja vielä tärkeämpää mille puolueelle annat äänesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun alla olevia viestejä lukee, Ruotsiin muuttaminen ei ole mikään hassumpi vaihtoehto. Onhan se teknisesti hyvin helppoa. Maan päättäjät ovat luoneet sinne melkoisen kaaoksen ja demokratian kriisin, mutta eivät he sentään yhtä vastuuttomia ole kuin meikäläiset päättäjät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se auttaisi? Silloinhan samat ihmisvihamieliset päättäjät olisivat päättämässä myös Haaparannassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus korotti eläkkeitä muutamalla kympillä ja nosti (jälleen kerran) niiden verotusta. Niille, joille vielä jäi jotakin plusmerkkistä käteen, loppusaldo selvisi tämän suunnitelman myötä: -€500/vuosi lisävero suunnitteilla terveyskeskusmaksujen kautta. Päätöstä tekemässä ihmiset, joilla itsellään on ilmaiset terveyspalvelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja millähän perusteella? Hallitukseen pääsitte mutta merkittävimmät teot on polttoaineveron ja alkoholiveron nosto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No leikkauksiin sitoutuivat samoin esim aktiivimalliin. Päätökset tehtiin ennen kesää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

soinin aikana tehdyt päätökset eivät ole voimassa Halla-ahon johtamassa Perussuomalaisessa puolueessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELÄKE 850, tuo sinun nykyinen Messiaasi Halla-aho, Helsingin eliittikaupunginosassa asuva miljonääri, joka tuntee varmasti sinun ja Soinilta perimänsä suurimman kannattajakuntansa baarien miesten, tuulipukukansan elinolot, ahdingon ja toimeentulon, on sinulle oikea mies eloasi ja oloasi parantamaan??
Noh, itsepetoksen määrähän lisääntyy tarvittaessa! Älä kuitenkaan pety, jälleen, huhtikuun vaalien jälkeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkään Jussi ei ole miljonääri hyvintoimeentuleva kuitenkin eikä Jussi ole myöskään messias vaikka kaiken nyt viime aikana tapahtuneen kertoikin jo vuosia sitten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi