Aloita uusi keskustelu

Suurin osa meistä saa koronan, mihin tahtiin on se mitä tässä yritetään säätää

Aloittaja: Hippokrates Terveys ja hyvinvointi 26.3.2020 10:21

Sitkeässä on vieläkin se käsitys että koronatoimilla pyritään estämään(!) viruksen leviäminen.

Virus kiertää kansalaiset läpi joka tapauksessa, joko nopeasti tai sitten hitaasti (Suomen malli).

Iso osa ei huomaa sairastaneensa, osa yskii kotona aikansa mutta pieni osa joutuu sairaalahoitoon.

Jos sinne mahtuu...

Hoitamatta jääminen kun on tässä se ongelma, ei se jääkö hoidossa oleva henkiin vai ei, siellä kyllä tehdään kaikki mitä voidaan.

Käytäväpaikalla menehtyy varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Korona tarttuu niin helposti, ettei sitä kukaan käsitä
Oireeton kantaja voi levittää tautia vaikka pari viikkoa "rinta rottingilla.
Eli siis todella nyt varovaisuutta...
Sosiaalisuus ihan minimiin, muuten kuin puhelimella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallisimmin ensimmäiset oireet tulevat 4-5 vrk tartunnan saamisen jälkeen, mutta voi tosiaan kestää tietojen mukaan 1-14 vrk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen sairastanut Aasialaisen lapsena. Ja muutaman muunkin kausi-influenssan. Ei nämä koronat enää pelota kokenutta.

Nykyinen media tienaa leipänsä ihmisiä pelottelemalla. Ja pelästyneet ihmiset vaativat poliitikoilta toimia. Ja poliitikot eivät uskalla uhmata yleistä mielipidettä. Valitettavasti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jaa, Italiassa 8000 toistaiseksi. Kuka käsittää "harvaksi", kuka ei, mutta harvemmin kausi-influenssan vuoksi sielläkään loppuu hautauskapasiteetti ja kylmätilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kausi-influenssaan kuoli Suomessa vuonna 2018 yli 400 ihmistä. En muista, että asiasta olisi keuhkottu julkisuudessa ollenkaan.

Miksi nyt tästä koronasta on tehty sellainen mörkö, että Suomen talous pitää romauttaa? Tästähän seuraa pahempaa kuin 1990 luvun lamasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt THL:n pahimman skenaarion mukaan tehohoitoon joutuu 5000 henkeä. Näistä noin 10% kuolee - siis 500 henkeä, mikä ei paljon poikkea influenssakuolleisuudesta.

Ja Suomessa kuolee kaikkiaan n. 50.000 ihmistä vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausi-influenssaan sairastuu joka vuosi keskimäärin 10% väestöstä. Sairasruneista 0,1% kuolee. Kotonaan sairastuu melkein koko väestö, ja muualla kaikista ilmitulleista sairastuneista on kuollut 1-7%, ei siis pelkästään tehohoitoon joutuneista. THL uskoo, että edelleen kotonaan sairastuneista kuolee noin 0,1%, mutta kun sairastavuus tulee olemaan moninkertainen, kuolleitakin tulee olemaan moninkertaisesti kausi-influenssaan verrattuna. Sille ei voida mitään, jos rokotetta tai muuta toimivaa hoitoa ei löydy ajoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienempi osa sairastuneista on tällä hetkellä "ilmitulleita sairastuneita".

Ei pidä pelotella tilastoilla, jotka eivät vastaa todellisuutta, vielä. On vain sairasta yrittää herättää hysteriaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hysteriaa, vaan realistisia ennusteita. Toivehöttökään ei asiassa auta, etenkään se, että vertaa covid-19:ää tavalliseen kausi-influenssaan. Sitähän se ei missään nimessä ole jo pelkkien tartuntaennusteiden ja jo Euroopassa todettujen kuolleisuuksien mukaan, ja lisäksi kausi-influenssaan on olemassa rokotteita, jotka joskus toimivat paremmin ja joskus huonommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen voi valita monista erilaisista skenaarioista itselleen sopivan. Lopulta jää jäljelle vain yksi toteutunut tilasto.

Mitä jos todetaan, että tilastollisesti oli kyseessä vain keskimääräinen kausi-influenssa, ja maailmantalous romautettiin tämän vuoksi?

Influenssa ei voi pysäyttää, vain hidastaa sen etenemistä. Sekin tosin on hyödyllistä. Skenaarioiden ei kuitenkaan kannata säikäyttää itseään sekopäiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole toistaiseksi kovin kummoinen ollut THL:n osumatarkkuus ennusteissa, jos hallituksen muutama viikko sitten antamat arviot perustuvat THL:n antamiin tietoihin. Uskon ennemmin muiden Euroopan maiden kokemuksia, kuin THL:n ennusteita, siinä tapauksessa jos mitään ei tehtäisi. THL:n ennusteet sitä paitsi ottanevat huomioon myös ne ennakoivat toimet, joita nyt arvostellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5 500 000 / 75 ikävuodella = 73 000 kuollutta Elon laskennon mukaan? Mistä sinä tuon 50 000 laskit?. Toki täällä syntyy moinen määrä vuodessa ja elävät keskimäärin yli 75v. Joku tuhat muuttaa tänne vuodessa. Silloinhan pitäisi elää keskimäärin 100v?. Siinä kun ajattelen, ei käy nykyisiä nuoria kateeksi tämän vuosisadan lopulla. Näin kun ajattelen, taitaa tulla melkoinen eläkepommi. Tuo 75v on sotien jälkeen syntyneitä ja heitä on paljon jo kuollut, veikkaan, että enemmän, kuin nyt elossa olevia. Myönnän, että tuo taitaa olla aika vaikea laskea. Joku voisi valaista, missä meni minun ajatukset metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuulun riskiryhmään niin olen valmistautunut niin, että tyhjennän kaapista turhaa roinaa, turhat paperit menee silppuriin ja muutenkin kaapeista ylimääräinen pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä haluaisin sairastaa sen alta pois nyt heti enkä vasta joskus Heinäkuussa, miksi valtio hankaloittaa asiaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta alussa tauti...mikä on pieni osa ja tauti näytä monelle jälkitaudin...kiinalaisen tutkimuksen mukaan ihminen ei kestä kahta kertaa sairastaa tätä coronaa...mieti mitä kirjoittelet.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomen hallitus ja virkamiehistö ja -naisisto ei ole ottanut mallia Etelä-Koreasta koronan torjunnassa?! Siellä tehdään valtavasti testejä ja tulokset puhuvat puolestaan. Kaleva-lehtikin voisi ärhäkämmin arvostella hallitusta, sellainenhan kuuluu riippumattoman lehdistön tehtäviin ainakin länsimaissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan tuohon vastattiin. Ei ole tarpeeksi laitteita eikä niihin apuvälineitä eikä niitä saa maailmalta tarpeeksi. Ymmärrettävää kyllä, että maailmalla on muitakin tarvisijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on, viivytystaistelu on vain itse kullakin käynnissä
Toki mökeille pakenijat luottavat pelastuvansa!
No pelko päällä ja turvaa yritetään sieltä hakea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille