Aloita uusi keskustelu

Suosittu "Trubaduunari"-terveysblogi suljettiin Iltalehden blogisivuilla.

Aloittaja: Tuntematon Terveys ja hyvinvointi 26.3.2015 09:01

Nettisensuuri on tullut Suomeen. Christer Sundqvistin pitämä "Drubaduunari"-blogi suljettiin Iltalehden toimesta. Käsky on tainnut tulla Iltalehdelle todellista valtaa Suomessa pitävien suunnalta. Todellinen valta kun on suuryhtiöillä ja niiden etua(veronmaksajien kustannuksella) ajavilla tahoilla.

Christer piti blogiaan vuodesta 2012 ja se oli yksi Iltalehden suosituimmista terveyttä käsittelevistä blogeista. Kysymys kuuluu, miksi lukijamassoja puoleensavetävä(toisin sanoen Iltalehden näkökulmasta rahaa taloon tuova) blogi suljetaan yhtäkkiä? Vastaus löytyy blogin aiheista. Christer kun kritisoi avoimesti(faktoihin nojaten) suurten lääke- ja elintarvikeyhtiöiden toimia Suomessa ja maailmalla sekä Suomalaisen "terveysjärjestelmän" korruptoitunutta luonnetta. Kansalle ei selvästikään saa kertoa, mikä tässä systeemissä on vikana ja että ketkä täällä pitävät todellista valtaa yllä kansalaisten terveyden kustannuksella.

Eipähän tarvitse enää mennä Iltalehden sivuille, kun ei siellä mitään lukemisen arvoista enää ole. Pelkkiä sensaatio-otsikoita, jotka tähtäävät vain massojen suggeroimiseen, jotta pysyisimme ikuisessa unessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

Kaikki terveystietoiset jotka asutte Uudellamaalla tai Helsingissä, nyt on kaksi hyvää ehdokasta eduskuntavaaleissa. Molemmat edustajat ovat luvanneet ajaa meidän asiaa, jos pääsevät eduskuntaan.
Aku Kopakkala on vihreitten listalla Uudellamaalla. Mehiläinen irtisanoi Kopakkalan, kun hän uskalsi arvostella mm. masentuneiden potilaiden massiivista lääkehoitoa.
Helena Kantola on varatuomari Perussuomalaisista ja ehdolla Helsingistä. Hänen mielestään lainsäädäntöä tarvitaan turvaamaan vaihtoehtohoitojen käyttäjiä ja niitä tarjoavia yrittäjiä. Helena on luvannut olla mukana mm. lainvalmistelussa, jotta suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään saadaan vihdoin integroitua WHO:n ja EU:n suosittelemat täydentäviä- ja vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä.
Harmi ettei Christer ollut vielä ehdokkaana, ehkä sitten ensikeralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Christer astui liian monille varpaille. Kolesteroli, statiinit, kilpirauhaslääkkeet, rasva, lautasmalli ym. Christer kirjoitti välillä räävittömästikin, mutta perusti aina juttunsa tutkittuun tietoon ja alkuperäisjulkaisuihin.

Virallisporukka nojaa toistensa kirjoittamiin ohjeistuksiin, ei alkuperäisjulkaisuihin. On niin isot rahat kyseessä, ja kun kaverit eivät kyseenlaista, niin voi ihan pokkana valehdella mitä vaan. Heja Christer, kun jaksoit räksyttää tosiasioiden puolesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole Sundqvistin blogia lukenut, mutta jos se on jostain syystä Iltalehden sivuilta poistettu, sille on varmasti syynsä.

Yksi syy voi olla vaikka se, että Sundgvist on esittänyt niin poskettomia terveysväittämiä, ettei niitä voi julkaista iltalehden kaltaisessa laajalevikkisessä lehdessä. Ne kuuluvat enemmän Magneettimediaan joka vilisee "vaihtoehtoisia" totuuksia niitä etsiville.

Kuka tahansa, millä tahansa koulutuksella saa esittää kritiikkiä lääketeollisuutta tai lääketiedettä kohtaan. Mutta yhdenkään lehden ei tarvitse niitä julkaista, mikäli osoittautuu että kritiikki on täysin tuulesta temmattua. Ja näin on saattanut käydä Sundqvistin kohdalla. Edes iltapäivälehdet eivät halua olla puoskaroinnin ja sellaisen tiedon välittäjinä, joka pahimmillaan saattaa vaarantaa jonkun terveyden.

Ja ihan hyvä niin.

Sundgvistin kaltaiset toisinajattelijat ovat tiedemaailmassa aikalailla yksin. Se ei johdu mistään salaliitoista, vaan yksinkertaisesti siitä, ettei heidän ajattelulle löydy tukijoita vakavasti otettavien tutkijoiden keskuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"En ole Sundqvistin blogia lukenut, mutta...Yksi syy voi olla vaikka se, että...Ja näin on saattanut käydä Sundqvistin kohdalla...saattaa vaarantaa jonkun terveyden."

Aika vahvalla pohjalla näyttää olevan argumentaatiosi tätä aihetta koskien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On surkuhupaisaa kuinka juttupalstoilla tasaisen tappavasti törmää kirjoittelijoihin jotka nostavat jonkun yksittäisen tolosen lähes uskonnollisella kiihkolla alansa auktoriteetiksi. Miten kaava toimii?

Varma merkki ns. asiantuntijan toistaitoisuudesta on se, että hän julkisesti, voimakkain sanankääntein tuomitsee tai kiistää yleisesti vallalla olevan tieteellisen näkemyksen. Tällaiselle omaan pesään pissimiselle on yleensä löydettävissä muutama yleispätevä syy.

1) Taloudelliset motiivit. Gurulta on juuri ilmestymässä uusi kirja jossa hän lyttää vallalla olevat näkemykset ja esittää oman käänteentekevän metodinsa. Yleensä hän unohtaa kirjassa mainita, ettei tieteessä mikään ole pysyvää, eikä lopullista totuutta ole vielä mistään asiasta. Ja kaikkein vähiten hänen omastaan.

2) Gurulla on hiukan liian isot kuvitelmat itsestään ja kompetenssistaan. Hänestä tuntuu etteivät tiedepiirit arvosta hänen ilmiselvää nerouttaan. Hän on ehkä lähtenyt tiedepiireistä ovet paukkuen kyllästyneenä apurahojen tai tutkimusrahojen niukkuuteen koskien hänen mullistavaa näkemystään.

3) Guru tykkää ehkä kuulla omaa ääntänsä ja nähdä naamansa aamuteeveessä. Onhan se nyt totisesti vastapainoa yksinäiselle puurtamiselle tutkijankammiossa, seurana vain pölyiset oopukset.

Uskonnolliseen hurmokseen itsensä ajaneet on lähes mahdotonta saada uskomaan, että tiedeyhteisön ulkopuolelta harvoin jos koskaan löytyy yksinäisiä neroja, joilla olisi halussaan se OIKEA tieto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Avaa jo silmäsi. Aloita vaikkapa lukemalla Peter Götzschen "Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus"-kirja. Tiedät sen jälkeen, että ketkä tässä maailmassa kusettavat ja ketä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivätköhän lääketiede ja lääkkeet kuitenkin pidä ihmisiä enemmän elävien kirjoissa kuin päästä heitä päiviltä? Keskimääräinen elinikä on vuosikymmenien kuluessa noussut reilusti. Monia ennen parantamattomia sairauksia pystytään nykyään parantamaan tai hoitamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näin varmaankin on. Mutta siitä ei päästä mihinkään että on lääkkeitä jotka lyhentävät ihmisten elinikää ja jotkut lääkärit siksi yrittävät saada esimerkiksi kaikki enemmän tai vähemmän hullut syömään niitä koko ikänsä vastoin tahtoaankin. Se ei tosin ole laillista mutta mitäpä noita laki kiinnostaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden ainoan lääkkeen kehitykseen menee aikaa 10 -15 vuotta ja maksaa miljardin, sittenkään ei välttämättä tule myyntilupaa. Että siinä on sinulle rikollisuutta. Samoin monet kuvittelee, että vaihtoehtohoidoista saa todellisen avun, kuvitteletteko tosiaan ettei lääketehtaat olisi löytäneet tuolla summalla jo sen lääkkeenne joka vaivaan. Tyhmää luulla että joku tohtori tolosen pilleripurkki tuo sen enempää apua, päinvastoin voi viedä nopeammin hautaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki kritiikkiä saa ja pitää esittää. Ongelmaksi muodostuu vain se, ettei tavallisella pillerin popsijalla ole, eikä tarvitse olla tietoa lääketieteen viimeisimmistä tutkimuksista. Pillerin popsijalle riittää tieto siitä mistä hakea ajantasaista ja luotettavaa tietoa asiaan liittyen. Iltapäivälehtien blogit eivät sellaisia ole.

Olen itsekin samaa mieltä siitä että lääkkeitä määrätään liian heppoisin perustein. Kannattaa kuitenkin ymmärtää että kun lääkkeitä määrätään vakavan sairauden hoitoon, niitä on käytettävä koska vaihtoehtoa ei yleensä ole.

Sen sijaan pienissä kolotuksissa ja mielenmustumisissa vaihtoehtoiset hoidot ja lääkkeet ovat kohtuullisen turvallinen valinta. Tosin lompakossa saattaa käydä niidenkin kohdalla melkoinen vihuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1) Niin virallisen litannian luettelioilla ei ole taloudellisia intressejä... He ovat jumalasta seuraavia totuuden tekijöitä...

2) Kaikkihan löytävät sairaalan tai arvauskeskuksen lokerosta sen palaute lomakkeen, jolla voi tehdä asiansa tekstilliseksi selväksi, jos joku nyt niin haluaa tehdä. Ainakaan sitä ei ole tehty niin hankalaksi kuin juhlapuheissa lukee.

3) Mikä on egoistin ja ekonomin ero? nooh molemmat pitävät itseään guruna, mutta ainoastaan kokemukseen perustuva kokemus tietokanta kertoo, että ekonomi voi mokata aina ja egoisti tekee sen vain mielijohteesta.

Siihen uskonnolliseen hurmokseen kun pääsee, niin velka on vain saatavaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Varma merkki ns. asiantuntijan toistaitoisuudesta on se, että hän julkisesti, voimakkain sanankääntein tuomitsee tai kiistää yleisesti vallalla olevan tieteellisen näkemyksen." John Yudkin julisti jo 1970-luvulla sokerin olevan kaikkein vaarallisinta meidän terveydelle, hänet kuitenkin tyrmättiin ajatuksineen, kun piti saada syyttää varsin harmitonta ja elämälle tärkeää rasvaa. Yudkin oli siis oikeassa ja vastaan sitä ns. yleisesti vallalla olevaa tieteellistä näkemystä. Tässä nyt oli vain yksi esimerkki näin aluksi. Tietenkin voisin kirjoittaa vaikka maapallon muodosta ja mitä virallisia näkemyksiä siitä aikoinaan oli, vaan se lienee turhaa. Älykäs hoksaa pointtini jo tästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta. Totuus on liikaa kansalle. Asiaa Christer kirjoitti, laitoin Iltalehteen palautetta. Koskahan tämä kansa herää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein että nämä vasemmistoliiton agitaattorit poistetaan vapaata markkinataloutta morkkaamasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Christer Sundqvist( Turpaduunari) talloi THL:n statiini ja margariinivarpaille. http://viihdefoorumi.eu/viewtopic.php?f=11&t=1472

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MV lehti on halukas julkaisemaan Christerin blogia tulevaisuudessa. MV lehti on muuten kasvanut rytisten ohi kaikista muista internetissä julkaistavista lehdistä, eli hyvältä näyttää. Vaihtoehtoinen media kasvattaa suosiotaan ja tämä on hienoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media on hallinnan väline, ei mitään muuta. Kaikki vaihtoehtoiset näkemykset tulee näin saada hiljaiseksi Bonnierin ja Sanoma yhtiöiden toimesta. Siksi Christerinkin blogi laitettiin jäähylle, kun näkemykset eivät menneet yksiin ns. virallisen totuuden kanssa. Tuo virallinen totuus on aina se valhe, johon meidän halutaan uskovan. En seuraa enää juurikaan nuita ns. virallisia uutisia, kun ne ovat vain meidän mieliin vaikuttamisen väline. Seuraan enemmän vaihtoehtoisia uutisia, joille löytyy hyvät perustelut ja dokumentaatiot. Skepsis muuten ajaa myös järjestönä tuota virallisen totuuden agendaa ja pyrkii näin mustamaalaamaan kaikki erimieltä olevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mnulla taas on sellainen käsitys, että Skepsis nimenomaan pyrkii paljastamaan kaiken huuhaatiedon, jota nämä ns. vaihtoehtomediat auliisti levittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli todella hyvä uutinen. Sen ukon maaniset jutut on luettu moneen kertaan. Tuommoinen syyttelevä vainoaminen ei sovi minkään vakavasti otettavan mediatalon imagoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

SIPILÄ / BERNER

"Parivaljakko tuhosi Keskustan kannatuksen vajaassa neljässä vuodessa." Juuri tuo on "mannaa" korvilleni! Eikä se nyt... Lue lisää...
Kuulostaapa se hyväl...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi