Aloita uusi keskustelu

Puolet nuorista kokee ilmastoahdistusta

Aloittaja: Nyt tarvitsemme tekoja Terveys ja hyvinvointi 15.7.2019 19:17

Näin sanottiin juuri uutisissa. Huoli ilmastosta aiheuttaa joillekin jopa vakavaa masennusta. Meidän pitää äkkiä täällä Suomessa pysäyttää ilmastonmuutos, jotta nuoremme eivät masentuisi aivan toimintakyvyttömiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 75 viestiä

Sitä se vouhkaaminen teettää,mutta sehänse varmaan on tarkoituskin.Kasvattaa lapsista Kaikkeen kielteisesti ajattelevia ja kaikkea pelkääväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmekkään jos nuoret ahdistuu kun jatkuvasti toitotetaan ilmastonmuutoksen olevan suomalaisten syy ja pitäisi palata kivikaudella jotta maapallo pelastuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omilla valinnalla voi tehdä asioita
Näyttää nuorille esimerkkejä,
Että mekin välitämme. Kyllä se ahdistaa jos ajattelee liikaa mitä tahansa juttua.
Turhaa muovia ja tavaraa pitää vaan hylkiä. Valita kestäviä juttuja!
Myös turhaa pyykin pesua välttää, pestä täysiä koneita, paljon juttuja mitä voi tehdä toisin👍
Sanoisin että nuoret tosi fiksuja ihmisiä, he ajatellu luontoa pidempään, mitä tänne jätetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edes ministerit eivät käsitä mistä kaikki johtuu. Perussyy on maapallon liika väestönkasvu. Kehitysapua annetaan väestönkasvua tukeviin hankkeisiin. Pitäisi antaa rahaa vain perhesuunnitteluun. EU ja muut vauraat maat voisivat maksaa kohtuullista lapsilisää yhden lapsen perheille. Uskoisin sen olevan tehokas keino

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikuiset ja osa poliitikoista on saanut sen aikaan. Puhuvat siitä jatkuvasti. Vähempikin puhuminen riittäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Golf-virta on jo huomattavasti heikentynyt joten on odotettavissa jälleen yöhallan paluuta Keski ja Pohjois Suomeen.
Viime viikolla enää kaksi astetta plussalla ja kaupoista pipohyllyt tyhjenivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse ihmetellä nykyistä ilmastovouhotusta, jos se ahdistaakin nuorta ihmistä. Nuorelle tiiviisti sanottuna 15...18 kesäisenä on kysymyksiä mielessään monista asioita. Politiikasta, ilmaston muutoksesta, Ay-liikkeestä, työehdoista, ja mitä palkkaa saat mistäkin työstä, mihin liittoon pitää kuulua jne, mitä TES-sopimusta milloinkin noudatetaan jne. Nämä vanhana aktiivina eteen tulleita ja esitettyjä kysymyksiä. Tämän päivän nuori kesätöissään on tietämyksen suossa. Tiedän sen kokemuksesta.

Nuoren opiskelijan ja muuta elämäänsä aloittavan pitäisi saada todellisuus siitä missä kulloinkin mennään, edes kesätöitä hakiessaan. Tuossa edellä niitä perustuvaa laatua
olevia kysymyksiä joihin piti vastata ajan hengessä, ja voimassa olevin säädöksin.

Nuoren esikuva mediassa on usein vanhemman ajattelijan tuote. Kuitenkin esikuva on ammattitaitoisesti esiin tuotu ja todellisuus vailla vertailukohteita. Tänä päivänä se voi olla pahimmillaan ilmastonmuutoksen tuottama ahdistus, koska vaihtoehtoisia näkemyksiä ei sallita, edes yksilön toimeentulon edellytyksissä.

Nuoren oitäisi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1, kielletään autot 2, kielletään puun poltto 3, kielletään öljy 4, kielletään muovi 5, kielletään perussuomalaiset. Näillä onnistuuisi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoilua lisää se vähentää lentämistä ja kallista julkistaliikennettä jota ei ole kun puheissa. Autoilun lisääminen tuo lisää työpaikkoja siis lisää verotuloja. Bensanhinta alas koska se on vaan sivutuote.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän paljon voimakkaampiakin ahdistuksen aiheuttajia joille voisimme tehdäkin jotakin. Mielenterveyden ammattilaiset ovat olleet kovin hiljaa esimerkiksi sosiaaliturvasta ja näistä aktiivimalleista. Lienee aika turha terapoida henkilöä joka pelkää asuntonsa menettämistä ja jota syyllistetään TE-toimistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastoahdistuksesta pääsee eroon kun lopetetaan kokonaan puhe ilmastomuutoksesta. Muutosta on aina tapahtunut ja tapahtuu edelleen niin kauan kuin maailma on pystyssä. Eletään vaan rennosti normaalia elämää sotkematta luontoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen tarkoittaa, että köytetään järkeä jota oli siinä toisen jonon päässä jaossa. Ettet vaan mennyt väärään jonoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt 2000-luvulla en ole ollut lentokoneen kyydisssä. Itseasiassa en ole matkaillut elämässäni. Tein työni metsänkasvatuksen piirissä kohentaen hiiliniuluja vastuullisesti. En syö sika- enkä nautatuotteita. Mutta maito on tärkeä kalsiumin lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan nämä jotka pörräävät ympäri vuorokauden moottoriajoneuvoillaan ympäriinsä. Tai johtuisiko se mahdollisimman ison mölyn tuottaminen kaikkien kiusaksi ilmastoahdistuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tietääkö kukaan tappiota tehnyttä sijoittajaa?

Jokainen pitempään sijoittanut on kokenut takaiskuja. Keskimäärin tuotto on kuitenkin positiivinen. Kannattaa ryhtyä muk... Lue lisää...
50€/kk riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/