Aloita uusi keskustelu

Paras unilääke?

Aloittaja: Väsyttää Terveys ja hyvinvointi 2.10.2016 11:16

Tahtoo olla ettei saa nukuttua. Nukahdan kyllä hyvin, mutta aamuyöllä herään ja en saa unta. Onko olemassa lääkettä mikä nukuttaa miehen yöllä ja päivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 86 viestiä

Uutena ollessani tein metsätöitä päivällä, ja yöt nukutti oikein hyvin!
Illalla metsästä kämpälle, tuhtia soossia, ja pottuja maha täyteen, pari kertaa viikossa saunaankin päästiin, ja kohta se nukkuherra otti hoiviinsa!
Ja aamulla taas savotalle.
Sieltä kuusen juurelta löytyi hyvät unilääkkeet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhutaan liikunnan merkityksestä unen laatuun ja nukahtamiseen. Olen eläkkeellä oleva 70-kymppinen nainen. Vietän suurimman osan talvesta lapissa mökillä. Hiihtäen ja pyöräillen , hurahdin ostamaan läskipyörän. NO, miten selittyy se kun hiihdän vaikka 40 km päivässä, käyn illalla saunassa ja menen nukkumaan kello 23.00 näin esimerkkinä. Uni ei tule koko yönä, valvon ja pyörin sängyssä ja aamulla olen väsynyt. Mutta kun pyöräilen saman eli 40 km tuolla uudella läskipyörällä, illalla käyn saunassa ja menen samaan aikaan nukkumaan, niin taju lähtee heti, hyvä kun muistaa peiton päällensä vetää. Alkoholia en käytä. Mökkinaapuri meinasi, että hiihto on rankempaa kuin pyöräily ja kroppa siksi ylirasittuu meikäläisellä. . Osaako joku asiantuntija sanoa siihen jotain. Liikun ja urheilen muutenkin paljon ja mielestäni olen seitenkymppiseksi hyvässä kunnossa, mutta tuo hiihdon jälkeinen unettomuus huolettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hermothan ne pitää olla kuin Rokan Antilla joka nukahti sekunnissa. Kun kaikki on kunnossa ja huolet on järjetyksessä niin uni tulee. Unettomuus on merkki huonosta asiaintilasta. Lääkettä ei kannata ottaa, korkeintaan tilapäisesti, mutta silloinkin siihen helposti tottuu ja sitten.....minun ohje on että pitää selvittää itselleen mikä pitää tehdä toisin kuin ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikuntaa parempaa unilääkettä ei ole keksitty. Aivan sama mitä tekee kunhan tulee hiki ja hengästyy/rasittuu kunnolla. itse kävelen ja uin kesto 1-2h. Kunnon saunominen/suihku päälle ja vähintään 2h ennen!! nukkumaan menoa niin ehtii palautua. Kyllä sänky tuntuu ihanalta ja uni maistuu. T. KAIKKI PILLERIT POPSINUT JA PSYKIATRIT KÄYNYT. Löydettyäni liikunnan laski myös verenpaineenikin eikä enää tarvi piikittää diabeteksen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kunnon pano auttoi aiemmin, mutta eukosta tuli korppu, niin sitä konstia ei voi enää käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lievään unettomuuteen voi kokeilla seuraavia ruoka aineita joista voi olla hyötyä...Kiivi,banaani,luumu,kirsikka,kova juusto(edam) näissä siis melatoniinia joka auttaa unen saannissa.Illalla n.tunti ennen nukkumaan menoa Heksavit (B6?) mangnesium,ei telkkaria,tietokonetta,kännykkää tms.josta saa sinivaloa.Lukeminen on loistavaa,mikään ei nukuta paremmin kuin mielenkiintoinen kirja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihan oikeasti ei saa kunnolla nukuttua, siihen ei kyllä lämpimät maidot ja liikunta auta. Kokemusta on, ja paljon. Juuri joku aika sitten minulla oli kausi, jolloin heräsin n.kaksi viikkoa joka yö kolmen neljän aikaan. Ja töissäkin piti jaksaa käydä. Oli energia melko vähissä.
Lääkäri määräsi tenox 20mg ja kyllä nukutti. (aiemmin kokeiltu ketipinorit ja mirtatsapiinit ja miedommat nukahtamislääkkeet)
Sen unettomuuskierteen kun sai katkastua niin on hyvin taas saanu nukkua ilman mitään lääkkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käy osta merisuolatyyny Valkeasta luontaistuotekaupasta tai Heinäpäästä Suolahoitolasta niin nukuttaa makeasti. Pidä tyynyä oman tyynyn alla, hieman hartioidenkin alla, vähentää lihasjännitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakohtainen apu on saatu puuhastelulla tai liikunnalla päivittäin ulkona muutaman tunnin ajan. Kyllä uni maittaa ja heräämisen varmistamiseksi ajoissa on pakko turvautua herätyskelloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksilöllistä on tämäkin. Jos herään aamuyöllä eikä uni tule heti, käväsen vessassa ja sitten alan rukoilla. Jätän Luojan huomaan kaikki sukulaiseni ja ystäväni ja siihenpä sitten nukahdan ehtimättä muistamisissa kovin pitkälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syy siihen?
Alhainen verensokeri voi herättää.
Tosin liian alhainen vie täältä poissa :(
Onko sulla terveys kunnossa muuten?
Hyviä vinkkejä täällä on.
Alkon voi unohtaa kuitenkin.
Pistä vaikka joskus tietoa miten voit ja mikä auttoi !
Hyviä öitä nyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja itseään voi rentouttaa ajatuksen voimalla ja niin uni saapuu. Myös hiljaista rauhallista musiikkia voi panna kuulumaan. Mutta en kannata lääkkeitä, niihin jää koukkuun. Kyllä lääkkeettömiä vaihtoehtojakin löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kourallinen barbituraattia niin uni tulee alta aikayksikön. En tiedä sittenkään onko loppupeleissä paras keino, mutta tepsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mirzapin, puolikas nukahtamiseen, kokonainen rauhattomuuteen. Resepti lääke, ei kolmio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille