Aloita uusi keskustelu

MIten rakentaa hyvä itsetunto ?

Aloittaja: Minä Itse Terveys ja hyvinvointi 1.9.2017 06:23

Mikä saa sinut tuntemaan itsesi hyväksi ihmiseksi ?
Mistä tulee hyvä itsetunto ?
Nimittäin kiusaaminen työpaikalla on vienyt voimat, jotka pitäisi saada palautettua, miten siinä onnistutaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 43 viestiä

Nopein keino, jos uskallat, on jäädä omalle lomalle joksikin aikaa. Jos olet tärkeä työnantajalle, tulet kyllä saamaan kiitosta ja palkkaa (paitsi ei tietenkään valtion oleskelusta). Samalla se olisi opetus työkavereille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen, jolla on vahva itsetunto tarkoittaa tietoisuutta ihmisen kykyä luottaaa itseensä, pitää itsestään ja arvostaa itseään havaitsemistaan heikkouksista huolimatta. Itsetuntoa voidaan määritellä myös itseluottamuksen ja itsevarmuuden määrällä. Jos olet menettänyt oman itsetuntosi, niin suositelen puhumaan asiasta asiantuntijan kanssa. Sieltä saat parhaan avun. Näin saat myös voimasi palautumann ja onnistumaan itsetunnon kohentamiseksi. Hyvä Itsetunto vaatii uskoa omaan itseensa, itseluottamusta ja vastaamaan tuleviin haasteisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hae netistä aluksi ihmisen piirustukset, sitten hankit tarvittavat työkalut ja rakennustarpeet ja ei kun nikkaroimaan. Se on vähän samanlaista kuin tekisi hartiapankilla omakotitalon, vain sähkötöihin, eli keskushermoston viritykseen tarvitaan ammattimiestä, eli tässä tapauksessa kallonkutistajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hyvä itsetunto kyllä kestää kritiikin, ehkäpä jopa asiattoman.
Toiset heikommat astiat ei kestä sitä pienintäkään, ei ainakaan ilman vertaistukea ja parkua. Tästä syystä en suosittele ainakaan vastavuoroista lapsenmielistä tai epäasiallista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja on hyvinkin saattanut olla hyvällä itsetinnolla varustettu ja joutunut sen takia kiusatuksi. Työpaikan luuserit ovat yleensä ryhmiytyneet kiusaamaan parempiaan. Kiusaamisen kohde kyllä uupuu ajan kanssa ja hyväkin itsetunto voi murentua.
Hyvä itsetunto syntyy omista arvoista, joista ei tarvitse luopua painostuksenkaan alla. Usein on parempi lähteä pois sairaasta työyhteisöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä ehkä on tai ei ole. Osalla on vähän, osalla paljon ja osalla ei. Itsellä on, en ole ylpeä, en ilkeä, mutta itsetunto on hyvä. Ei mitään väliä mitä minusta muut miettivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän miten toimia, kun osalla ei empatiaa. Minulla on onneksi paljon. Hyvää olla meillä kaikilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ärsyttää eniten muita kun tajuavat että eivät itse ole sellaisia. Heillä on heikko itsetunto ja yleensä kasautuvat kiusaavaksi ryhmäksi. Aloita kirjastosta. Jos vain mahdollista niin ammattiapu keskutellen on paras. Pitkä tie on edessä. Myös se että päivän päätteeksi päästät pois kiusaamisen ja elät tavallisien ajatusten kanssa. Helppoja ohjeita mutta onnistuu ajan ja kärsivällisyyden kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse on itsetuntemuksesta. Itsetuntemus vaikuttaa paljon hyvinvointiin – sen merkitystä ei oikeastaan voi liioitella. On helpompi olla tyytyväinen ja onnellinen elämäänsä, kun tietää kuka on ja mitä haluaa. Kun itsetuntemus paranee, kohenee myös itsetunto. Kun itsetuntemus paranee, ei tarvitse nöyristellä. Kun itsetuntemus paranee, ei tarvitse sortua kiusaamiseen jne... Ihminen - tunne itsesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloita vaikkapa siitä, että kysyt suoraan kiusaajaltasi, miksi hän kiusaa ja mitä tuntemuksia hän sinussa aiheuttaa.
Älä ala uhriksi, arvosta itseäsi edes sen verran. Hyväksy omat hyvät ja huonot puolesi. Voit kysyä/keskustella myös kiusaajaltasi mitä hyviä ja mitä huonoja ominaisuuksia hän näkee itsessään, ja kerro samalla mitä hyviä ja huonoja puolia sinä näet hänessä.
Äläkä nyt ala edes ajattelemaan, etteikö sinussa tai kiusaajassasi olisi myös hyviä puolia. Läpeensä pahoja ihmisiä on tosi harvassa.
Itsetuntosi paranee kun alat arvostamaan itseäsi. Huonona päivänä tai hetkenä älä jää murehtimaan, vaan ajattele mitä hyvää juuri sillä hetkellä elämässä on. Vaikkapa, nyt olen terve, olen pirteä, olen syönyt, on työpaikka. Mitä tahansa hyvää asiaa.
Kannattaa tiedostaa, että murehtiminen tapahtuu vain oman pään sisällä ja se saa tuntemaan olon huonoksi.
Ite aattele joskus kun ei uni tule heti, niin olen kuitenkin rentoutuneena makuulla, se on hyvä ja unta ihminen tarvitsee todella vähän jaksaakseen. Yleensä en muista ajatella tuota asiaa enempää kun herään vasta seuraavana päivänä levänneenä!
Joo ja muista ulkoilla riittävästi, joka päivä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa mieleeni eräs tilanne työpaikalta. Itseäni 10v vanhempi rouva käyttäytyi minua kohtaan ilkeästi pidemmän aikaa. Eräänä päivänä kävelin hänen perässä tupakkapaikalle ja kysyin suoraan, mitä pahaa minä olen sinulle tehnyt, kun sinun pitää olla noin ilkeä? Hän vastasi, että no et mittää, ilmeisesti syy oli se, että olin nuorempi ja pidetty henkilö. Tulin toki hänen kanssaan toimeen myöhemmin, mutta en erityisemmin pitänyt hänestä, olimme niin erilaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on aina ollut melko hyvä itsetunto. En mieti mitä muut ajattelevat minusta. Olen oman elämän antanut viedä ja se mitä teen omassa elämässä, on minun juttuni ja nautin täysillä siitä. Usein kuuluu, että ei saa olla vain, ei saa nauttia omasta elämästä, pitäisi suorittaa enemmän. Mutta jos se mitä teen tai en tee, tekee minulle hyvää ja minusta onnellisen, miksi en toimisi niin. Itsekin sain tuta ikävästä kiusaamisesta, mutta päätin, etten välitä enää. Ei ole minun ongelma, jos kiusaajalla on elämässä ongelmia. Hänen pitää itse ne hoitaa, ei minun kautta. Nyt en mieti ja elän edelleen, kuten tuntuu, niin on ihana ja helppo olla. Myös itsetunto on vielä enemmän parantunut. Tsemppiä ja voimia sinulle. Hae apua, jos et pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsetunto rakentuu, kun pyrkii tietoisesti kehittämään itseään ja tekee asioita, joissa onnistuu ja vaikkei saisikaan ulkopuolista palautetta, niin tietää itse onnistuneensa. Asettaa itselleen rimoja, alussa vähän matalammalle ja koko ajan nostaen, jotka pyrkii päämäärätietoisella työskentelyllä ylittämään. Työpaikkakiusaamisella ei ole mitään tekemistä yksilön kykyjen kanssa, se on sairasta vallakäyttöä persoonallisuushäiriöisten taholta ja siihen auttaa lähinnä maiseman vaihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muista aina, että me ihmiset olemme aina "keskeneräisiä". Viisaus ja ymmärrys kartuu vain iän myötä. Ei kannata välittää muista, vaan pyrkiä itse kohti viisautta ja harmoniaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille