Aloita uusi keskustelu

Magneettikuvaus, paniikki iski!

Aloittaja: Hirveä kammo! Terveys ja hyvinvointi 19.1.2014 12:49

Ei tullut mitään magneettikuvauksesta, selin työnsivät ahtaaseen putkeen, muutama sentti ilmaa kasvojen päällä. Valtava paniikkikohtaus, miljoonien vuosien evoluutiokehitys vei voiton järjestä 100-0. Vielä illallakin vapina päällä.
Miten sinä klaaraat tuollaisen ahtaanpaikan kammon?
Miksei siinä putkessa voisi olla vatsallaan, pää sellaisessa hierojan reikätyynyssä? Tahi miksi se putki ei voisi olla lyhyempi, jolloin ainakin joidenkin kehonosin kuvauksessa olisi ylävartalo ulkopuolella? Miksi putki ei voi olla väljempi?
En edes osaa hävetä, sen verran voimakas kokemus se oli. Mieluummin henki pois kun siihen putkeen enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 158 viestiä

mitään paniikkia tullut. Ittensä voi suggeroida ajattelemaan siksi ajaksi mukavaa järven tai meren rantaa tai vaikka nukahtaa, niin kävi mulle. Ja, ennen kaikkea, ajatella, ettei ole mitään uhkaa..- Laite on siksi niin pitkä, että samalla laitteella voidaan tehdä koko kehon pituudelta tutkimus. Laite on siksi kallis ohjelmistoineen, ettei lyhempiä kannata laitella labran nurkkaan.-Toivottavasti nyt ei diagnoosisi pahasti myöhästy, uskalsitko varata uutta aikaa? Onnea ja malttia seuraavaan yritykseen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut usein samaisessa putkessa. Ei mitään paniikkia. Silmät kiinni ja mukavia ajattelemaan. Se on siinä. Kyllä ihmisellä on ja tulee olemaan pahempiakin paikkoja elämässä kuin magneettiputki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siellä oli köllötellessä, viimeksi sain kuunnella mieleistä musiikkia (Testament - Low levy melkein koko levyn läpi) kun 45min vierähti. Melkoista jurinaa se vehje kyllä piti, siitä ei pääse mihinkään, mutta kaikenkaikkiaan leppoisia kokemuksia olleet ne kerrat kun olen itse ollut kuvattavana.

Kaikki me ollaan erilaisia, toiset pelkää pimeää, toiset ahdasta, yhdet neuloja... Minä en enää nykyään pelkää muuta kuin perheeni menettämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutun kuuloista ,mutta selvisin yhdellä tuttavan neuvolla.Kaksi kertaa minutkin palautettiin putkesta ulos ,pyynnöstäni. Sitten muistin tuttavani neuvon,että silmät kiinni heti,kun menee pitkäkseen,ennen putkeen laittoa.Eikä silmiä saa avata kuin vasta putkesta poistuttua.Sama auttanut monia. Saahan sinne rauhoittavan lääkkeenkin,mutta se pitää etukäteen ,aikaa varatessa mainita.Mene vaan tuon ohjeen kanssa, niin saat asiasi eteenpäin.Huom ,en itsekkään ole mikään pienikokoinen ja hyvin mahtui,vaikka epäilin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mukavia 😚 kohta ohi eikä satu ja saat hyvät kuvat mikä on tärkeää.
Eikä tuu keholle turhaa säteilyä.
Voitko saada jonkun rauhoittavan jos kovin pelottaa?
Mieti ne hyvät puolet ja kuin vähän aikaa se kestää sinun ajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se paniikki on ollut päällä tuon lähes neljä ja puoli vuotta, niin potilas voi olla jo kuollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ollut minulla mitään ongelmia siinä "torvessa". Rtg-hoitaja kysyi haluaisinko korvakuulokkeisiin radio-ohjelmaa, vai musiikkia. Toivoin klassista musiikkia, mutta hoitaja unohti laittaa mitään. Meteli oli kuin kranaattikeskityksessä, mutta ei pelottanut, eikä ahdistanut. Siinä putkessahan näki omat varpaansa ja osan tutkimushuonetta.
Magneettikuvaus oli minulle avain jatkohoitoon ja leikkaukseen. Vuosikausia olin valittanut selkääni, mutta minua ei uskottu. Magneettikuvaus muutti "äänen kellossa" ja vihdoin minua uskottiin, kun hermoradat olivat pahasti puristuksissa. Lääkärikin ihmetteli, että miten ihmeessä olet voinut edes kävellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kokemus varmaan. Tuo on ongelma putkimallisten MRI laitteiden kanssa ja vaihtoehtojakin on jo olemassa. Hyvin pitkälle potilaiden ikävien kokemusten perusteella. Jos potilas kokee tunnelin ahdistavaksi hän saattaa liikkua ja kuvaus menee pilalle.

Tuubimallit ovat yleisempiä koska alkuperäinen idea ja kuvan muodostamiseen tarvittavat monimutkaiset laskutoimitukset perustuivat sille idealle.

Kannatta kysyä ensi kerralla kun ehdottavat magneettikuvausta että voisiko saada lähetteen avoimen mallin MRI-skanneriin kokemasi ahdistavan kokemusten takia.

Nykyisin kun on olemassa avoimia MRI-skannereita joissa magneetit sijaitsevat suorissa levyissä potilaan ylä ja alapuolella tai sivuilla. Siinä päätä ei tarvitse työntää ahdistavaan tunneliin. En tosin tiedä onko tuota mallia Suomessa missä kaikkialla käytössä. Laiteiden maahantuojat mainostavat avoimia malleja joissa MRI-kuvia voi ottaa myös istuma tai seisoma-asennossa. Jos googlaa kuvahaun "MRI open scanner" niin saat kuvia tuollaisista avoimista MRI skannereista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää, että sinusta tuntui niin pahalta. Tutkimus on siitä hyvä, että se ei tee kipeää, on omalla tavallaan tarkempi, kuin mikään muu tutkimus, on vielä aika nopea. Mut tutkittiin Ruotsissa Karoliinskassa, sain kuulokkeet korville, jotka suojasivat koneen melulta, kuuntelin musiikkia, ja välillä sain ohjeita. Erikoissairaanhoitaja oli ystävällinen. Kun sänky alkoi hitaasti liikkua magneettivempaimen sisään, pistin silmät kiinni, en halunnut nähdä. Hengittäminen oli vaivatonta. Mieluummin tuollainen tutkimus kuin esim gastroskopia, joka tehtiin Suomessa, ja oli ihan paskamainen juttu. Ruotsissakin tehtiin sama juttu, mutta kivutta, vain vähän epämukava. Eikä sinun tarvi hävetä, muista se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sitä ihminen sukkestoida itseään PELKÄÄMÄÄ MITÄ VAIN! Mangneetti kuvausputkessa on AIVAN RIITTÄVÄSTI TILAA! sille mitä siellä tehdään. Putkessa ollan täysin liikkumatta hengittäen rauhallisesti muuta ohjeita ei tarvita. Kone voidaan katkaista sähköverkosta myös manuaalisesti jos jotakin tapahtuu ja kaksoin irtikytkennällä.

Koneen automaatio tarkkailee itseään kokoajan ja lopettaa toiminnan sekunttien murtoosassa jos jotakin poikkeavaa ei toimintaa kuuluvaa tapahtuisi. Sen jälkeen lavetti jossa kuvattava on voidaan vetää kepeästi kokonaa pois koneen sisältä.

Kaksoisirtikytkennässä kone tekee viimmeisempänä suorituksenaan tuon potilaan palautuksen koneen sisältä. Olen asentanut näitä koneita eri paikkakunnille myös mangneetti rekkoihin. Sekä mangneettikuvaus koneille viransyöttöjä. Testannut koneiden toiminnan yhdessä röntgen insinöörien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki olen ollut tuossa kuvauksessa!! vuosia sitten. Koska haluttiin selvitää nerouteni sekä ongelman ratkaisumallini perimmäinen syy! Tosin Mensan kokeet näytti aina maksimi pisteitä ja tein ne alle 10 minuutissa. Muiden pakertaessa naama punaisena tuntitolkulla. Kuvissa huomasivat aivojen Synapsit eli kahden hermosolun liitoskohdat ( PINNAT) ovat minulla aivan erinlaiset kuin ns. normaaleilla TAVIKSILLA!

Muilla ne eivät irtoa kuin korkeintaa pahassa auto kolarissa ja ovat paikoillan johtaen aivoimpulsseja liikkuman eri aivolohkojen välillä. Minullakin kyllä, mutta aivan eri tavalla. Aivot irroittelevat vuoroperään noita liitoskohtia ja kytkevät ne eri hermostoihin. Ja näin aivoisani kulkee vinha määrä tietoa eri lohkoihin. Koska aivot irroittelvat noita synapseja ja kytkevät ne uudellen AIVAN KUIN RAKENNUSTYÖMAALLA työntekijät sähköroikkija . . . ja työ edistyvät kovaa vauhtia.

Näin aivoni toimivat on arvioitu pääni tekee ja prosesoi jopa viiden tavallisen PÄÄN TYÖT samassa ajassa, kuin ne viisi erikseen. Joskus podenkin pahoin vointia . . . ja yökkäys olotilaa MEINAA YRJÖ LENTÄÄ! Myös päätä voi tuolloin särkeä, mutta helpottaa kun alan laulaman laulua . . . KAIKKI JOUKOLLA JÄÄTÄ SÄRKEMÄÄ! . . . JÄÄTÄ SÄRKEMÄÄ . . jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timppakarjalasta vetäisi näköjään pahat överit nyt.

Klaustrofobia on todella vahva pelkotila niillä joita se vaivaa. Hyvä jos Timppa ei itse siitä kärsi, mutta ei pidä mennä huutelemaan typeryyksiä itsesukkestoiduista pelkotiloista. Ei niitä pelkotiloja kaikkien ihmisten tarvitse itse sukkestoida lainkaan. Ne tulevat ihan ilman sukkestoimistakin ja ne voivat olla todella pahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen ei itse tiedä aina ja varsin usein . . . että aivot sukkestoivat itse itseään. Se on melkein kuin opittu refleksi mitä oudompi tilanne sitä herkemmin aivot laukka kuin villivarsa niityllä. Johdettu tietoinen terapia sukkestio on aivan eri muotoista sitä ei pidä sotkea tuohon mistä juuri kirjoitin. Aivot voivat sukkestoida itsensä jopa KOOMAAN! asti tai lievempään muotoon. Joita ovat eri mielentilan häiriöt lievistä vakaviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konttasin kerran noin 20 metriä pitkän tierummun, joka kulki nelostien ali ja rumpu oli niin ahdas, että hartiat ottivat kiinni koko ajan. Hieman meinasi hiostuttaa, kun rumpuputken keskivaiheilla yksi rummuista oli painahtanut niin pahoin, että juutuin kiinni. Vääntelehtimällä, vartaloa jännittelemällä jä löysäämällä sain itseni lopulta irti ja sain tien alitettua. Parikymmentä vuotta myöhemmin kävin "pää edellä" magneettikuvissa ja reissu ei tuntunut miltään, sillä sain valita musiikinkin kotimaisen tai ulkolaisen väliltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän minua hirvittää olla ahtaassa hississä tai lentokoneessa, kuin magneettikuvauksessa. Hissi voi jäädä välille ja sieltä et niin vain pääsekkään heti pois. Jos paniikki iskee lentokoneessa, niin ei se laskeudu sen takia heti maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Minä saan 1400 euroa puhtaana eläkettä kuukaudessa. Nyt olen säästänyt 3 vuotta ja 8 kuukautta , että saan teetettyä... Lue lisää...
ikuiset valittajat

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi