Aloita uusi keskustelu

Magneettikuvaus, paniikki iski!

Aloittaja: Hirveä kammo! Terveys ja hyvinvointi 19.1.2014 12:49

Ei tullut mitään magneettikuvauksesta, selin työnsivät ahtaaseen putkeen, muutama sentti ilmaa kasvojen päällä. Valtava paniikkikohtaus, miljoonien vuosien evoluutiokehitys vei voiton järjestä 100-0. Vielä illallakin vapina päällä.
Miten sinä klaaraat tuollaisen ahtaanpaikan kammon?
Miksei siinä putkessa voisi olla vatsallaan, pää sellaisessa hierojan reikätyynyssä? Tahi miksi se putki ei voisi olla lyhyempi, jolloin ainakin joidenkin kehonosin kuvauksessa olisi ylävartalo ulkopuolella? Miksi putki ei voi olla väljempi?
En edes osaa hävetä, sen verran voimakas kokemus se oli. Mieluummin henki pois kun siihen putkeen enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 170 viestiä

Huh onpas aloitus. Uusavuttomuus ja nykyihmisten vaikeus kohdata jotain mukavuusalueen ulkopuolelta oikein loistaa tuosta kirjoituksesta. Sinut on kuvattu laitteella joka on varmaan nykylääketieteen paras vehje moiseen. Maksaa miljoonia. Ei sitä kuule tuunata joka lyylin mukaan sopivaksi. Sillä kuvataan joskus koko ihminen kerralla. Tiedän kokemuksesta. Eikä se voi olla väljempi, ei se muuten toimisi ollenkaan. Koeta kestää ja ole onnellinen että pääset kuvauksiin. Ne lääkärit hoitaa sinua niiden kuvien perusteella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinä siinä putkessa oikein pelkäät?
Sehän on avoin molemmista päistä ja sieltä pääsee kyllä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menen pötköttään siihen putkeen ja se on siinä. nykyään kaikenlaisia paniikkihäiriöitä ja torikammoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se semmoinen "miljoonien vuosien evoluutiokehitys" oikein on? Lukuisilla ihmisillä ei ole ahtaanpaikankammoa. Ahtaanpaikankammo ei siis ole mikään sortin kuvitellun kehityksen tulos, vaan ihan vain psyyken virheellinen toiminta, kuten fobiat yleensäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eikös evoluutio olekaan sitä, että vahvimmat ja sopeutuvimmat selviytyvät? Onko siis evoluutio ollut menossa sitä kohti, että fobiat ovat vahvuutta ja sopeutuvaisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut magneettikuvauksessa muutaman kerran. Käteeni annettiin hälytin, josta voi painaa, jos alkaa ahdistaa. Putkessa en pelännyt, mutta sitäkin enemmän sitä, mitä kuvauksessa paljastuisi. Sain OYS;n magneettiosastolla hyvää ja ammattitaitoista palvelua.
Aloittajalle tsemppiä, toivottavasti toivut pelostasi,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen ollut kanssa kolme kertaa magneettikuvissa. Ensimmäinen kerta oli pahin kun en tajunnut heti laittaa silmiä kiinni. Kaksi muuta kertaa oli helpompia kun laitoin heti silmät kiinni ja koitin kuunnella annetuista kuulokkeista radiota. MItä siltä mölyltä sitä kuuli. Kuvaajalla oli myös kivan rauhallinen ääni ja hän jutteli aina välillä ohjeita. Ohjeeni siis on: silmät kiinni ja pyydä se tuuletin putkessa täysille, auttoi minulle ja ei ole enää ahtaan paikan kammoakaan :).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut kerran tuossa toimenpiteessä avohoitotalolla. Se laite oli sellainen, että potilaan näkökentässä oli sellainen näkymä, kuin katsoisi toimenpidehuoneen ovelle päin. Siis missään putkessa ei tuntenut olevanaankaan. Hälynappi kourassa ja musaa kehiin niin eipä mitään hätää. Onko näitä laitteita sitten erilaisiakin? Varmasti paha paikka sellaiselle, joka on altis paniikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha tuollaista väljää putkea on pelätä. Olet ollut ahtaammassakin paikassa, mutta et vain itse muista sitä, kun siitä on niin kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moi! Itsekään en pidä magneettikuvauksesta. Äänekäs ja pelottava laite se on. Voiko aikuista ihmistä nukuttaa tai antaa esilääkitystä magneettikuvausta varten jos on kehitysvammainen? Itseäni ei nukutettu kun olin 4-vuotias koska olin syönyt ennen kuvausta ja kuvaus tehtiin Oys:issa vuonna 1994. Traumat jäi! :( Kuvat saatiin onneksi otettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä aikuinenkin saa nukutuksen jos kauheesti pelottaa.näin viime viikolla oys ssa.kysy sairaalasta apua niin ei tarvi pelätä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitään paniikkia tullut. Ittensä voi suggeroida ajattelemaan siksi ajaksi mukavaa järven tai meren rantaa tai vaikka nukahtaa, niin kävi mulle. Ja, ennen kaikkea, ajatella, ettei ole mitään uhkaa..- Laite on siksi niin pitkä, että samalla laitteella voidaan tehdä koko kehon pituudelta tutkimus. Laite on siksi kallis ohjelmistoineen, ettei lyhempiä kannata laitella labran nurkkaan.-Toivottavasti nyt ei diagnoosisi pahasti myöhästy, uskalsitko varata uutta aikaa? Onnea ja malttia seuraavaan yritykseen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut usein samaisessa putkessa. Ei mitään paniikkia. Silmät kiinni ja mukavia ajattelemaan. Se on siinä. Kyllä ihmisellä on ja tulee olemaan pahempiakin paikkoja elämässä kuin magneettiputki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siellä oli köllötellessä, viimeksi sain kuunnella mieleistä musiikkia (Testament - Low levy melkein koko levyn läpi) kun 45min vierähti. Melkoista jurinaa se vehje kyllä piti, siitä ei pääse mihinkään, mutta kaikenkaikkiaan leppoisia kokemuksia olleet ne kerrat kun olen itse ollut kuvattavana.

Kaikki me ollaan erilaisia, toiset pelkää pimeää, toiset ahdasta, yhdet neuloja... Minä en enää nykyään pelkää muuta kuin perheeni menettämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutun kuuloista ,mutta selvisin yhdellä tuttavan neuvolla.Kaksi kertaa minutkin palautettiin putkesta ulos ,pyynnöstäni. Sitten muistin tuttavani neuvon,että silmät kiinni heti,kun menee pitkäkseen,ennen putkeen laittoa.Eikä silmiä saa avata kuin vasta putkesta poistuttua.Sama auttanut monia. Saahan sinne rauhoittavan lääkkeenkin,mutta se pitää etukäteen ,aikaa varatessa mainita.Mene vaan tuon ohjeen kanssa, niin saat asiasi eteenpäin.Huom ,en itsekkään ole mikään pienikokoinen ja hyvin mahtui,vaikka epäilin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavia 😚 kohta ohi eikä satu ja saat hyvät kuvat mikä on tärkeää.
Eikä tuu keholle turhaa säteilyä.
Voitko saada jonkun rauhoittavan jos kovin pelottaa?
Mieti ne hyvät puolet ja kuin vähän aikaa se kestää sinun ajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se paniikki on ollut päällä tuon lähes neljä ja puoli vuotta, niin potilas voi olla jo kuollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ollut minulla mitään ongelmia siinä "torvessa". Rtg-hoitaja kysyi haluaisinko korvakuulokkeisiin radio-ohjelmaa, vai musiikkia. Toivoin klassista musiikkia, mutta hoitaja unohti laittaa mitään. Meteli oli kuin kranaattikeskityksessä, mutta ei pelottanut, eikä ahdistanut. Siinä putkessahan näki omat varpaansa ja osan tutkimushuonetta.
Magneettikuvaus oli minulle avain jatkohoitoon ja leikkaukseen. Vuosikausia olin valittanut selkääni, mutta minua ei uskottu. Magneettikuvaus muutti "äänen kellossa" ja vihdoin minua uskottiin, kun hermoradat olivat pahasti puristuksissa. Lääkärikin ihmetteli, että miten ihmeessä olet voinut edes kävellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi