Aloita uusi keskustelu

Lasten terveyden tuhoaminen

Aloittaja: Terve lapsuus Terveys ja hyvinvointi 11.5.2019 13:29

Suomalaisten lasten terveydestä oltiin ylpeitä joskus aikaisemmin mutta nykyään on nopeasti lisääntyneet lasten tuki- ja liikuntaelinsairaudet,diabetes,ylipaino ja mielenterveysongelmat.
Mihin on kadonnut normaalit elämäntavat ja vastuu lapsen terveydestä ja tulevaisuudesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 11 / 11 viestiä

Suomen lasten terveydestä oltiin ylpeitä turhaan ja se oli ihan tuulesta temmattu juttu. Terveemmät lapset on muualla kuin Suomessa. Täällä vain on lääketeollisuus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hemmottelu ja aikuisten laiskuus. Monet vanhemmat kokevat syyllisyyttä, sen vuoksi he laiminlyövät omaa vanhemmuuttan. Kun isä tai äiti on älypuhelimen kimpussa 8h päivässä, sen voi kompensoida coca cola tölkillä, sekä jäätelöllä. Kunhan läskit ei oo omassa Instagram päivityksessä. Moni aikuinen ei eroa käytökseltään 15 vuotiaasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myönnetään, että hieman sapettaa seurata nuorten lapsiperheiden esim. ulkoilua, vanhemmat somettaa kännykkä kädessä vieressä ja lapsi istuu turhautuneena kärryissä.
Toisaalta syyttävä sormi voidaan osoittaa työelämän ns. hektisyyttä, kiire kova ja kaikki pitäisi ehtiä tehdä kahdenkin ihmisen työmäärän verran ja puolesta.
Lisäksi sanoisinpa ettei lasten- ja nuorten terveydenhuoltokaan saa kehuja toimistaan em. ryhmiä kohtaan, leikkauksia , säästöjä ja palvelujen supistuksia tehty kovalla kädellä, eikä silloin voida puhua lapsen ehdoilla tai arvopohjiin osoittavia puheita, kun niitä ei todellakaan toteuteta tämän hetken Suomessa.
Varhaiskasvatuksesta puhutaan paljon, sen kehittämisestä ja kymmeniä kauniita ajatuksia satelee ilmoille, mutta miksi varhaiskasvatuksessa esim. kouluissa ei riitä resusseja edes pienen koululaisen tukemiseen avustajan puitteissa, vaan työnnetään lapsi lääkkeiden tai toimintaterapien piiriin, joka loppuu muutamaan kertaan ja lapsi on taas omillaan ja putoaminen kouluelämästä alkaa jo näin varhaisessa vaiheessa.
Tämä, jos mikään selittänee sen, miksi Suomessa suuri joukko syrjäytyneitä ja mielenterveydestä kärsiviä nuoria eli vanhemmilla ei ole aikaa, terveydenhuolto säästää ja tuen antaminen loppunut ainaiseen resussipulaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko syynä se, että vanhemmat ovat nykyään liian materialisteja, joilloin lasten kanssa vietetty aika vähenee. Lasten kannalta paras tilanne olisi, jos koko perhe viettäisi aikaa keskenään, kotona tehdään ihan vaan tavallista kotiruokaa, eikä mennä ostamaan pikaruokaa. Vanhempien tulee olla lapsestaan kiinnostunut, keskustella ja olla yhdessä Lapsella täytyy olla myös vanhempien määrittelemät realistiset rajat. Kaikki tämä on välittämistä ja huolehtimista lapsesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta kun elämä eletään muille ja muiden raameille ja odotuksille, niin siinä ei paljoa lasta ajatella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Pidä paikkaansa!
Lasten kanssa vietetään paljon aikaa
Ulkoilua joka päivä,
Namit kerran viikossa.
Ennen piti jalan ja pyörällä mennä lasten, ei kukaan pahemmin joutanut
Leikkimään. Keskenään lapset leikkivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapset toki osaavat onneksi keskennäähi olla, mutta miltei kaikilla on se vuoden parin kestävä piinallinen kato-mua-hei-leikitään-yhessä-koko-päivä-hei-tää-olis-prinssi-ja-se-olis-ikänsä jolloin vanhemman täytyisi olla mukana mielikuvitellen ja höpsöjä ääniä tuotellen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi kai kannattaisikin olla vähintäin kaksi lasta, ei oo se ainoa sitten alati vanhemman kyynärässä kiinni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille