Aloita uusi keskustelu

Kuntatyöpaikka paransi masennukseni

Aloittaja: Elävä esimerkki Terveys ja hyvinvointi 11.7.2018 20:28

Enpä olisi uskonut 1,5 vuotta sitten yksityisen sektorin työkuorman uuvuttamana, että elämä vielä näin hymyilee. Tuntui ettei ulospääsyä loppuunpalamisen aiheuttamasta väsymyksestä ollut, enkä edes suuremmin ajatellut asiaa kun satuin tuurilla pääsemään julkiselle sektorille töihin ensimmäistä kertaa elämässäni. Nyt kun uusi valtava elämänmuutos alkaa muodostua rutiiniksi, olen huomannut kuinka olen huomaamatta eheytynyt niin henkisestä kuin fyysisestäkin väsymyksestä tämän elämänvaiheen myötä.

Omiin kokemuksiin pohjaama väittämäni onkin että loppuunpalamisen ja työuupumuksen aiheuttamat sairaslomat ja työkyvyttömyyseläkkeet voitaisiin vähintään puolittaa, jos lääkäreiden työkalupakkiin lisättäisiin vaikka edes määräaikainen suojatyöpaikka lääkkeeksi työuupumukseen. On huomattavasti terapeuttisempaa askaroida muutama tunti päivässä kevyen kuormituksen työn parissa, mitä makoilla kotona ja yrittää levätä väsymystä pois. Myös julkisen puolen runsaalla sosiaalisella kanssakäymisellä on eittämättä positiivinen vaikutus kuntoutumiseen. Mukavat virikepäivät ja tapahtumat kuten perjantaiset grillijuhlat työpaikalla pitävät mielen virkeänä. Yksi tärkeä jaksamisen tukipilari on myös vapaus pitää kolmen päivän sairausloma omalla ilmoituksella, johon ei turhaan lääkärintodistuksia kysellä.

Olen elävä esimerkki siitä että tämä toimii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 44 viestiä

Olen siirtynyt vuosi sitten yksityiseltä julkiselle töihin ja ikinä ei yksityisellä ollut sellaista työmäärää kuin on nykyisessä työssäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitus onkin provo. Minäkin entinen, kuntatyölainen! Burn out ja otin loparit...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo on yksi näkökulma. Julkinen virka voi olla turhauttava monella tapaa. Yksityisellä puolella voi olla tyytyväinen, koska asiat voivat sujua paremmin. Tämä näkyy mm. opetusalalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityisellä asiat sujuu ja palkka on 1,5 -kertainen plus bonukset päälle työsuhde-etuja unohtamatta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Valetta latelet. Valtio paras maksaja,eikä kuntapuolikaan jää jälkeen kun lomakertymät otetaan huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää katsoa saman tasoisia tehtäviä, niissä julkinen jää auttamatta jälkeen. Voit katsoa palkkatasoa valtiolla tuolta valtiolle.fi -palvelusta, eivät todellakaan mitään kummoisia ole

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu sieltähän voi katsoa ja muuan vuosi sitten ilmestyi lehti nimeltä Veropörssi josta näki sitten ne todelliset tulot. Virkamiesten vuosiansiot ovat lisineen kaikkineen järjestään 50-100 000 euroa vuodessa, vaikka taulukot mitä näyttäisivät. Oli niin arkaluontoista matskua tuo lehti että julkaisukieltoonhan se ajettiin. Siksi tilanne on päässyt kehittymään niin pahaksi kun suuri osa ihmisistä uskoo vieläkin sumutuksen "pitkästä ja kapeasta leivästä". Virkamiesten palkat, jotka maksetaan verokertymästä nostavat työn sivukuluja ja vaikuttavat sitä kautta kaikkien veronmaksajien ostovoiman heikennykseen. Kohonneet työn sivukulut myös vaikuttavat siihen etteivät yritykset pysty maksamaan työntekijöilleen lähellekään vastaavaa palkkaa mitä julkisella sektorilla. Tuotteen hintoja ei voi loputtomasti nostaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiantuntijat valtiolla on paljolti merkonomi taustaisija. Muutama kirjekurssi ja olet julkisen leivissä jopa erikoisasiantuntija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 40 vuotta palvelin julkisella sektorilla, mutta perjantaisia grillijuhlia ei kohdalleni sattunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän kunnassa kikyt hoidetaan ammattikirjallisuuteen syventyen. Tämän voi luonnollisesti hoitaa etätyönä kotosalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen töissä julkisella puolella. Palkka on sen verran iso, että hävettää. Töitä on kohtuudella - ei liikaa, eikä liian vähän. Jos nyt sitten kovasti kateeksi käy, niin minunkin hommani oli ihan julkisessa haussa, eli kaikkien saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Yksityisten yritysten pitäisi ottaa mallia julkisesta mitoittaessaan työtehtäviä. Vaikka palkka ja edut olisivat edelleen vaatimattomampia kuin virkamiehillä, toisi jaksamista pitkällä aikavälillä jos työtä olisi kohtuudella kuten julkisella. Lopun työajasta voisi käyttää vapaasti vaikka liikuntaharrasteeseen tai itsensä kehittämiseen esim. lueskelemalla jne. Jos kaiken 8 tuntia joutuu käyttämään työhön, niinkuin se nyt yksityisellä sektorilla on, ei pitkällä aikavälillä hyvä heilu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säännöllinen palkka ja lisäksi joka aamuinen hyvänolontunne kotoa lähtiessä kun tietää mihin taas pääsee päiväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut onnekkaat ne pääsee julkiselle mutta enemmistö yrittää vaan jaksaa kuluttavaa arkea yksityisellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen julkisella töissä ja voin kertoa, että töitä ainakin minä teen. Olen myöskin tuottava. Olen ollut töissä yksityisellä ja julkisella, mutta kaikissa niissä on oltu tekevinään töitä. Nyt on työ missä saa tehdä töitä ja ei pitkästy. Liukuva työaika, niin ei tule stressiä häiritsemään tuottavuutta eli kansalaisen ja kansan palvelemista. On meilläkin töissä niitä jotka tekee tulosta 20% siitä mitä minä tuotan hyvinvointia. Moni vain näkee, kokee ja tekee asiat vaikeasti. Pahimmat lusmut on olleet yksityisellä. Siellä moni luulee tekevänsä kovasti töitä. Valtiolla asiakaspalvelussa nykyään laki määrää missä ajassa kansalaista pitää auttaa, eli ei siellä joka paikassa lusmuta. Lusmut on päässeet jo eläkkeelle. Mutta on tosiaankin tehtäviä ja instituutioita missä tuottavuus on joillakin lähellä nollaa. Ja on yksilöitä jotka ei saa töissä mitään aikaiseksi muuta kuin lisää vaivaa. Raapivat päätään, päivittelevät ja valittavat joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten saataisiin kunnat ja valtio noudattamaan tuota lakia missä ajassa kuuluu palvella? Nythän esim. selviä rakennuslupahakemuksia käsitellään kiusallakin puolivuotta-vuosi, eikä kukaan pysty mitään viranhaltijoiden tehtailemiin laittomuuksiin ja kiusaamisiin. Tosin jos hallintotapa muutettaisiin tehokkaammaksi, jouduttaisiin 2/3 viranhaltijoista laittamaan kilometritehtaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mietipä aikuisten oikeasti, miksi Suomen tuloerot olisivat kasvaneet tai pienentyneet. Hallitus on muuttanut sosiaalitur... Lue lisää...
Naton otan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi