Aloita uusi keskustelu

Kokemuksija kaihileikkauksesta ?

Aloittaja: Sameaa Terveys ja hyvinvointi 23.3.2018 07:32

Minkälaiset kokemukset sinulla on kaihileikkauksesta tai tieto sen mahdollisesta hyödystä ? Onko toimenpide yksityisellä hintava ja onko hinnoissa eroavaisuuksia ? Tietenkin toimenpiteen laatu ratkaisee hinnoittelussa paljon mutta mutu tuntumana mitä maksaa ja mitä suosittelet ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 13 / 13 viestiä

Leikkautin Oys:ssa molemmat silmät v. 2017 samalla kertaa ja hyvin meni ja nopeesti. Näkö parani mutta laseja joudun kyllä käyttämään. Hinta oli 137 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttavalla leikattiin molemmat silmät yhtäaikaa ja toinen onnistui hyvin mutta toiseen tuli ns jälkikaihi ja odottaa nyt uutta leikkausta. Sellainen saattaa tulla noin joka viidennelle leikatuista. Tämä oli toinen tapaus minkä kuulin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvä juttu se leikkaus. Maailma kirkastu ja nyt näkee kuin nuori taas. Poistivat vanhat linssit ja laittoivat uudet lasiset tilalle. Se lääkäri pyöritteli niitä uusia paikoilleen, niin siinä samalla se katse suuntautui sinne pääkopan puolelle. En ole kovinkaan itsekeskeinen koska kusta siellä ei näkynyt. Aivan tavallista harmaata aivomössöä vain. Että semmonen kokemus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No minulta leikkasi Terveystalolla 4 vuotta sitten molemmista silmistä kaihin ANTTI Juutinen onnistui tosi hyvin sain kokonaan pois lasit joita olen pitänyt lähes koko ikäni olen nyt 73. Toki tarinoita on monen laisia jokaisella omansa. Uusimmat kuitenkin joutuvat pitämään laseja. Ajokortti piti uusia koska merkintä laseista poistettiin. Olen kyllä ollut tyytyväinen tilanteeseen. Toki se maksoi enempi kuin OYS mutta liiat silmälääkäri käynnit jäi pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin Antti Juutinen leikkasi Terveystalolla. Hienosti onnistui. Kiitos hänelle.
Nyt odotan, että toinenkin silmä leikattaisiin.
Minä sain oys jonosta siirron Terveystalolle. Jonon purku leikkaus, eli maksoin vain normaalin oys. maksun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Leikkautin yksityisellä kaihin 2013, ja mykiö poistettiin ultraäänellä. Näkö kirkastui kyllä, mutta valolähteen ympärillä näkyy heijastuksia pistemäisenä ja viivamaisena ilmiönä (ilmeisesti siinä näkyy ultraäänen epätasainen poistojälki). Nykyään se ilmeisesti hoidellaan laserilla.

Leikkaus lisää vaaraa lasiaisen irtoamiseen verkkokalvosta, kuten minulla kävi. Näen "moskaa" näkökentässä, joka on ajan mittaan levitessään kuin harmaakaihi. Myös vaara verkkokalvon irtoamiseen lisääntyy, tämä on hoidettavissa.

Paras paikka on tietenkin Oys, sieltä saa palvelua kohtuu hintaan, mutta sinne on vaikea päästä. Eiköhän laatuun pyri kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oysissä tehdään turvallisesti ja heti näkee. Poliklinikkamaksu tulee postissa, halpaa sen arvoon nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan tarpeen mukaan pääsee nopeammin, mutta ei omaisen leikkaukseen, jos siksi sitä voi sano, vienyt varmaankaan montaa kuukautta; parasta kuitenkin heti lähteä silmälääkärille, ettet pitkitä omalta osaltasi toimenpiteeseen menoa. Muutoinhan se on aika simppeli homma ja tapahtuu päivätoimenpiteenä vaikka molempien silmien osalta; taluttaja matkaan, jos molemmat silmät operoidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaihi voidaan leikata sairaalassa julkisella puolella tai yksityisesti. Sairaalassa kaihin voi leikkauttaa yleisenä potilaana, jolloin joutuu maksamaan vain poliklinikkamaksun. Julkisen terveydenhuollon puolella kaihileikkaus voidaan tehdä, kun valtakunnalliset kaihileikkauskriteerit täyttyvät. Niiden mukaan paremman silmän näöntarkkuuden on oltava enintään 0.5 parhaalla lasikorjauksella tai mikäli paremman silmän näöntarkkuus on tätä parempi, huonomman silmän näöntarkkuuden on oltava 0.3 tai huonompi. (1.0 on normaali näkö, 0.5 riittää henkilöajokorttiin ja 0.3 on sosiaalisen sokeuden raja). Näöntarkkuusrajoista voidaan poiketa, jos ensimmäisen silmän kaihileikkauksen jälkeen on syntynyt potilasta haittaava eritaitteisuus tai kaihi haittaa muun silmäsairauden (diabetes, glaukooma) seurantaa. Kopioitu Silmälääkäriyhdistyksen sivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu tapauksesta. Jos on sellainen harmaakaihi joka vaatii kypsymistä niin ei heti pääse. Yksityiselle voi päästä nopeammin mutta maksu eri luokkaa.
Onko varmasti hämäränäkösi kaihi, muitakin sumentumia voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin tiistaina 8.1.2019 oikean silmän kaihileikkauksessa, jota jouduttivat kaksi silmään sattuneet tapaturmat. Terveen vasemman silmän kaukonäkö on -0,75. Nyt oikean silmän kaukonäkö on puhdas 0. En siis enää oikein tarvitse kaukolaseja. Kuukauden päästä määritetään lukulasien tarve. Olen kohta 63-vuotias. Tuntuu hienolta, kun ei tarvitse laseja ja valkoinenkin näyttää valkoiselta. Leikkautin silmän yksityisellä. Olen todella tyytyväinen. Eipä hiihtolenkillä enää silmälasit huurru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi