Aloita uusi keskustelu

JULMURIOPETTAJAT.

Aloittaja: Terveys ja hyvinvointi 15.2.2020 09:48

Näinä aikoina, kun puhutaan huonosti käyttäytyvistä oppilaista ja nostetaan esiin valmentajia, elokuvaohjaajia ym, jotka ovat hyväksikäyttäneet, kiusanneet, tai muuten vain käyttäytyneet julmasti joko hiljattain tai kauan sitten.
Olisiko aika myös nostaa esiin opettajat, jotka etenkin ennenvanhaan kävivät käsiksi oppilaisiin ja yrittivät lannistaa heitä käyttäen henkistä ja fyysistä väkivaltaa.
On niistä julmuriopettajista osa vielä elossa, joten miksi ovat muiden yläpuolella eikä heitä käräytä kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 47 viestiä

Eräs opettaja antoi ehdot matematiikasta, kun ei osannut opettaa. Kyseisen opettajan oppilasaines sai kautta linjan huonoja arvosanoja. Valmistauduin ehtolaiskokeeseen ja mielestäni suoriuduin siitä aika hyvin. En koskaan saanut palautetta siitä miten ehtolaiskoe sujui, vaan opettaja jätti minut luokalle. Luokallejättäminen johtui todennäköisesti siitä, että ilkeilin eräälle naisopettajalle, jonka kanssa matematiikan opettajalla oli sutinaa. Luokallejättäminen oli siis kosto ilkeilyistäni naisopettajaa kohtaan. Myöhemmin pärjäsin matematiikassa kiitettävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa taas kerran ollut kaunokirjotustunti. Kuinka ollakaan, Lauri-papan aukaistessa mustepullon korkkia ote oli livennyt sisällön pärskähtäessä ympäriinsä aina Lauri-pojan kasvoja myöten.Nolo oli tilanne. Mutta mitä teki kansankynttilänä toimiva opettaja? Hämpä lähti kuljettamaan rakasta pappaani luokasta toiseen kaikkien eteen nähtäväksi: " Katsokaapa nyt, miten käy huolimattomalle oppilaalle, joka ei osaa oikein avata pullon korkkia." Tapaus jätti ikuiset jäljet Lauriin, joka vielä ehtoopäivinään muisteli tapausta esiinnyttyään Murijaanien kuninkaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minuakin on entinen opettajani kiusannut vuosikymmeniä sitten. Kun käyn läheiseni haudalla, niin kävelen sinne entisen opettajani haudan vieritse. Siinä ohittaessani hänen hautansa kiusaaminen palautuu aina mieleen. Niin se vaan on, että joitakin asioita ei hevin unohda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...minullakin. nosteli luokan poikia rinnuksista seinälle ja hoki: yritäppä lyödä.

Kukaan ei yrittänyt. Itse olin kiltti tyttö. Kotiin menin kaksi kertaa pissat housussa. Enkä uskaltanut kertoa äidille, että pelkäsin opettajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hyvinkin on vielä elossa. Ei tarvitse mennä 80-lukua kauemmas kun Oulussa liikunnanopettaja (nainen) käytti henkistä väkivaltaa ja kaikkien kuullen lannisti. Tytöstä oli arka ja ei nukkunut yöllä, kun seuraavana päivänä oli liikuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on kokenut tuollaista koulussa kuten sinä, niin kannattaa hakea apua. Patotumat voivat aiheuttaa loputonta katkeruutta ja kiusaamista netissä. Hae apua, sitä on saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten olen kirjoittanut, niin minuun se julmuriopettaja ei pystynyt, mutta arat ja sellaiset joita opettaja piti taidoiltaan vähäisaisina saivat kyllä julmaa kohtelua.
Minuun et pytsty sinäkän, vaikka päivittäin yrität.
Olen sinunlaistesi yläpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä opettajat olivat ennen hiukan tiukempia mutta tasapuolisia ja oikeudenmukaisia. Ainahan joku yrittää heittäytyä "silmätikuksi" mutta syy löytyy silloin usein peilistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasapuolisuus on joillakin niin suhteellinen käsitys. Vankilastakin löytyvät usein ne itseään maailman rehellisimpinä pitävät ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä herrojen tenavat olivat lellikkejä joillekin opettajille.Olihan niissä opettajissa monenmoista.Pahimpia olivat sellaiset hurmos "isänmaalliset".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettaja 3-6 luokalla oli todella epäoikeudenmukainen, tietyt lellikit löytyi vanhempien ammattien mukaan, muuten me muut saatiin pelätä raivokohtauksia ja jälki-istuntoa joka päivä. Opettaja kehui vanhemmilleni että oli hyvä käytöksinen, no niin olin hyvin hiljaa en edes viitannut koskaan, koska saattoi lyödä jos vastasi väärin. Semmosta 80 luvulla, enkä todellakaan edes uskalla ajatella kuinka hulluja ne sodan runtelemat opettajat olivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä nykyä opettajien koulutuksessa jo valintavaiheessa karsitaan pahimmat pikku hitlerit. Toki sekaan saattaa aina livahtaa joku joka katsoo oikeudekseen kiusata lapsia omilla tunne-elämän kipukohdillaan.

Valitettavasti tilanne ei ole läheskään yhtä hyvä muualla. Pikku pirpanoita saattaa valmentaa täysin tehtävään sopimaton oman kunnianhimonsa piiskaava setä tai täti, jota kannustaa yhtä epäterveet vanhemmat. Tuloksena on avautumista mediassa, ja pahimmat tapaukset käsitellään oikeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wanha isukkini kertoi kuinka joutui koulussa veisteleen kaerttakeppejä aina vaan
koska
ärtsy naisopdttaja suuttuessaan hakkas kepit poikki ja pojat joutui käsitöissä tekemään uudet tilalle.

Tämä oli totta aikanaan ylirannalla...pojat oli villejä ja open pinna petti usein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen saanut kärsiä julmuri opettajan kohtelusta vuosisikymmeniä sitten.syynä oli se että olin köyhästä perheestä.ope oli tunnetusta perheestä ja rikkaasta.koko ikäni olen muistanut tämän naisopettajan kohtelun opettajan viha oli kamalaa ja pelottavaa pienelle lapselle
Opettaja ei ole enään elossa onneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisin oppilaat käy kiinni opettajaan ja sanallisesti ja somettamalka vielä enemmän. Ja vanhemmat osin osallistuu. Eiköhän palata noihin vanhoihin hyviin aikoihin, että olisi luokissa joku rauha!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Enimmäkseen ne julmurit istuvat pulpeteissa kotiväen tukiessa taustalla.

Ja osassa koulurakennuksista pitäisi myös rakentaa ne luokkahuoneet ensin, jotta ne voisi palauttaa. Rakentajat varmaan naureskelevat poliitikkojen hölmöilyille ja veronmaksajat joutuvat maksamaan viulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tänä päivänä käydä käsiksi oppilaisiin. Pääsääntöisesti oppilaat käyttäytyvät hyvin, mutta sitten on niitä, jotka uhkailevat "oikeustoimilla".
Mietinkin, että mistä moinen malli on lähtöisin ja päädyin siihen että, minkälaisen mallin oppilaat kotoaan saavat ja mikä asenne vanhemmilla on koulua kohtaan.
Jos lapsi kasvatetaan käyttäytymään hyvin, ei ongelmia tule koulussakaan.
Itse joudun joskus neuvomaan lasta, ettei aikuisille vängätä vastaan, ei koulussa, eikä kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille