Aloita uusi keskustelu

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Aloittaja: Nyt on tehtävä jotain Terveys ja hyvinvointi 17.8.2019 15:26

Suomen terveydenhuolto uhkaa ajautua karille, koska terveysfirmoilla ei ole varaa enään palkata kalliita hoitajia. Hoitajat eivät ole korkeasti koulutettuja, mutta tiedän silti hoitajia, jotka asuvat esim omistusasunnossa, että eivät vuokralla. Palkat ovat siis korkeat. Kohta meidän on pakko hankkia hoitajat Aasiasta tai jostain muualta, sillä tilanne alkaa olla kestämättömällä pohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 127 viestiä

Hoito- ja hoivatyössä palkat vaikuttavat ikävällä tavalla palvelun hintaan ja laatuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoitsujen kannattaa tulla tänne Norjaan, saa ainakin kolminkertaisen palkan Suomeen verraten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieluimmin päin vastoin, sopivasti parannusta palkkaan. Onhan työ monenlaista osaamista ja huolellisuutta vaativaa, jokainen potilas on erilainen yksilö vaivoineen ja lääkityksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko asua omistusasunnossa tai siis pankin omistamassa asunnossa, koska vuokrat on niin korkeat ettei ole varaa vuokra-asuntoon. Lainan maksuerät saa sovittua pienemmiksi kuin vuokra olisi. Turhaan siis kadehdit hoitsuja, jotka "omissa" asunnoissaan asuvat. Jossainhan sitä on asuttava...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja on saanut "kenkää ja vain kylmää kyytiä" joltkin lämminhenkiseltä ja empaattiselta hoitajalta ja nyt purkaa omaa katkeruuttaan täällä juttutuvassa!
Hoitajat, älkää provosoituko, olette tehneet viisaasti kun ette "alakaneet" aloittajaa! Eihän tuollaista katkeruutta kestäisi kukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Hoitajien palkkoja pitää nostaa, jotta alalle saadaan riittävästi käsipareja raatamaan raskasta työtä!
Sen sijaan hallintoviranhaltijoiden palkkoja pitää leikata kun he ovat tulleet liian ylimielisiksi palkanmaksajia kohtaan!
Siellä sitä todellista leikkaustarvetta on ja näin saadaan valtion talous tasapainoon pitkässä juoksussa!
Siirretään viranhaltijat 6 tunnin työpäivää tekemään ja palkkaa leikataan samassa suhteessa. Tilalle työaikaa täyttämään otetaan muutama työtön ja saadaan työllisyystilastotkin kohilleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko itse valmis alentamaan palkkaasi sinä, joka olisit leikkaamassa hoitajien palkkoja? Voi hyvä jysäys tätä kateuden määrää. Ole hyvä ja mene itse hoitotyöhön ja kokeile onko sinulla sellaisia taitoja tuohonkaan työhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoitajien palkkoja pitää nostaa !! sillloin entiset pysyvät alalla ja uusia saadaan töihin. Samoin alalta jo muualle siirtyneet palaavat paremmin takaisin koulutuksiaan vastaaviin tehtäviin.
Korotustarve noin 1-1.5 euroa tunnille.
Maksajat kaivakaa vain kuvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse kauan odottaa pakkojen alas laskemista, kun vihervassari hallitus saa haalittua tarpeeksi halpatyövoimaa ulkomailta, niin sitte alakaa suomipojan/tytön palkat tippua vauhilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa täytyisi leikata kaikkien palkkoja jos mitään mullistavaa ja työllistävää bisnestä ala syntymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

IT-insinööreillä on työhön nähden puolet liikaa palkassa.Suurinosa istuu jalat pöydällä ja ovat tekenevinään jotain,työ ei edes uhkaa hengenlähtöä.Miesvaltasilla aloilla jossa ollaan krakat kaulassa on ihan liikaa palkkaa.Ja puhun kokemuksesta,olin yli 30 vuotta IT firmassa töissä ja moni jätkä sanoi,että tyhmiä on hyvä kusettaa tällä alalla kun eivät mistään mitään ymmärrä.Hoitajille lisää palkkaa ja auttavia käsipareja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitus on kuitenkin hauska ja tottakin siitä löytyy hyvin paljon.
Juuri tismalleen näinhän tuumittiin, kun hoitajille tehtiin ns kiky leikkaukset.
Koomisinta asiassa on se, että he itse äänestivät itselleen ne leikkaukset.
Ymmärrätte kyllä vihjeeni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hoitajat eivät ole korkeasti koulutettuja, mutta tiedän silti hoitajia, jotka asuvat esim omistusasunnossa, että eivät vuokralla. Palkat ovat siis korkeat. "
Niin,kyllä se on duunarilla oma asunto suurta pröystäilyä!
Jos hoitsutkin asuisivat se sairaalan asuntoloissa, niin olisivat kovasti kuuliaisempia työnantajansa "pikkupyynöille" mm. työajoista joustamisessa`
Olishan se kovaa, jos työnantaja rupeaa vieroksumaan hoitajaa, joka ei ole nöyrä ja kuuliainen esivallalleen? Saattaisi joutua pois virastaan ja asinnostaan samalla kertaa?
Mutta kun ylpeesti asuu omassaan, ei ole samassa tilanteessa vuokralaisten kanssa!
Vaikka se oma on usein lainarahalla ostettu, se kummasti kohottaa sitä itsetuntoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se niin on, että ihan kaikkien palkkoja pitää leikata, eikä pelkästään hoitajien. Pitää tehdä ns. sisäinen devalvaatio kun muunlaistakaan devalvaatiota emme pysty euron takia tekemään. Palkkojen leikkaus kyllä nostaa sitten tuontitavaroiden hintoja vai nostaako sittenkään. Maa on kuitenkin sellaisessa tilanteessa, että sitä ei oikeastaan muuten voi korjat kuin sisäisellä devalvaatiolla, jota on hiukan yritetty tehdäkkin edellisellä hallituskaudella mutta siinä jäi kyllä kuti pahasti piippuun kun tehtiin se kiky. Leikkausten olisi pitänyt olla reilusti isompia mutta ei uskallettu tehdä mitä olisi pitänyt tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunta ja yleinen mielipidekin sekä sattuneet väärinkäytökset ja tilastot osoittavat, että hoitajia tarvitaan enemmän. Itse asiassa tuossa ollaan jo hätätilan partaalla, oikeastaan päästetty tilanne jo sellaiseksi. Kysymys on hengestä ja terveydestä. Koulutettuja hoitajiakin kyllä olisi, mutta monet ovat siirtyneet toisiin tehtäviin.
Raha tunnetusti suurin vaikutin ja motivoi parhaiten. Ja sitä kyllä löytyy, kysymys on priorisoinnista.
Suomi lapioi ulkomaitten hyväksi kehitysapuun yli miljardi euroa. Kehitysapua on jaettu vuosikymmeniä ja se on osoittautunut tehottomaksi, itse asiassa se saattaa olla vain vahingoksi niissä maissa, joittenka hyväksi sitä lapioidaan. Tuosta rahasta on nirhaistava oman maan hyväksi miljardi euroa. Ja sillä järjestetään mm. tuntuva monien satojen eurojen tasokorotus hoitajien kuukausipalkkoihin ja lisätään hoitajia vähintään 5000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin! Kehitysapuun ja turvapaikkabisnekseen menee yhteensä 4-5 miljardia ja se on tuottavaa työtä tekeville jo liikaa maksettavaksi. Lisäksi pitää elättää maailman suurin hallintohimmeli asukaslukuun suhteutettuna! Tuossa ne oikeat leikkauskohteet on, ei hoitajien selkänahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Myyntiä tavoittelevalle nyt on tosiaankin hyvä aika myydä. Näin on tosin sanottu jo pian 10 vuotta. Niinä vuosina kun ei... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille