Aloita uusi keskustelu

Fogelholm myöntää vihdoin: Maaeläinrasva ei olekaan vaarallista

Aloittaja: Terveys ja hyvinvointi 9.12.2014 08:36

"Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm myöntää nyt, että voilla ja muulla tyydytetyllä maaläinrasvalla pelottelu on vanhetunutta 1970-lukulaista ajattelua. Hänellä kesti viisi vuotta sulatella jo vuonna 2009 julkaistua meta-analyysia, joka osoitti kiistatta, ettei voi ja muu maitorasva tuki valtimoita. "Mä alan uskoa, että tämä on totta.[...] Kovat rasvat eivät ole valtimotautien itsenäisiä riskitekijöitä[...] Me ollaan ymmärretty asiat pikkasen väärin"", Fogelholm muotoilee nyt (marraskuussa 2014)." - Tohtori Tolosen sivuilta lainattua tekstiä

Kauan tässä kestikin, vaan myönti tämä meidän professori vihdoinkin totuuden. Ihmeiden aika ei ole siis vielä ohi! Vielä, kun saataisiin pelastettua Ursula Schwabin ja Matti Uusituvan sieltä 70-luvulta tähän päivään, niin olisi se jo jotain! Mikäli haluat vaikuttaa sv-tautien riskiisi, niin kannattaa käyttää luonnon rasvoja sellaisenaan, eli eläinrasvoja syömällä eläimiä ja nauttimalla muuten käsittelemätöntä eläinrasvaa sekä joidenkin kasvisten rasvoja syömällä näitä kasviksia, kuten pähkinöitä ja manteleita. Kylmäpuristettua kookosöljyä ja hyvä laatuista oliiviöljyä kannattaa myös suosia.

Tässä kohtaa voisin sanoa: "Mitäs minä sanoin"... Eli älijäke on ollut tämänkin asian suhteen aina oikeassa! Olen myös ilokseni huomannut monien muidenkin tiedostaneen asian minun lisäkseni jo aikoja sitten. Nyt siis jopa M Fogelholm myöntää asian!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 84 viestiä

Ns. Raskaat rasvat poistuvat elimistöstä vain fyysisen suorituksen vaatimana energiatarpeen mukana.Muut eritteiden ,kuten pissan,hien jne. mukana.
Rasva- ja sokeri yhdistettynä esim. roskaruokaan se varsinainen ongelma onkin.
Suomessa on n. 1000 työtöntä prohvessooria työttömänä,joten tällaista saattoi odottaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Anatomiaa kaikille....." Voisit ottaa asioista selvää edes vähäsen. Ihmisen metabolia on sinulla vähän hakusessa. Aivan oikein on kuitenkin tuo sokerin kanssa, sitä ei kannata syödä missään muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täällä näyttää riittävän näitä MTK:n mainos mannekiineja.Äläkää hyvät ihmiset uskoko näitä huuhaa lääkäreitä,eikä varsinkaan näitä älijäkkeitä.
Muuten kuuluuko esimerkiksi orava maaeläimiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niijustiisa. ekka se opettaa että ostakaa eteläeurooppalaista ruokaa ja lopettakaa suomalaien ruokatuotanto. ekka se tietää. Kotimainen ruoka ei ekkaa mielytä. Lehmät pois ja siat pois kanat pois viljat poispoispois...ehee ruokahan haitaan kaupasta mitästä turhaa maksaaruuantottajille...kaupan hyllyltä pölijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ongelmaahan ei olisi jos ihmiset ymmärtäisivät miten tieteellinen todistaminen toimii. Yksi tutkimus harvoin siihen riittää. Jotta joku teoria todistetaan todennäköisesti(!) paikkaansa pitäväksi, niin se vaatii useampia tutkimuksia joissa päädytään samaan. Vieläpä niin että tutkimukset ovat eri tutkijoiden tekemiä.

Nämä rasvatutkimukset ovat usein yksittäisiä tuloksia. Sitten media on vielä lukenut niitä niin että aina uusi tutkimus muka kumoaisi edellisen. Mutta kun se ei mene niin.

Lääketieteessä, osin ihan ymmärrettävästi, tätä ei aina muisteta. Syy on siinä että lääketieteen tutkimukset ovat niin tolkuttoman työläitä toteuttaa ja ensimmäisiä tuloksia tukevien tai ne kiistävien tutkimusten saaminen voi viedä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kohtaahan on ihan mainiota, kun sitä tieteellistä tutkimusta ei ole olemassakaan, joka siis todistaisi maaeläinrasvan olevan terveydelle jotenkin haitallista. Mikäli sinulta semmoinen tutkimus löytyy jostain niin laitahan referenssiä tulemaan. Sen sijaan on satoja tutkimuksia, jotka osoittavat tuon maaeläinrasvan olevan ihan harmitonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei myöskään löydy ainoatakaan tutkimusta, missä todettaisiin kovista rasvoista olevan hyötyä.

Tosin kovissa rasvoissa on ns. transrasvoja nelinkertainen määrä margariineihin verrattuna ja transrasvat ovat todistetusti haitallisia.

Kovat rasvat nostavat kolesterolia, joka taas nostaa kuolleisuutta. Mutta ei kovia rasvoja kokonaan ole kielletty viimeisimmässä ravintosuosituksessa, niin kuin ei mitään muutakaan ainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseasiassa nämä tutkimukset todistavat eläinrasvat jopa terveellisiksi. Tuosta voit lukea aiheesta lisää, jos kiinnostaa: "Forouhi NG, Koulman A, Sha SJ et al. Differences in the prospective association between individual plasma phospholipid saturated fatty acids and incident type 2 diabetes: the EPIC-InterAct case-cohort study. www.thelancet.com/diabetes-endocrinology. Published online August 6, 2014"

Tyydyttyneiden rasvojen transrasvat ovat harmittomia. Ainoastaan tyydyttyneiden rasvojen transrasvat ovat haitallisia ja juurikin ne, joita syntyy, kun rasvaa prosessoidaan.

Teollisten ja luontaisten transrasvojen terveysvaikutusten eroista ei ole tehty kattavia tutkimuksia, mutta joidenkin epidemologisten tutkimusten mukaan luontainen transrasva ei ole sydänterveydelle haitallista kuten teollinen transrasva. Etenkin luontaisen transrasvan vakseenihapon on havaittu parantavan sepelvaltiomotaudin riskitekijöitä.

Maitorasvoissa olevien transrasvojen (CLA) rakenne eroaa kovettamalla syntyneistä transrasvoista siten, että niissä on kaksi kaksoissidosta, toinen kaksoissidos on cis- ja toinen trans-tyyppinen, ja kaksoissidokset ovat peräkkäisissä hiiliketjun atomeissa, jolloin ne ovat konjugoituneet. Koska molekyylissä on edelleen cis-sidos, se ei ole suora, ja yhdistelmän vaikutus on toisenlainen kuin yksinään esiintyvällä synteettisellä suoraketjuisella trans-rasvalla.

Kolesterolilääkkeiden syöttäminen ihmisille on lääketieteen historian suurin huijaus, kirjoittaa australialainen lääkäri Herbert H. Nehrlich British Medical Journalissa. Hänen mukaansa verisuonitaudit ovat yhtä vähän kolesterolin aiheuttamia kuin tulipalot ovat palomiesten. Kummatkin ovat vain usein yhtaikaa paikalla. Kolesteroli – viitearvoa korkeampikin – on näet vaaratonta, ellei se pääse hapettumaan ja sokeristumaan. Hapettunut kolesteroli (o-LDL) ahtauttaa ja tukkii valtimoita. Samoin tekee sokeristunut AGE-LDL. Huolehtimalla riittävästä antioksidanttisuojauksesta ja sokeristumisen ehkäisystä kolesteroli pysyy vaarattomassa muodossaan. Kun otat samalla gramman päivässä E-EPAa, voit lakata huolehtimasta kolesteroliarvoistasi.

Sinun kannattaa otta asioista hieman laajemmin selvää, mikäli terveenä pysyminen kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olekkaan saappaan varsille,mutta ylipainoisille kyllä!! Ja heitähän riittää!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi, kuka Tohtori Tolonen on ja minkä alan tohtori.. viimeksi kun muistan, hän on myynyt naamalla ja tittelillä jotain huuhaataa viimeiset 20 vuotta. Niinkuin TV-Shopissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri ja lääketieteen ja kirurgian tohtori. Häntä yleensä tarkoitetaan, kun puhutaan tohtori Tolosesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene älijäkkeen putket tukkoon. Ei tarvitse huolehtia siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt tuli tulokset. Kokonaiskolesterooli 9,8. Pitäisköhän laittaa leivälle ohuempi kerros voita, vai lisätä. Mitä mieltä Äljäke ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinullahan on kolesterolit hyvällä mallilla. Mikäli heität vielä ne leivät syömäti niin hyvin menee. Viljat ovat nopeasti-imeytyviä hiilareita ja ne muuttuvat elimistössä todella nopeasti sokeriksi. Tuo sokeri sitten aiheuttaa kovasti ongelmia ja saa ne putket tukkoon. Kolesterolin on todettu myös ehkäisevän syöpää, eli mitä korkeampi kolesteroli niin pienempi mahdollisuus sairastua syöpään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuule vilja ei nosta kolesterolia, ei todellakaan. Vain joo viljatuotteet muutta glugoosiksi elimistössä, mutta glugoosi on ainut ravinto mitä aivot käyttää ja tarvitsee.

ps. suvussa on korkeaa kolesterolia, silti samoilla on myös syöpiä ollut, itsekin kuulun samaan joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sokerit vaikuttavat HDL:n, hyvän LDL:n ja huonon LDL:n suhteisiin. HDL pysyy suurin piirtein samassa tai laskee, hyvä LDL laskee ja huono LDL nousee. Samoin useilla henkilöillä on todistetusti tulleet kolesterolit jonkin verran alas karppaamisen myötä.

Aivot voivat hyvin vaikka et söisi yhtään sokeria. Meidän elimistössä, kun sattuu olemaan semmoinen maksa niminen elin, joka tuottaa meille kaiken sen meidän tarvitseman glukoosin. Kaikki ylimääräinen glukoosi on haitallista ja tästä on todisteena satoja tutkimuksia.

Syöpä elää myös siitä sokerista. Olisiko syytä alkaa karppaamaan? Näin syöpä ei saisi polttoainetta, kun elimistön rakentama glukoosi menisi vain tarpeellisiin elintoimintoihin. On toki paljon muitakin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun syöpää häädetään, vaan se on sitten jo eri tarinaa eikä liity tähän aiheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimmerkki Laardi, sinun kolesterolisi ovat samaa lukua kuin minulla jotka todettiin 20vuotta sitten. Kun siirryin kevtytuotteisiin niin kolesterolisi vaan nousi. Nähtyäni tuloksen kevtytuote sekoilun jälkeen aloin käyttämään voita, kylmäpuristettuja öljyjä kohtuudella ja juuri noita pähkinöitä sekä siirryin vähähiilihydraattisempaan ruokavalioon ja mitään sydänoireita ei minulla ole ollut. Olen naishenkilö, painoa se 5kg liikaa kohtuudella liikkuva, ei verenpaine eikä sokeriongelmia niin voinpa sanoa että erittäin suurella kiitoksella suhtaudun tohtori Tolosen oppeihin, Taija Sompin näkemyksiin kuin myös Antti Heikkilän viisauksiin. Lukekaa näiden henkilöiden kirjoituksia netistä. Jos sanotte että he tekevät bisnestä niin kouluääketieteen lääkärit saavat kaikki lääkeyhtiöiltä sponsorointia vaikka toisin väitetään. Kuka lie silloin tekee bisnestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

homma kun syö monipuolisesti eikä liikaa sitä sikaa voita niin veri kulkee kummasti sinne keski jalkaanki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi