Aloita uusi keskustelu

Adhd ja sen hoito.

Aloittaja: Onko se pois lääkäreiltä jos joutuvat auttamaan? Terveys ja hyvinvointi 22.7.2019 00:46

Miksei lääkäri ota todesta jos sanon epäileväni itselläni olevan ADHD? Olisi mukava varmaan lukea joku kirja kannesta kanteen. Nauravat vain kun sanon tämän. Onko mulla vain muuta mielen terveys ongelmaa ja syön siksi mieliala lääkkeitä. Ei ne auta minua keskittymään lukemiseen ja muuhun tekemättömien asioiden loppuun tekemiseen. Olen jo kylläkin jo elämäni ehtoon puolella ja eihän lääkärit taida enää haluta auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Lääkäriin kyllä ne vakavasti ottaa saat apua siihen.
Kohti tasapainoa elämässä! Elä luovuta vaan hae apua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tee ADHD testi ensin, diagnoosiin menee muutenkin kuukausia, ei käy niin nopeesti kuin yhdellä kauppiaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä odotan, että tiedämme riittävästi määrän ADHD:n geneettisistä syistä ja tunnistamme riittävän monta geeniä monigeneettisen oireyhtymän taka. Sen jälkeen vasta voi mennä lääkäriin. Sitä ennen kaikki on pelkkää puoskarointia.

Toiset lääkärit kirjoittavat diagnooseja liian herkästi ja toiset vähättelevät oireita. Tasa-arvo ei toteudu. Usein käy jopa niin, että he jotka hoitoa eniten tarvitsisivat, eivät sitä saa.

Katsos, terveydenhoidossa on mukavinta hoitaa helpoimpia tapauksia, kun heidän kanssaan myös myönteisiä hoitotuloksia saadaan helposti ja onnistuneesta hoidosta taas saa asiantuntijuuspisteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Paljon mahdollista että olet kuvitellut itsellesi ADHD:n. Mutta voi se sinulla myöskin olla. Ihminen kun yrittää selittää toimintaansa aina jollakin, ja saattaa kuvitella itselleen muotisairauksia. Hankala sanoa tilanteestasi sen enempää. Tutkimukset maksaa. Kelan on velvollisuus sinut tutkia ammatillisen kuntoutuksen osalta. Kannattaa hoitaa lääkäriasiat kirjallisena, ne kun on kovia vedättämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mukavaa pystyä keskittymään joihinkin asioihin esimerkiksi juurikin lukemiseen ja autotallini järjestykseen saamiseen ynm.
Ei se olisi lääkäreiltä pois jos kirjoittasivat adhd lääkkeen eikä diabamia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on nimenomaan heiltä ilmeisesti pois, niin kuin muissakin lääkkeissä, joita muualla maailmassa saa apteekista reseptivapaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pentuna kun katselee nopeatempoisia mäiskintävideoita, joita kehittymättömät aivot seeuraa, hytkyy filmin tahdissa ja taatusti kasvaa levoton, keskittymiskyvytön, tunnevammainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai jo 1700 luvulla ovat katselleet nopeatempoista mäiskintävideoita? Mielenkiintoista.

Ja aloittaja, lääkkeitä ei saa ilman tutkimuksia, edes ADHD lääkitystä, sitäkin on monenlaista esim opiskeluihin tarkoitettuja keskittymiskykyä helpottavia, niitä ei käytetä autotallia siivotessa. Muutenkin lääkkeitä otetaan jos tarvitaan ei huvikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osalla ADHD lääkityksellä olevista riittää yksi pilleri päivässä ja sen voimin suoriudutaan päivän tekemisistä. Auttaa keskittymään ja tekemään loppuun aloitetut asiat. Mm. säännölliset elämäntavat ja terveellinen ruokavalio auttavat itsehoitona. Varsinkin aikuisista löytyy paljon henkilöitä, joilta ADHD -diagnoosi on aikanaan jäänyt tekemättä tai sitten heille on tehty väärä diagnoosi ja syötetään vääriä lääkkeitä. Tämä tulee kansantaloudelle loppujen lopuksi kalliimmaksi. Tutkimukseen kait aloittaja halusikin, mutta "nauravat vain". Ihmettelen, että mitä siinä on nauramista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua oikein naurattaa ja on naurattanut jo useita vuosia se asia , kun ihmiset keksivät mitä ihmeellisempiä sairauksia ja vaivoja ,ettei heidän tarvitsisi tehdä töitä. Jos mieliala lääkeitä syö ei ihme että on ns veto pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, sinua naurattaa, ADHD on tunnettu pitkään, ensimmäiset oireenkuvaukset on vuodelta 1775 ja kirja siitä on tehty 1798. Lääketieteeseen ADHD on saatu n 100 vuotta sitten. Ja nyt kannattaa ottaa selvää asioista, ennenkuin puhuu paskaa. ADHD ihmiset ei ole laiskoja, vaan todellakin tekevät koko ajan jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi