Aloita uusi keskustelu

Adhd ja sen hoito.

Aloittaja: Onko se pois lääkäreiltä jos joutuvat auttamaan? Terveys ja hyvinvointi 22.7.2019 00:46

Miksei lääkäri ota todesta jos sanon epäileväni itselläni olevan ADHD? Olisi mukava varmaan lukea joku kirja kannesta kanteen. Nauravat vain kun sanon tämän. Onko mulla vain muuta mielen terveys ongelmaa ja syön siksi mieliala lääkkeitä. Ei ne auta minua keskittymään lukemiseen ja muuhun tekemättömien asioiden loppuun tekemiseen. Olen jo kylläkin jo elämäni ehtoon puolella ja eihän lääkärit taida enää haluta auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Ei tuo ole oikea sairaus. Laiska ja levoton on voinut olla ennenkin, ilman hienolta kuulostavaa diagnoosia kalliine hoitoineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä tämä yht´äkkinen adhd:ta sairastavien määrän nousu johtuu. Onko niin, että nyt helpompaa saada diagnoosi jos vaikka koulunkäynti ei huvita ja tekee mieli vain olla oppimatta ja häåiriköidä tunnilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ja taas luin oireet Ilta-sanomista ja täysin samat oireet. Lääkäri oli edelleen aikaisemman lääkärin kannalla ja antoi vain eriä mielialalääkkeitä. Pitäisköhän mennä kaulakiikkuun?
Taitaa olla lääkärin omasta lompsasta pois jos joutuvat diaknosoimaan ADHD ja kirjoittamaan oikeat lääkkeet tai lääkärit eivät vain myönnä omaaa tai toisen lääkärin virhettään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen olen kuullut että netistä haetaan diagnoosi ja mennään lääkärille joka on sentään opiskellut useita vuosia, mutta että ILTASANOMISTA 🤣🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen kauan toivonut samaa. Välillä hommat onnistuu mutta välillä ei sitten millään. Olisi kiva voida aina keskittyä kun on tarpeen. Olen jostain lukenut että ADHD:n ja ADD:n hoitoon on olemassa lääke jota voi käyttää vain silloin kun tarvitsee eikä jatkuvasti. Sellaisen haluaisin, en mitään muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on sama ongelma. Olisi hyvä kun pantaisiin ne ADHD-lääkkeet apteekkiin käsikauppalääkkeisiin. Jokainen saisi itse kokeilla auttaako ja käyttää kun tarvitsee. Tulisi varmaan kansakunnalle paljon halvemmaksi ja muutenkin edullisemmaksi kuin tuollaisten lääkäreiden ylläpitäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkäriin kyllä ne vakavasti ottaa saat apua siihen.
Kohti tasapainoa elämässä! Elä luovuta vaan hae apua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, olisi hienoa vielä lukea johonkin uuteen ammattiin kun en voi tehdä aikaisempaa työtäni. On ollut aina kokeisiin hankalaa valmistautua kun ei tosiaan pysy ajatus kirjan sanoissa vaan ajatus alkaa jo muutaman virkkeen jälkeen harhailemaan ihan jossain muissa maailmoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tee ADHD testi ensin, diagnoosiin menee muutenkin kuukausia, ei käy niin nopeesti kuin yhdellä kauppiaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä odotan, että tiedämme riittävästi määrän ADHD:n geneettisistä syistä ja tunnistamme riittävän monta geeniä monigeneettisen oireyhtymän taka. Sen jälkeen vasta voi mennä lääkäriin. Sitä ennen kaikki on pelkkää puoskarointia.

Toiset lääkärit kirjoittavat diagnooseja liian herkästi ja toiset vähättelevät oireita. Tasa-arvo ei toteudu. Usein käy jopa niin, että he jotka hoitoa eniten tarvitsisivat, eivät sitä saa.

Katsos, terveydenhoidossa on mukavinta hoitaa helpoimpia tapauksia, kun heidän kanssaan myös myönteisiä hoitotuloksia saadaan helposti ja onnistuneesta hoidosta taas saa asiantuntijuuspisteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon mahdollista että olet kuvitellut itsellesi ADHD:n. Mutta voi se sinulla myöskin olla. Ihminen kun yrittää selittää toimintaansa aina jollakin, ja saattaa kuvitella itselleen muotisairauksia. Hankala sanoa tilanteestasi sen enempää. Tutkimukset maksaa. Kelan on velvollisuus sinut tutkia ammatillisen kuntoutuksen osalta. Kannattaa hoitaa lääkäriasiat kirjallisena, ne kun on kovia vedättämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mukavaa pystyä keskittymään joihinkin asioihin esimerkiksi juurikin lukemiseen ja autotallini järjestykseen saamiseen ynm.
Ei se olisi lääkäreiltä pois jos kirjoittasivat adhd lääkkeen eikä diabamia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on nimenomaan heiltä ilmeisesti pois, niin kuin muissakin lääkkeissä, joita muualla maailmassa saa apteekista reseptivapaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pentuna kun katselee nopeatempoisia mäiskintävideoita, joita kehittymättömät aivot seeuraa, hytkyy filmin tahdissa ja taatusti kasvaa levoton, keskittymiskyvytön, tunnevammainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mika Niikon yhteyksistä useat kysymykset yhä auki – Orpo väläyttää MTV:llä jo kovia toimia!!

Asetelma on herkullinen. Persut vaati ulkoministeri Haavistoa tilille toiminnastaan. Nyt kieltävät kolmesti omiensa rötö... Lue lisää...
Mielenkiintoista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille