Aloita uusi keskustelu

VEROTUKSEN TASAPUOLISUUS

Aloittaja: Talous 14.3.2019 10:28

Mitä mieltä olette Vakuutuskuorista.
Suursijoittajien mahdollisuudesta siirtää veronmaksu kauas tulevaisuuteen, kun muiden pitää hoitaa veronmaksunsa vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 266 viestiä

Tämä topicci ansaitsee tulla nostetuksi ylös uudelleen.
Äärivasemmistomedian masinoima ja Old Enoughin juttutuvassa rummuttama (Sipilä-vastainen) kampanja sai kylmää vettä niskaan kun asiantuntija Pannarimies väänsi rautalangasta ettei sijoituskuorten verokohtelu ole yhtään edullisempaa kuin muidenkaan pääomatulolajien, mieluummin päinvastoin.
Kirsikaksi kakun päälle nousi tieto että itse Old puuhastelee samanlaisen siirretyn verotuksen kanssa, jota vastaan on metakkaa pitänyt.
Aukeaako nyt kissanpennuilla silmät, vai miten se menikään...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se mitä Pannarimies ei näistä metsäsijoittajista kertonut on hakeutuminen arvonlisäverovelvolliseksi. Sillä nimittäin kierretään veroja lähes rikollisella tavalla. Kerron esimerkin tuttavastani jolla on hieman yli 100 ha metsää, muutamia sijoitusasuntoja ja myös pörssiosakkeita.
Tuttavani hakeutui arvonlisäverovelvolliseksi. Osti sitten traktorin kärryineen +rekineen, lumilingon, moottorikelkan rekineen, moottorisahoja, raivausaha ym tarviketta. Kaikesta kuitit talteen ja anoi arvonlisäverosta palautusta. Osan hankinnousta hän sai myös tulonhankkimiskuluiksi. Traktorillaan hän tekee paljon muutakin kuin töitä metsäpalstallaan. Moottorikelkalla hän eniten kulkee pilkillä ja tekee vaelluksia. Hän möi yhden osan palstansa puista. Verotettavaa ei juuri jäänyt, koska oli niin suuret tulonhankkimiskulut. Nyt jos hänellä on jotain pieniä kuluja metsäpalstasta tai omasta talostaan, hän laittaa ne sijoitusasuntojensa kunnossapitokuluiksi eli vähentää kulut verotuksessa. Eli kyllä nämä kaupunkimetsänomistajat kieroilevat sijoituksellaan paljon enemmän kuin vakuutuskuorissa on mitenkään mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ovat nuo 'pienet kulut' metsäpalstasta jotka voi vähentää sijoitusasunnon verotuksessa, ihan esimerkiksi?
Ja entä jos naapurisi laittaa yksityisasunnon remppakulut sijoitusasunnon verotukseen, mitä tekemistä metsänomistuksella on sen kanssa? Eikö samaa kieroilua voi harrastaa ilman metsänomistustakin?
Ettei kuitenkin mennyt vähän överiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne pienet kulut ovat esimerkiksi taimikon hoidosta tulevia kuluja, lannoitusta. Yleensä niitä kuluja, joita voi tulla metsän hoidossa. On totta, että omistusasunnon remppakulut ja metsäverotus eivät liity toisiinsa. Halusin vain selventää sitä miten monimutkaiset ja helposti väärinkäytöksiin houkuttelevia ovat muut sijoitusmuodot. Vakuutuskuori taas on aika selkeä eikä väärinkäytöksiin houkutteleva. OE halusi vain nostaa vakuutuskuoret keskusteluun yrittäen mollata Sipilää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nuo lannoitus tms kulut ovat ihan relevantteja kuluja metsäverotuksessa, ne nostavat metsän tuottoa ja aikanaan tuovat tuloja, myös verottajalle.
Ei noiden kulujen vähentämisessä mitään kieroa ole, aivan normi tulonhankintamenoja.
Silloin mennään verovilpin puolelle jos esim metsätalouden kirjanpidossa olevalla kalustolla (mönkijät yms) tehdään ja kuljetetaan yksityistaloudessa käytettävää polttopuuta, koska tällöin muodostuu verotuksessa vähennettäviä kuluja muttei verotettavaa tuloa.
Eli siinä mielessä olet täysin oikeassa että metsätalouden verotuksessa myyntivoittoa pienentävien epämääräisten kulujen syöttäminen verottajalle on helpompaa kuin juuri näissä OE:n mollaamissa kuorissa.
Onneksi verottaja on tiukentunut linjaansa metsäverotuksessa, mikä tahansa harrastusvimpain ei enää mene kyselemättä läpi.

PS. Hoksasin juuri että vissiin ainoa minua ja Oldia yhdistävä tekijä on metsänomistajuus, tekisi mieli joskus kysyä miksi hän puree kättä joka häntä ruokkii (vrt kepu/mtk ovat metsänomistajan edunvalvojia).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Se on aika "mielenkiintoista", että jos korotat sijoituspääomaa palkkatulolla, niin palkasta on ensin maksettava vero, mutta jos korotat pääomaa korkotuloilla, niin veroa ei mene, ikään kuin sijoitettu korkotulo ei olisi tuloa.

Joku on eduskunnassa ollut tässä asiassa selvästi puolueellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on täysin tasapuolinen ja mielenkiintoinen on lähinnä tarkastelukulmasi. Pääoman lisääminen sijoitukseen on hankintamenoa eikä sijoituksen tuottoa.

Verokuoreen sisään menevää rahaa ei oston yhteydessä tietenkään veroteta, koska et saa pääomatuloa ostaessasi lisää osakkeita verokuoreesi palkkatulolla, korkotulolla, osingoilla tai metsäsi tuotolla.

Kaikki edellä mainitut tulolähteet ovat tietenkin saajalleen verotettavaa tuloa, joten voit lopettaa tämän puhtaasti väärinkäsitykseen perustuvan vaalikampanjan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäpä selevä, pistät miljoonan kuoreen, saat sinne osinkoa, ja aikaa myöten sinulla on siellä kaksi miljoonaa ja kyse ei ole tuotosta vaan menosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sinä kovin selvältä kuulosta, kun et näin yksinkertaista asiaa ymmärrä. Verokuoren, metsän, sijoitusasunnon, osakkeiden ja korkosijoitusten tuotto verotetaan silloin kun se tuotto realisoituu omistajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri näin,PAITSI, että metsänomistaja saa vähennyksiä joka vuosi, teki sitten kauppaa tai ei, jos hän vaivautuu tekemään metsäveroilmoituksen + jos on vielä arvonlisäverovelvollinen.
Ja kuten sijoittamisessa yleensä, välttää välikäsiä niin paljon kuin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nmimerkki "Lukija" on tässä oikeassa - käytännössähän vakuutuskuoren omistaja kuitenkin saa ensin sen sijoitustulon ja sen jälkeen käyttää saamansa tulon uuteen sijoitukseen. Sillä, että tämä tapahtuu vakuutuskuoren sisällä, ei ole käytännössä mitään merkitystä.

Merkittävä kysymys on kuitenkin se, että miksi yhteiskunnan pitää tällä tavalla tukea kansalaisten harjoittamaa sijoitustoimintaa. Selitykseksi ei kelpaa se, se "että mehän tienataan tällä"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veroseuraamus tulon toteutuessa lienee nyt selvää kaikille, joten katsotaanpa samalla myös sijoittajan omaisuudenhoidon kustannuksia ja riskienhallintaa.

"Metsäverotus kun ei ole niin yksinkertainen asia ja sitä yritin sinulle valottaa."
Yksinkertaista en luvannutkaan, mutta puhe olikin siitä, että verokuorella voi metsän tai kiinteistön tavoin siirtää verotusta tulon realisoitumishetkeen, mutta ei välttää sitä.

"Metsäverotusta ei pysty siirtämään hamaan tappiiin, kuten vakuutuskuorien veronmaksua."
Mitä veroa maksat ennen kuin saat tuloa metsästäsi?

"En tietenkään maksa arvonnousua, kuten ei tee muutkaan."
Tässähän sen pääperiaate onkin, ja ihan tasapuolisesti.

"Arvonnousukin on veteen piirretty viiva."
Sano mieluummin, että mahdoton tietää, ellei mitään myydä.

"Esim harvennushakkuiden tulot maksetaan sen vuoden veotuksessa jossa metsänmyyntitulot on."
Täsmennätkö? Tulot maksetaan tietenkin aina silloin kun "myyntitulot on"? Tarkoititko, että verot maksetaan siltä vuodelta, kun saadaan tuloa?

Arvaapa kiinnostaako verokarhua, jos myy vakuutuskuorensa tuotosta vain osan tai jos vuokraa hiihtolomaviikoksi mökin, jonka arvon nousua odottelee vielä 10 vuotta?

"Harvennushakkuut on pakko tehdä, tai metsän arvo laskee eikä nouse, kuten olettama on."
Totta kai. Kysypä Tiimarin ja Talvivaaran omistajilta, olisiko kannattanut tehdä salkun harvennusta kerran - pari vuodessa?

Jo ennen konkurssin uhkaa osakesijoittaja joutuu jatkuvasti tasapainottamaan salkkuaan. Ellet usko, kysy yli 50 € hinnalla Nokian ja Soneran osakkeita ostaneilta. Osakekaupasta aiheutuu kustannuksia kuin sinulle sahan bensasta. Ostohinnasta riippuen ylihinnoiteltujen osakkeiden myynnistä saattaa tulla myyntituloa sinun harvennushakkuusi tapaan. Verokuorellakin on hintansa kuten sinun vakuutuksellasi, ja jos kuoressa on "osta-ja-unohda" MSCI World tai S&P500 indeksi, silloin sen indeksirahaston kulut tulevat lisäksi, vaikka kauppaa ei käytäisi lainkaan.

Ei tässä ole mitään uutta, vaan normaalia vuosihuoltoa, josta aiheutuu kustannuksia, tappioita ja tuottoja. Ihan kuin metsäpalstallasi. Myös harvennushakkuiden tuotot ovat tietenkin verollisia, elleivät huoltokustannusten vähennykset ylitä saatuja tuottoja. Laita sahan bensakuitit talteen.

"Metsälehdestä, jonka löydät netistä luettavaksi voit perehtyä asiaan. Minulla se on paperiversioina, kun olen jäsen ja se lehti on tullut jo kauan"

Luotan asiantuntemukseesi tässä asiassa, koska lähin kosketuspintani alaan on UPM-Kymmenen ja Stora-Enson omistajana. Laita jäsenmaksun kuitti talteen verotusta varten.

"Niin ja verokuoria ei minulla ole, vaikka sinä niin oletatkin."
Eiköhän tämä ole tosiaan jo kaikille selvää. Sinulla ei ole mitään syytä hävetä hyödyntämääsi siirrettyä verotusta, ja voit ihan huoletta äänestää markkinaliberalismia kannttavaa puoluetta meidän muiden laskutaitoisten tavoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipas pitkä viestiketju, alkaa olla osapuolilla pajatso tyhjänä?
Jos referoin tähän ketjun tärkeintä antia, niin se oli ylivoimaisesti keskustelun avaajan Old Enoughin paljastuminen varsinaiseksi kapitalistiksi ja veronvälttelijäksi metsäsijoitustensa kanssa. Eli hän ei maksa veroja vuosittain vaikka sijoituksen arvo kasvaa. Juuri niin kuin parjaamissaan vakuutuskuorissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritetäänkö vaihtoehtoisesti ilon kautta: havaitsimme parviälyn turvin, että laillisia siirretyn verotuksen keinoja on arvopapereista asuntoihin ja metsään, mutta näköjään suunnilleen kaikkea verotetaan tasapuolisesti samalla periaatteella tulon realisoituessa.

Koska siirretyllä verotuksella pyritään lisäämään tuottoa sekä sijoittajalle että omistajalle, ei myöskään siirretyn verotuksen sijoituksia ole syytä hävetä, vaan päinvastoin, niistä saa omistaja olla ylpeä hoitaessaan vastuun sekä suomalaisen omistuksen että verotuottojen osalta.

Minusta Old Enoughin metsänhoidossa on paljonkin järkeä, mutta avauksen vihjaus epäreilusta veroedusta on tietenkin täysin vailla perustetta, minkä me nyt viimein ymmärrämme kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole vakuutuskuoria eikä minun niitä kannata kulujen takia edes harkita. Silti puolustelen niitä. Näyttää siltä, että kyseenalaistajat eivät ymmärrä koko konseptia.

Minulla on osakkeita ja rahastoja. Mielestäni olisi erittäin epäoikeudenmukaista jos niistä pitäisi maksaa veroja laskennallisen arvonmuutoksen mukaan. Se voisi pakottaa myymään k.o. sijoituksia. Myös laskennalliset "tappiot" tekisivät hommasta monimutkaisen todennäköisesti sijoittajalle haitallisella tavalla.
Kaiken kaikkiaan tuollainen vain tekisi pitkäikäisen säästämisen vaikeammaksi ilman vastaavia hyötyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseenalaistetaanhan niitä, mutta täysin mielikuvituspohjalta asiaa edes ymmärtämättä. Koska faktapohjaisia vasta-argumentteja ei ole yrityksistä huolimatta löytynyt, oikea ratkaisu kyseenalaistajille on opiskella sen verran lisää, että ymmärtävät mistä puhutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon vanhan frendin luona käymäs Oulunsalos, tai Ouluuhan tää taitaa nykyään olla.
Frendi sanoi et mä haluun näyttää jotain.
Sanoin ok.
No frendi näytti tän keskustelufoorumin ja tän keskustelun
Frendi pyysi lukemaan tän keskustelun ja mä luin.
Olen suurmetsänomistaja ja suursijoittaja ja myös vakuutuskuoret ovat erittäinkin tuttui.
Frendi pyysi meikeä ottanmaan kantaa keskusteluun ja pakko sanoo, et kyl on junttii porukkaa.
Suurimmal osal ei mitään hajuu mist puhutaa, mut päätä pitää aukoo ja dissaa muit.
No mä kerron miten asiat on sil pakkohan mun on.
Vakuutuskuorien ja metsänomistuksen verokohtelu ei todellakaan oo samanlainen vaik niin suurpääoma ja rikkaat haluu todistella. Ei sinne päinkään-
Raha on oikeesti verokarhut piilos.
Siks mä teen metsäkauppaa ja jatkosijoitan mm vakuutuskuoriin niin kauan, kuin se on verotuksen kannalta todella edullist ja laillist.
Vaik tää on laillist touhuu, niin kyl tää on kaukana tasapuolisest verotuksest.

Sorry jos on on outoo murretta sil mun mutsinkieli on Ruotsi.

Mutta heippa, mä lähden takaisin stadiin et putki ei joudu venttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mut hei, kiitos kommentista. Käyhän tuolla lukemassa kuinka sivupersoonasi O.E. onkin riistokapitalisti pahinta lajia, vaikka esiintyykin ryysyköyhälistön asianajajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

187 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

Provon takaa paljastui Yhdistyneet Kansakunnat, YK. Lue lisää...
Otin asiasta selvää ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi