Aloita uusi keskustelu

Verokuorten verotus muuttuu 2020

Aloittaja: Talous 4.10.2019 11:06

Ovathan kaikki verokuoren omistajat jo huomanneet vuoden vaihteessa voimaan tulevan verotuskäytännön muutoksen, josta Veronmaksajat kertovat kotisivuillaan näin:

"Kapitalisaatiosopimusten sekä säästö- ja sijoitusvakuutusten verokohtelua kiristetään valtiovarainministeriön eri sijoitustuotteiden verokohtelua käsitelleen työryhmäesityksen mukaisesti siten, että varoja nostettaessa verotettavaksi pääomatuloksi luetaan tuoton suhteellinen osuus tilillä olevista varoista. Uudistukset tulevat voimaan vuodesta 2020 alkaen."

Vielä nyt saa sijoitetun pääoman nostaa verotta, ensi vuodesta lähtien jokaista nostettavaa euroa verotetaan pääoman ja tuoton suhteessa. Eli jos verokuoreen on sijoitettu 100 rahaa ja tuottoa on kertynyt toinen 100 rahaa, niin 10 euron nostosta puolet on pääomatuloveron alaista tuloa.

Täällä on johtopäätökset tehty jo, ja kuoriin saa jäädä parkkiin vain kertynyt tuotto, jonka realisoinnille valitaan joskus tulevaisuudessa sopiva ajankohta. Oma sijoitettu pääoma on jo nostettu ja jää sijoitusvarallisuuden tavoin etsimään parempaa tuottoa passivisista osakerahastoista ja suorista osakeomistuksista.

Onko muilla tarkoitus reagoida lainkaan?
Jos on, joko nostitte oman pääoman ulos, vai odotatteko vielä parempaa tilaisuutta tänä vuonna?
jos nostitte jo, joko menitte takaisin sisään johonkin muuhun sijoitukseen, vai odotteletteko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 16 / 16 viestiä

Mmmmmmmmmmielenkiintoista.
Ennen oli koronkorkoa, nykyään veronveroa?
Veronveronkierto? Tätä se vasemmiston ja Tenavatähden veronkierto tarkoittaakin? Li Andersson hiillosti Juha Sipilää siirtämään varansa vuotuisen verotuksen piiriin (pers.annuiteettiverotus).

Tätä miettiesäni tulee mieleeni ketunmetsästys irkkulaisilla nummilla. Torvi soi ja ratsujen töminä herkistää levottomien kettujen mielet. Näin ilmeisesti vasemmiston toive siirtää varallisuutta kannattamattomaan yritystoimintan hyväksi, joka kaatuessaan jää yhteiskunnan maksettavaksi? Valtio siirtää vastuitaan säästäjien kontolle?

Keskustellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakuutuskuoriin sijoittaja ei tirdä mihin hänen sijoittamansa rahat edelleen sijoitetaan.
Näinollen ne rahat voivat tukea vaikka rikollista toimintaa eikä alkusijoittaja ole missään vastuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillähän pankkien toimintaa valvontaan.
Eikö homma toimi sosialidemokraattisen hallituksen aikana?
Kun olet näinkin hyvin perillä asioista, niin lerropa munkä verran voin siirtää
varoja esimerkiksi veroparatiiseihin ilman rajoituksia?
Sen ymmärrän, että maastamuuttajat saavat luvan viedä omaisuuttaan ulkomaille.
Nyt muuttoaalto käyntiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, kun ei saakaan harrastaa enään verokikkailua ja veronkiertoa. On se hirveää. Huono hallitus, kun suitsii luikurointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kuka sanoi harrastavansa veronkiertoa?
- minä maksan verot kaikista pääomatuloistani - silloin kun ne realisoituvat

Kuka valitti mitään hirveästä?
- minä kerroin reagoineeni vero-ohjaukseen verottajan tarkoittamalla tavalla. Olen tyytyväinen verottajan selkeään ohjeistukseen, jolla minuakin varoitettiin hyvissä ajoin. Mitään rahallista vahinkoa ei ehtinyt tapahtua, kun nostin omat rahani ulos kuoresta ajoissa.

Kuka moitti hallitusta?
- avauksessa ei sanottu sanaakaan edellisestä hallituksesta, joka päätöksen teki, eikä nykyisestä, joka pitää sen voimassa.

Kuka luikuroi?
- Minä en tiedä, sano sinä? Maksan veroni pääomatulostani

Niille, jotka eivät ole kartalla siitä, mistä tässä puhutaan, tässä tulee RAUTALANKAA:
Kun asiakas tallettaa pankin tilille rahaa, hän voi myöhemmin nostaa rahansa ulos ilman veroa. Tämä on luonnollista, koska oman rahan nostamisesta ei muodostu tuloa.
Kun asiakas saa talletuskorkoa, hän maksaa korosta veron, koska se on veronalaista pääomatuloa.
Verokuori toimi ennen samalla tavoin, mutta nyt oman sijoitetun rahankin nostamista halutaan verottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Juttutuvassa saa keskustella myös sijoittamisesta, jota meistä ainakin puolet harrastaa lähes ammattimaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä purkavat tuntojaan maataloustuen saajat jotka ovat omasta mielestään yrittäjiä. Sitten sijoittajat jotka tuputtavat uskoaan muille. Vuokratukien nauttijat jotka sitkeästi uskovat että etuus jatkuu loputtomiin. Utopiaa sitten kun veronmaksajat loppuvat. Tavallisia ihmisä ei tämä saitti kiinnosta. Ikävä kyllä. Lautamatin rokuainfoa 3 pv kunneleena ei voi kuin ihmetellä uskoa jota isukit jälkipolvilleen jättävät. Jos tuolla menolla vanhaa yritystä ei saa kontalleen niin ei sitten millään. Työtä se vaatii oli työ mitä tahansa ja ennenkaikkea tasapainoa. Jos ostovoima viedään ollan romanian tilanteessa. Jopa italiassa portugalissa ranskassa espanjassa voi käydä tutustumassa ennen kukoistaviin vuokratuottoihin. Niissä asuu nykyään aivan muita kuin vuokran maksajia. Ja ihmettelijöille olen käynyt kaikissa ja paljon muissakin kuin rikkaiden paratiiseissa. Eikä hiltonitkaan ole vieraita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä ovat nuo kuvaamasi "tavalliset ihmiset"?

Suomessa on yli 800.000 osakkeenomistajaa ja sen lisäksi vielä osakerahastoja omistaa myös kuusinumeroinen määrä. Se tarkoittaa sitä, että tuolla ulkona tulee vastaan osakkeenomistajia enemmän kuin Toyotan + Fordin + Volkswagenin omistajia yhteensä.

Suomalaisen osakkeenomistajan keskimääräinen osinko on tonnin luokkaa.

Suomalainen osakkeenomistaja nimenomaan on se ihan tavallinen suomalainen ja kaiken herratuuban saat työntää sinne pimeään paikkaa, josta sen löysitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä taitaa olla hieman väärä foorumi esitellä sijoittajantaitojaan - sieltä KL:n sivuilta löydät paremman kohderyhmän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi on väärä foorumi? Sijoittaminen kuuluu kaikille. Ruotsissa tämä on ymmärretty, Suomessa ei. Tällä foorumilla erityisesti on puhuttava sijoittamisesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan talous on kunnossa ja työttömyysaste alhaalla ja investointeja tulee. Siellä on myös verotusasiat kunnossa ja kaikenlainen kähmintä kuten verokuoret olleet kiellettyjä ja muut instrumentit veronalaista tuloa. Ei ole tapahtunut katastrofia. Erittäin tehokas harmaan talouden poliisi toimii siellä tehokkaasti ja tuo maahan vaurautta ja hyvinvointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun muistutit, että Saksa on yksi niistä maista, jotka eivät noudata kansainvälisiä verosopimuksia, vaikka ovat sellaisen allekirjoittaneet. Saksalaisten osakkeiden ulkomaista omistajaa rasitetaan Saksassa sovitun 15% ylittävällä veroprosentilla, jota joutuu sitten vaikkapa Suomessa hyväksytyn verotuksen perusteella perimään takaisin Perliinin Pundesamtista. Tämä vähentää saksalaisosakkeiden kiinnostavuutta ainakin omalla kohdallani.

Et osaa itsekään selittää faktapohjaisesti mitä kähmintää on verokuoressa, joka tuottaa niin sijoittajalle kuin verottajalle enemmän kuin suora omistus, joten lakkaapa höpöttämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aiheuta itsellä toimenpiteitä nyt. Olen toiminut oman yhtiön puitteissa/sisällä vuodesta 2007.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla asetuksillahan verokuori ei olisikaan kuin tarpeeton lisäkustannus.

Asiaan liittyvien vastausten puutteessa jää mietityttämään, ovatko kaikki muutkin jo tehneet peliliikkeensä ajoissa, vai eikö tämä aiheuta toimenpiteitä kenelläkään muulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aluperäiseen aiheesen eli nostan kapitalisaatiosopimuksesta pois tämän vuoden puolella pääoman ja jätän tuotot edelleen sinne. Verot tuotosta maksan joskus, jos syntyy tappioita muista sijoituksista. Ensi vuonna tappioita käsitellään kuten muitakin sijoituksia. Vaihtoehtona on myös jättää tuottojen osuus ikuisesti kasvamaan osinkoja ja arvonnousua (jos nousee) ja lapset saavat sitten perintönä tämän. Maksavat siitä perintöveron tulevaisuudessa. Itselläni kuoressa on vain suoria osakkeita applea, upm, fortum, telia, ym. Ei rahastoja tai muuta. Näin ollen siis tiedän mitä omistan. Joku tuossa viittasi rikolliseen rahaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

140 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille