Aloita uusi keskustelu

Valtio menettää 500 miljoonan Euron verotulot vuosittain AY-liikkeen verovapauden takia

Aloittaja: Talous 19.10.2018 11:40

Taloustieteen professori Matti Viren on 18.10.2018 Uusi Suomi- verkkolehden blogissaan ihmetellyt sitä, että miten AY-liike voi osoittaa mieltään hallitusta vastaan, vaikka valtiovalta tukee sitä avokätisesti.

Virenin mukaan valtion menettämät verotulot ovat noin 500 miljoonaa Euroa vuosittain, mikä johtuu siitä, että AY-liikkeeseen kuuluvat liitot on joskus aikoinaan määritelty yleishyödyllisiksi yhteisöiksi. Ne nauttivat edelleenkin verovähennysoikeudesta, vaikka nykyisin suuri osa liittojen tuloista muodostuu erittäin kannattavasta liiketoiminnasta; mm. merkittävistä sijoituksista asuntoihin ja pörssiosakkeisiin. Liittojen jäsenmaksutulot ovat vain osa liittojen kaikista tuloista.

Työntekijäpuolen ammattijärjestöjen suurimmaksi osaksi omistama Kojamo Oy omistaa tällä hetkellä noin 34.000 asuntoa. Näiden käypä arvo tällä hetkellä on noin 4,9 miljardia (!!) Euroa. Näiden nettovuokratuotto tammi-kesäkuussa 2018 oli noin 109 miljoonaa Euroa, eli 61,5% (!!) liikevaihdosta. Asunnot on vuokrattu markkinahintaan opiskelijoille ja muille tavallisille vuokra-asuntoa tarvitseville ihmisille. Kojamon vuokrahinnat ovat joillakin paikkakunnilla jopa nostaneet vuokra-asuntojen hintatasoa.

Onkin varsin erikoista, että työntekijäliitot voivat edelleenkin olla ns. yleishyödyllisiä yhteisöjä, vaikka suuri osa niiden toiminnasta on täysin verrattavissa normaaliin kaupalliseen sijoitus- ja vuokraustoimintaan. Verotuksen kannalta kilpailutilanne yksityisten yritysten kanssa on täysin kohtuutonta ja epä-tasa-arvoista. Tuo yleishyödyllisyys ei näy millään tavalla liittojen omistamien asuntojen vuokrahinnoissa.

Ja nyt nämä liitot käyvät taistelua rahoittajaansa vastaan. Kummallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 237 viestiä

Aloituksen paikka ja varmasti läpimenee. Kommunisteille pitää saada taottua järkeen, että verot pitää maksaa ja leipä pitää hankkia työnteolla, luullaan vain olevan ilmaisia lounaita. Poliittisista lakoista en edes viitsi mainita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on hieman yksioikoisesti laskelmoitu, sillä valtio saa helpostikin liittoon kuuluvilta tunnollisilta veronmaksajilta miljardin jos ei kaksikin, jolloin se saattaa kovinkin kepittää liittoon kuulumattomien maksamat verot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoitat. Jäsenmaksut voi vähentää verotuksesta, ja sekin on jo sinällään epäkohta. Vai tarkoitatko, että liittoihin kuuluvat ovat muuten rehellisempiä veronmaksajia kuin niihin kuulumattomat työntekijät? Jos tätä tarkoitit, niin se on taas yksi esimerkki siitä, miksi liittoihin ei kannata kuulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii montako "Miljaardia"menettää Yhteiskunta "Yritystukeihin", Lailliseen "Verosuunnitteluihin" "Börsin"vajaaseen"Verotukseen"Osakkeiden "vero-aleihin"Vero-Parasiitiiseihin"Firmojen-edustus"kuluihin"Asuntotukeihin" koskapa ei ole palautettu vuokra "säännestelyä"Harmaa talous"ynnä muuta , ynnä muuta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas höpöttämässä oppositiosta.Miettikää kuinka ahneet kokoomuslaiset,laiminlöi vanhustenhoidon oman ahneuden takia,tämä kokoomuslaisten ahneus näkyy myös siinä,että ei ole normaali työpaikkoja,vain orja/ilmaistöitä ahneuden takia,joka paikasta yritetään kiskoa osinkoja,valtion rahoistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Yrittäjiltä pois myös kaikki verovähennykset. Kaikille tasapuolinen vero malli olisi kassavirtaverotus eli verot maksetaa siellä missä raha liikkuu ja verosuunnittelu ei enään onnistuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valtio menettää 500 miljoonan Euron verotulot vuosittain AY-liikkeen verovapauden takia", väitettiin, mutta toisaalta koska kiitos ammattiyhdistysten palkkojakin on työnteostakin yhä pakko ainakin osalle työntekijöitä maksaa, ja sen seurauksena valtio kerää aikamoisen potin palkkaveroina. TES-palkkainen nimittäin maksaa palkkaveroa selkeästi enempi kuin mitä Kelan työttömyyskorvauksella + kahvirahalla töissä käyvä työntekijä maksaisi.

Ja kuten potvarishallituklsen läpiajama aktiivimallikin osoitti ns. sahanomistajaportvarin märkäuni on ilmaistyövoima joka eläminen kustannetaan sosiaaliturvasta.

Mutta miksi ns. kauppiasportvari nähtävästi myös haluaa moista tulevaisuutta on hiukka vaikea ymmärtää, toisaalta puotiin toki silloin saa halpaa työvoimaa hyllyjä täyttämään, mutta kuka ne hyllyt sitten tyhjentää kun ostovoimaista asiakaskuntaa ei enää juurikaan olisi?

Niinpä kiitos AY-liikkeen valtio yhä voi kerätä aimopotin verotuloja myös ALVeina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keelitukkiin menee miljardeja vuosi tasolla eikö se yhtään huolestuta euroakaan ei saada takaisin missään muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä syystä AY- liike on saanut verovapauden? Sehän on täysin väärin. Meitä muita verotetaan viimeisen päälle ja SAK vaatii silmät kiiluen lisää veroja lähes kaikille muille paitsi itselleen! - kyllä tähän nyt on vihdoin puututtava, kun SAKn pitkäaikaisesta "juoksupojasta" A. Rinteestä voi tulla pääministeri.- Muuten, jos Rinne nyt epäonnistuu, onko sitten Jussi Halla-ahon vuoro epäonnistua ja sitten Orpo tekee hallituksen. Iso kysymys on silloin se, ottaako Orpo enää Keskustaa mukaan hallitukseen? Näin se taitaa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen kanssa se Orpo sitten saa enemmistöhallituksen aikaiseksi? Mutta aloitukseen, paljonko edestä Suomessa kierretään veroja muuten? Riittääkö miljardi? Voisi tuo taloustieteen proffa laskea, mitä kestävyysvajeelle tapahtuisi ja missä ajassa, jos kaikki maksaisivat veronsa kuten kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvari nukkuu huonosti ku jätkät käyttää samoja aseita ku ite

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unohti samassa jutussa kertoa, että elinkeinoelämä EK:n johdolla nauttii samasta vero vapaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi moni asukas saa asumistukea, jotta voi maksaa vuokrausta tälle valtion tukemalle vuokranantajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuloa. Ja tietääkseni tuloista ja omaisuuksista pitää maksaa verot. Myös SAK ja kaltaisensa ns. yleishyödylliset yhtiöt verotukseen ja samoin perustein kuin muutkin verotettavat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkahan työtön, pieneläkeläinen ja matalapalkkainen, joka äänestää punasia älyää tämän totuuden! Siellä on muutama satanen jaettavaksi, vaikka pieneläkeläisille. Päämääränä vaan yrittäjille kateusveroja, jotka kuitenkin tätä suomea pyörittää. Milloin perus tallaaja tajuaa, että mistä ne rahat, jotka on jaossa tulee. Nekään ei riitä lähellekkään Antin visioihin. Positiivisesti ku yrittän ajatella niin kärvistelen neljä vuotta enkä kuuntele enää yksiäkään uutisia sisäpolitiikasta. Tämä on nimittäin sossujen viimene pääministerikausi. Meidän lapset (omat saa jo äänestää ja ovat ainakin niin fiksuja etteivät punakoneita äänestä. Ihan itse ovat linjansa valinneet) ja nuoret, joissa on tulevaisuus ja järki, eivät ay-liikeitä kannattele. Työttömyyskassaan tietty tarttee kuulua. Pienipalkkanen syytää vuodessa satoja euroja Hakaniemeen ja vielä ihan vapaaehtoisesti. Tietävätkö, että meillä on jo yleinen työehtosopimuslaki, joka kattaa ihan samat oikeudet olit liitossa tai et!! Minä en hakaniemen monumentteja rahoita! Neljän vuotta tulee olemaan pitkä aika, huokaus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni korjaus. Sossujen viimeinen pääministerikausi oli jo vuosia sitten, onneksemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio menettää veroja AY-liikkeeltä sen vuoksi, että kaikki tämä on määritelty laissa ja asetuksissa. Kuka ihme maksaa lisäveroja, kun lainsäädäntö antaa tämän mahdollisuuden yleishyödyllisille yheisöille. Maksaisitko sinä henkilökohtaisesti ylimääräisiä veroja sen vuoksi, että "koet" maksavasi liian vähän veroja, mitä lainsäädäntöjä siihen vaatii? SAk ei ole ainoa tällainen yleishyödyllinen yhteisö joka hyötyy lainsäännöksistä, vaan tällaisia yhteisöjä on paljon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Plus 3 miljardia vuosittain älyvapaan mamupolitiikan toteutukseen. Se on hirveä hinta näistä riesoista.
Järjenkäytöllä tulisi asialliset säästöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi