Aloita uusi keskustelu

Uusi eläkehuijaus paljastui

Aloittaja: Kallu32 Talous 8.2.2018 20:57

Yle uutisoi tänään:

"Suomi on jäsenenä lukuisissa kansainvälisissä järjestöissä ja toimielimissä. Merkittävä osa jäsenyyksistä koostuu YK:n eri alajärjestöistä, joissa Suomi on ollut mukana jo vuosikymmeniä.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) 42 järjestön tilinpidon vuodelta 2016 selvittääkseen, kuinka paljon Suomella on piileviä vastuita kyseisissä järjestöissä. Tyypillisiä piileviä vastuita ovat juuri eläkekulut.

Vain kymmenen prosenttia on katettu VTV:n selvityksen mukaan tarkastuksessa mukana olleiden järjestöjen yhteenlasketut pitkäaikaiset työsuhdeperusteiset vastuut olivat 109 miljardia euroa. Tästä summasta vain kymmenen prosenttia oli katettu jollain tavalla."

Suomen maksuosuus noista valtavista eläkekertymistä on 1, 4 miljardia euroa ! - tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän yhteisesti kerätyistä eläkesäästöistä tullaan maksamaan näiden eri järjestöissä työskennelleiden hyväpalkkaisten ihmisten eläkkeet !

Ei ihme että julkisuudessa on silloin tällöin väläytelty, että meidän eläkerahastomiljardit tullaan vielä siirtämään parempiin taskuihin ja näin näyttää käyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 48 viestiä

1961 vuodesta ,maksoin yksityiseen eläkekassaan,joka vuosi aina vähän enempi,ja kun jäin vajaan kuuskymppisenä eläkkeele ,eihän se mikään ruhtinaallinen ollut ,kun hallitus puolitti inteksi korotuksen (väliaikaisesti) mutta se on kestänyt jo iäsyyden.kiitos herrojen (politiikkojen) viisauden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varmaan kaikki päättäjät rukous aaminjaisella .eikös se tämä kepu ukkokin niitä pidä lahkosiivekkäille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä nämä Härmälän 50 000 e/kk ja Lievosen 40 000e/kk eläkkeet? Muutenkin varakkaat henkilöt saavat näin kohtuuttomia eläkkeitä. Yläraja pitää olla välttämättä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta oli jossain tieto, että eläkemiljardeja on liki 200, rahastoissa suurin osa. Kun sijoitettuna ne tuottaa keskimäärin (muutaman kymmenen vuoden keskiarvo) n.7 % vuodessa lisää, niin 20 vuodessa kertyy korkoakorolle laskettaessa yli 8000 miljardia käytettäväksi eläkemaksuihin.
Se pottihan ei juuri pienene, koska joka vuosi kerätään eläkemaksuja lisää käytettäväksi eläkkeisiin. Tuotoista käytetään eläkkeisiin vain pieni osa vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Laskelmasi eläkepotin kertymästä on aivan väärin.. Sinulla on pilkkuvirhe tuossa laskelmassa. Puhtaasti korkoa korolle 7 prosenttia suurinpiirtein Tuplaa kymmenessä vuodessa ja nelinkertaistaa kahdessakymmenessä vuodessa. Lisäksi eläkevarojen tuotto ei taida olla nykyään edes tuota 7 prosenttia ja nyt on alettu syömään tuottoa eläkkeisiin. Opettele laskentoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on surkea laskutaitosi vai harhautatko tarkoituksella? Tuo 7% on varsin utopistinen vuosituotto ottaen huomioon että esimerkiksi Euroopan osakeindeksi on samalla tasolla (itse asiassa hieman alle) vuoden 2000 alun tasosta. Silloin oli toki teknokuplaefekti ja osinkoja tulee periaatteesa 2-3% vuodessa. Parempi oletus olisi 2-5% tuotto josta rehelliset maksavat vielä verot joten inflaation jälkeen ei paljon jää. Pääoman 40-kertaistaminen 7% vuosituotolla vaatisi 55 vuotta olettaisi ettei sijoituksiin kosketa (niitä syödään jo huolimatta korkeista eläkemaksuista) eikä inflaatiota oteta lainkaan huomioon. Eläkkeissä on indeksikorotukset lähinnä inflaation vaikutuksen kumoamiseksi ja tuo 200MRD pääoma tulee katoamaan paljon ennen 40 vuotta joten mitään korkoakorolle efektiä ei edes ole eikä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko pätäjät tässäki asiassa olleet hölmöjä kun aikanaan tämä on hyväksytty ,sen aikaset vastuu henkilöt esille ja vastuuseen vaikka edes julkisuuteen ,tämä on yhtä hölmöä kuin puolustaa rikolisten tuloa maahamme .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisuudessa on valitettu suomen kansanedustajien sopeutumiseläkkeen suuruutta - se on mitättömän pieni murto-osa verratuna tähän kämmiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että me kaikki työntekijät jäädään samaan aikaan eläkkeelle? Opetteleppas vähän termistöä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alappa laskea mitä eläkkeet tulee kustantamaan seuraavan 20 vuoden aikana. Luku huitelee 600 miljardissa. Ainakin tämä summa menee nykyisille eläkeläisille ja nyt eläkkeelle siirtyville, koska näiden eläkkeelläoloaika on yli 20 vuotta.

On täysin mahdoton ajatus, että vähenevä työväestö kykenisi rahoittamaan koko ajan nousevat eläkevastuut ja tähän päälle ikääntyneiden terveydenhuollon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkevelka on se summa rahaa joka tarvitaan jos kaikki työeläkemaksuja maksaneet jäisivät samaan aikaan eläkkeelle. Arvio on täysin eriasia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

28 miljardia maksetaan vuodessa eläkkeisiin. Se on yks ja sama puhutaanko tässä eläkevelasta vai nyhtöeläkkeistä, työväestön piikkiin ne kaikki menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valtion vuosibudjetti on 56 miljardia, niin olemme 10 vuoden päästä velkaa 560 miljardia...ko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi