Aloita uusi keskustelu

Työaika 6h päivä

Aloittaja: Työtä 6h/pv Talous 25.8.2019 13:55

Työaika 6h päivässä, kaikki siirtyisi tähän. Työtä kahdessa vuorossa 6+6 kunta sektorillakin esim. hammaslääkärit, terveydenhuolto. Tuottavuus nousee, työväki virkeää eikä uupumusta, työyhteisöt voi paremmin. Sairas poissaolot vähenee. Perheelle, puolisoille ja lapsille sekä harrastuksille kuten maapalstan viljelylle, kunnosta pitämiselle jää aikaa joka näkyy terveydenhuoltomenoissa. Työttömät palkataan jolloin heidän elämisen taso nousee ja mielenterveysongelmat vähenee. Rikollisuus vähenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

kahdeksan tunnin palkka, kuten on puhuttu, niin silloin kaikkien palveluiden ja tuotteiden hintaa tulisi nostaa sen verran, että kulut tasoitettaisiin. Ei taida onnistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuden tunnin työpäivässä esim raksalla on se ongelma, että työvuoron alusta aikaa menee puolituntia töiden aloittamiseen ja toinen puolikas lopettamiseen. Kahvitauot kuluttavat puolituntita. Kahdeksan tunnin työpäivässä tehollinen työaika on siis 8-1,5 h eli noin 80 %. Siirryttäessä 6 tunnin työpäivään tehollinen työaika on enää 75 %. Tuntipalkkaa pitäis tällä perusteella laskea n 5 %.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne hommat pitää tehdä ripeämmin. Kun raksalla työt alkaa aamulla myöemmin, on ehtinyt valaistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

jos raxatyömaalla tehtäsiin 12 h päiväsä siinä oisi parille vuorolle töitä eikä yksillä kokopäivä(yli)töitä ja toisilla osapäivätöitä
?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Insinööri laski papereissaan, että tuottavuus nousee, kun työaikaa lisätään teettämällä ilmaista työtä. Insinööri tykkää pitää asiat yksinkertaisina mutta meneeköhän se kuitenkaan noin. Motivaatio ja kannustimet ovat kautta aikojen lisänneet tuottavuutta ja saaneet ns posittista kierrettä aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

6 tunnin työpäivä 8 tunnin palkka. Perustelut. Tätä 6 tunnin päivää on paljon tutkittu ja kaikki tulokset ovat kertoneet isoa tuottavuuden parannusta. Yksi iso parannus on sellainen että 8 tunnin päivässä viimeiset kaksi tuntia on kaikkein tuottamattomimmat. Ne jää nyt pois. Toinen on että sairaslomat vähenee. Kolmas on että kuuden tunnin päivässä tarvii enää yhden tauon kolmen sijasta. Kaikki nämä puoltaa 8 tunnin palkkaa 6 tunnin työpäivästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annan vinkin: Perusta yritys, työllistä ihmisiä ja tarjoa heille tuo 6 tuntinen 8 tunnin palkalla. Sehän varmaan toimii, kun on kerran niin tehokasta ja tuottavaa. Onnea matkaan 😜

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perustaisin yrityksen maksaisin työsuoritteesta enkö ajasta. Minulle ihan sama tekeekö työt 4 vai 8 tunnissa, kunhan tekee hyvin ja ripeästi. Ennemmin kuitenkin 4 tunnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

möisi kuudessa tunnissa kahdeksan tunnin edestä? Kuinka ammattihitsari tekisi kuudessa tunnissa saumaa yhtä paljon kuin kahdeksassa puikon tai langan palaessa tietyllä nopeudella. Paljon muita esimerkkejä löytyy ja totuus on se, että kuudessa tunnissa ei ole mahdollista tehdä kahdeksan tunnin töitä.

Kuuden tunnin vouhotus on vasuripropagandaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kaikki muut ovat 6 tuntisen työpäivän kannalla paitsi eläkeläiset? Sama tuotto saadaan Marinin idealla 6 X 4 työvuoroa ja thats it. Tähän vielä omat variaatiot, eli jos vaikkapa vuorotyössä haluaa tehdä 2 X 12 tunnin työvuoroa, sekin on ok.

En usko että tämä perheiden ongelmaa kuitenkaan parantaisi, vaan saattaisi jopa pahentaa. Nimittäin enin osa avioeroista tapahtuu lomien jälkeen. Perheiden pahoinvointia voidaan estää esimerkiksi perhesuunnittelulla. Mutta yleensä ongelmat ovat henkilökemioissa. Suku on pahin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt sentään noin ole puhuttu. Joko 6 h x 5 pv tai 4 pv x 8 h viikkotyöajoista oli kyse. Elikä joko 30 tai 32 tunnin työviikot. Ei ole kyseessä 24 tunnin työviikko. Jotta idea toimisi niin palkansaajien pitäisi tyytyä pienempiin tuloihin, joita valtion pitäisi kompensoida veron alennuksilla koska työttömyyspäivärahat ja asumistuet pienenisivät miljardiluokkaa. Mahtaako hallitus suunnitella saavansa lisätuloja eikä mitään annettaisi palkansaajille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä ollut, kuin 24 tuntia viikossa 4 päivän aikana. Eli 4 X 6. Palkanalennuksestakaan ei ollut mitään puhetta, muuta kuin Juttituvassa. Ei se aika vaan tuotto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Netin välityksellä työnantaja voi seurata työläistä kun se pyörii tangon ympärillä.Lisäpalveluista saa exstraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alaikäiset voivat tienata huimia summia ja työnantaja asuu palatsissa ja ajaa joka päivä uudella autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset voivat tubettaa itselle uuden omaisuuden ilman pahaa naapurin setää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä uus bisnes idea yrityksille.Autoasentaja korjaa asiakkaan autoa ja asiakas maksaa siitä kun saa seurata työtä netin välityksellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vankiloihin voi asentaa kameroja ja kaikki voivat seurata mitä siellä touhutaan.Käyttäjät maksaa kun avaavat nettipalvelu sivuston.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saako poliisiautossa kuvata?

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Syötkö päiväystuotteita?

Kyllä kun ruokaa ostan niin laatu ja tuoreus on tärkeintä eikä se, että mitä se maksaa, onko alennuksessa vaiko ei. En m... Lue lisää...
laatu ratkaisee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi