Aloita uusi keskustelu

Töihin pitää lähteä, kun on työkykyinen tai osakykyinen

Aloittaja: Jim Rogers Talous 23.6.2019 14:01

Niin, niin pitäs lähteä, mutta mistä työpaikat? Ihan niin kuin annettaisiin kuva, että työpaikkoja olisi niin paljon tarjottimella, että siitä sen kuin valitset. Hah, tämä illuusio on vain lopun alkua, poliittiset päättäjät ovat ihan itse omilla toimillaan aiheuttaneet suomen alennustilan. Totuushan on se, että mitään parempaa ei ole tulossa vaan tiedossa on pahempaa, paljon pahempaa. Kun tämä maailman historian suurin velkakupla räjähtää ja maailman historian pahin talouden romahdus saapuu, tulee jälki olemaan erittäin rumaa ja yhteiskunta kuten me sen tunnemme tulee päättymään. Tulemme näkemään vieläkin massiivisemman työttömyyden, joka nyt on jo suomessa 500.000 - 700.000 ihmistä ja osakemarkkinoiden valtavan romahduksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 67 viestiä

Työttömyys johtuu poliittisten päättäjien tietämättömyydestä ja ahneudesta.

Työttömyys häviää tasoittamalla tulonjakoa, koska työttömyyden perussyy on riittämätön kysyntä. Suomen kaltaiselle avoimelle taloudelle vienti on tärkeä mutta kysynnän perusta on aina kotimaankysyntä. -Tulonjako tasoittuu ja kysyntä paranee kasvattamalla valtion budjettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion takaisin maksettavat velat eivät lisäänny, kun suuriakin tuloja verotetaan yhtä ankarasti, kuin pieniä tuloja. Samalla estetään myös rahan katoamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki vähänkin kynnelle kykenevät patistetaan töihin. Näin saadaan työttömyysprosentti laskemaan nollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä kävin työhaastattelussa ja työnantaja tuntui olevan hiukan kyllästynyt näihin vajaakuntoisiin kun olivat jatkuvasti sairaslomalla. Siitä seurasi työntekijöistä jo pula. En tiedä miksi piti olla niin paljon kuntoutettavia, oiskohan kaupunki määrännyt näin kun oli yleishyödyllinen yhdistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'Töihin pitää lähteä, kun on työkykyinen tai osakykyinen'
Se on helpointa.Heillä on vähiten voimia vastustaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa sinulla todella hurjat näkymät työttömyydestäl! Tämä on ehkä sinuntietämättömyytesi tulos. Ei politiikka ole tätä aiheuttanut. Suomalaisten perisynti on syyttää kaikesta politiikka, jos ei ymmärrä asioista mitään!! Ei poliitikot luo uusia työpaikkoja, vaan yritykset! Tosiasia on se, että eri ammattialojen kysyntä on muuttunut mm. automaatisoinnin ja digitaalisoinnin johdosta ja uusia ammattialojen erikoistumisten määrä on kasvanut. Se vaan on tosiasia, että koulutettuja ammattiosaajia ei ole tarjolla näihin uusiin ammatteihin. Vanhoilla tiedoilla ei pärjää enää, vaan se vaatii kouluttautumista, mikä on kaikille mahdolilsta tänä päivänä, kunhan on haluja. Jokaisella, jolla on halua kehittää itseään, niin työllistyä uudenlaiseen ammattiin. Se kaikki on vaan sinusta itsestäsi kiinni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerroppa pitkän työuran tehneelle, miten työllistyä uudelleen?
Kouluunko kannattaa lähteä, onko se yhteiskunnan etu?
Mitä toivoisit tällaisille tehtävän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kouluttauduin 58 vuotiaana ihan uuteen ammattiin ja se todellakin kannatti. Koulutuksen johdosta sain mielenkiintoisemman työn ja myös palkkataso nousi.Tietysti nykyistä ammattia lähinnä olevat alat on lyhyemmällä koulutuksella helpompi saavuttaa, mutta myös uusi itseä muutoin kiinnostava ammatti on toteutettavissa. Uudelleen kouluttautuminen on myös yhteiskunnan etu, mutta ennekaikkea sinun etusi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiiton kannustuksesta, olen kyllä jo toiminut omin, eli työllistänyt itseni yrittäjänä.
Työnantajien halu palkata vanhempia ihmisiä töihin on vaan kovin huono, sen huomaisin hakuja tehdessä. Useinkaan ei edes vaivauduta kertomaan asiasta.
Koulutus voi sopia jollekin hyvin, jos se on lähellä sitä alkuperäistä työtä ja ohjaa siihen.
Kuka haluaa alaisekseen pitkän ja ansiokkaan uran tehnyttä esimiestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen 58 vuotias nainen ja ollut määräaikaisella kuntoutustuella. Muisti ei toimi edelleenkään vaikean masennuksen jälkeen. Vuodessa en ole oppinut neljä numeroista uusittua pankkikortin tunnuslukua. Työuraa 18-vuotiaasta pois lukien parit opiskelut, sekä lastenteot. Kun /jos kuntoutustuki loppuu, ainakin jos eläkevakuutusfirma saa tahtonsa mukaan. Yksinkertaisia kommentteja pystyn kirjoittamaan ja lukemaan, joihin ei tarvitse yhdistellä useampia tietoja. Mitähän uutta ammattia luulisitte minun pystyvän opiskelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkän ehyen työuran tehneenä samalla työntekijällä tuli kenkää kun lafka lakkautettiin. En edes halua työllistyä uudelleen. Kouluun lähtö ei ole edes mielessä. Nyt olen ansiosidonnaisella 500 päivää, jotka ovat vasta alussa. Kun eläke aikanaan tulee kyllä sillä pärjää kun saan kahta eri työeläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä onkin iso ero onko syntynyt 1961 vai tuota ennen. Syntymäaika määrittelee enemmän kuin terveys ja jaksaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/