Aloita uusi keskustelu

Tilillä olevasta rahasta maksettava pankille

Aloittaja: arvo kasraha Talous 13.8.2019 08:46

EKP, pankit ja taloustieteilijät yrittävät narulla työntää markkinoita eteenpäin. Uhkailevat talousuutisten mukaan tallettajaa, että kohta tilillä olevasta rahasta on maksettava pankille. No ei siinä mitään. Nostanpa kaikki rahat pois tililtä. Patjan alle. Yhteiskunnasta tulee varkaiden paratiisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 52 viestiä

Eikö vielä riitä että pankit voivat riistää palvelumaksuja olemattomista palveluista ja tehdä lisää rahaa tyhjästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä näytä riittävän, eikä riitä, että pankeilla on säästäjien varat vapaassa käytössä sijoitettuna ympäri maailmaa ja isompaa summaa nostettaessa pankille on hyvä ilmoittaa etukäteen, jotta voivat kerätä rahat nostajalle. Ennenhän tätä pidettiin vitsinä, jotta pankki ottaa kohta maksun säästötilien 'hoidosta', mutta nyt se on täyttä totta tässä markkinatalouden vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun korko tippui negatiiviseksi, puhuttiin, että vain suuret pankit ja yritykset joutuvat kärsimään korosta ja tavallista mattia ja liisaa tämä ei koske. Nyt puhutaan jo rikkaista asiakkaista, ja talletuspaon ehkäisemistä (bank run) ihan valtion taholta määrättävällä nostorajoituksella. Lopputulema ekonomistien parranpärinästä on seuraava : korot painuvat entistä negatiivisemmiksi, kaikki asiakkaat joutuvat maksamaan tilillä olevasta rahasta ja nostorajoitus tulee voimaan. Tämä voi olla totta jo hyvinkin läheisessä tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama lisäys. Kun tavallisen asiakkaan tilitä raapaistaan "negatiivinen korko", sehän tarkoittaa, että kulutukseen jää vähemmän rahaa, siis kulutus pienenee entisestään. Toisekseen, ei asiakkaat tykkää, että kovalla työllä ansaituista eläkesäästöistä veloitetaan miinuskorko. Pitäisikö kaikkien heittäytyä työttömiksi, koska työttömäthän kuluttavat kaiken saamansa rahat? Ekonomistien märkä päiväuni. Kulutus ei lisäänny, koska väestö vanhenee ja uutta ei synny. Syntymättämyys on osin ilmastoteko. Ilmaston heikko tilanne taas on syytä ylikulutuksesta. Kuolemanspiraali on valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jotta yksityistalous pyörii turvallsesti niin pitää olla käteistä tilillä velkaa vastaan näin on myös kansanedustajilla vaikka heidän velkojaan julkistellaan...se että jos käteinen ajaetaan ulos pankeista niin siitä ei hyvä seuraa taloudella..ostot vähenee ja rahat katoaa kuka laittaa minnekkin..toki sijoituksia pitää olla mutta pitää olla myös osa helposti nostettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kun nyt aluksi vaikka nollakorko. On parempi että talletuskorkoa lasketaan kuin että palvelumaksuja korotetaan, talletuskorosta menee vero valtiolle, mikä on pankin asiakkaan kannalta hukkaan heitettyä rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei noin voi käydä. Se johtaisi siihen että kaikki nostaisivat rahat pois mutta upps niin paljo rahaa ei ole olemassakaan muuten kuin bitteinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen tutustumaan talousjärjestelmäämme. Saatat yllättyä. Aloita vaikka googlaamalla "rahan luominen".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva nostaa rahojaan pois, eikä se olisi turvallistakaan ja jos tuon 'uudistuksen' myötä nostaisi, niin kaikki olisi jo nostaneet, sillä tämän hetkinen korko on jo alle hoitokulujen, joten nöyränä jatketaan taivallusta edelleenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se asiassa on todellisuuta, kuinka rahat on saatava pois säästäjältä ja sijoitusmaailmaa tuntemattomalta. Muutama tonni tai kymppitonni on jo likaa säästöinä ja käytettävissä hädän tullen, ettei koirat kuse kintuille.

Seuraava on jo ollut johtoajatus jonkin aikaa suomalaisessa politiikassa. Sijoita siis konkurssikypsään yritykseen ja menetä rahasi tuota firmaa rikkaimpiin käsiin.

Muuten, jos pankkien kaikki säästäjien rahat sijoitetaan markkinoille, niin miten pankit sitten elävät? Taitaa loppua koko pankkitoiminta? Ei ole rahaa myöntää tuottavaa luottoa esim. OK- rakentajalle. Vai onko tulos entistä korkeammalla korolla, kun rahamaailma rypee nollakoroilla?

Iliberaalinen yhteiskuntamalli pyrkii juuri siihen että ihmiset kuulevat johtajiaan ja luovuttavat omaisuutensa ns. parempiin käsiin, hallitsematta luovutusta enää koskaan. Suomessa tämä näyttää olevan todellisuutta, mutta ei suinkaan vielä Unkarissa, Puolassa, Romanissa, USA:ssa, Kiinassa jne. Edelliset ovat liittymässä Iliberaliseen malliin yhteiskunnissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen pankin toimintaa että soittelevat kerran vuodessa näytille.
Mikään ei ole muuttunut rahatulojen suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkien tilanne johtuu hyvin pitkälle eu:n rahapolitiikasta. Rahalla yritetään elvyttää, aika näyttää miten käy. Kansalaisten rahat kiertoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos kaikki rahat nostetaan ulos ja sijoitellaan ja haaskataan niin suomi menee konkurssiin se on aivan varama nyt jos p....aukisia ihan tarpeeksi velkahosuja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelin ne selostukset, mutta ainut argumentti, mikä on järjellinen on se, että pankki kattaa sillä kulut, jotka rahojen säilytyksestä tulee ja kuluu muuhun käsittelyyn. Mutta tuohan kompensoituu sillä, että pankki itse asiassa käyttää koko ajan rahojani antamalla lainaa ja saamalla siitä tuottoa; kun ovat mielestään niin maan erinomaisia sijoittajia, pitävät tietysti sitä kautta huolen pärjäämisestään.
Minä sijoitan pankkiin säilytykseen "raaka-aineen", he "jalostavat" sen ja kannattavat sillä jalostuksella itsensä ja saavat vielä voittojakin, ottavat samalla know how:llaan sen riskin, mikä "jalostukseen" liittyy...mutta minä voin nostaa sitä "raaka-ainetta" takaisin milloin vain tahdon; tuo järjestelyn pitää olla, niin kuin on ollut tähänkin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska pankit eivät voi pakottaa ihmisiä ottamaan lainaa, EKPllä ei ole juurikaan enää keinoja. Pallo siirtyy poliitikoille. Heillä onkin jo tiedossa tapa, jolla valtioiden kautta saadaan ihmisille syötettyä rahaa. Perustulo. Tämän vuoksi Suomen kokeilusta on oltu kiinnostusta USAa myöten. Tämä tietenkin johtaa hyperinflaatioon, jolloin on sejasama onko kengänpohjissa hiekkaa. Raha palaa arvottomaksi. Myös tämän hetken kauppasodat tähtäävät inflaation kasvattamiseen. Vaarana on todellinen sota. Mutta tulevaisuudessa maailma käy taloudellisessa mielessä todella syvällä. Kullan hinta onkin melkoisessa nosteesa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun huolehtii, että niillä omilla tileillä(kin) on tarpeeksi sitä rahaa, niin ei maksuja ole.
Kestää olla kengänpohjissa hiekkaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan näiden asiakkaiden rahoja kornutaan pois omistajiltaan. Aluksi suuren voiton toivossa. Lopulta myös muruset kelpaavat, koska nekin ovat rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille