Aloita uusi keskustelu

Rupeaisitko takaajaksi lapsesi asunnon tai yrityksen lainoihin?

Aloittaja: Pitkä tie on lainojen maksaminen Talous 15.1.2020 11:10

Minä en. Jos ei lapseni saa lainaa itsekseen niin saa jäädä asunto ostamatta tai yritys laittamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 56 viestiä

Olla laittamatta nimeä.Valtio kunnat kansalaiset ovat ylivelkaantuneita.Kohta ollaan eu tarkkailuluokalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole välttämättä aina paras ratkaisu. En takaisi ainakaan asuntoon, jonka voi ostaa pienellä osuudella kokonaishinnasta ja yhtiölainaosuus on suuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja olen ruvennutkin. Lapselleni/lapsilleni takaan lainan. Syön vaikka purkki hernekeittua tai mitä muuta vettä ravitsevampaa. Oon nähäny ja kokenu mitä on olla köyhä. Toivottavsti jälkeläiseni eivät sitä näe. Mut, meitä on moneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen lainannut ja taannut jo useita kertoja , edelleen on yksi takaus voimassa. Mitäs jos ajattelu ei auta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsilleni ryhtyisin asuntojen takaajaksi tietenkin. Vanhemmuuden pakettiin sisältyy lapsen tukeminen syntymästä siihen saakka kun kuolen. Ja vielä senkin jälkeen, siitä olen pitänyt huolen.

Yrityslainojen suhteen tilanne on toinen. Niiden takaamista harkitsisin todella tarkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tukemista en laske lainojen takaamiseen, lapsiani tuen muuten mutten maksa heidän velkojaan enkä laskujaa. En elätä aikuisia ihmisiä, tiuksn paikan tullen saavat käydä syömässä, mutta rahaa en anna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän takaaminen tarkoita, että joutuu maksamaan lasten velkoja tai laskuja. Omani olen kasvattanut siten, että kantavat vastuunsa menoistaan. Ikävää, että sinä et ole kyennyt samaan. On kurjaa, jos ei pystyisi luottamaan omiin lapsiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

takaajaksi vastentahtoisesti, painostuksen jälkeen. Ties kuinka monet terveiset pankista maksamattomista eristä. Ei siitä tullut kuin 20 vuoden painajainen, jatkuvaa ramppausta etelä-Suomeen pankkiin ja neuvottelemaan uusista maksuehdoista. Kun esitin junaliput ja niistä maksut, oli naama rutussa ja kysymys pitääkö maksaa. Hänen asioitaan olin järjetelemässä, en huvireisulla. Lopulta pääsin eroon, mutta isä holhosi hammaslääkäriä kuolemaansa asti...- En suosittele kenellekään, en sukulaisten enkä muidenkaan takauksia. Se on sama kuin ottaisit itse lainan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorempana panin nimeni veljeni asuntovelan takauspaperiin - onneksi pystyi hoitamaan velkansa ja kaikki meni hyvin. Nyt en enää nimeäni antaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankin vastaavat toimijat ovat hyviä 'haistamaan' epävarman lainan takaisinmaksajan ja syystä siitä vaatii antamilleen lainoille takaajat. Takaus jää usein sitten vanhempien päätettäväksi ja valitettavan usein peloksi omasta turvasta, joka on vanhuutta varten luotu. Nimittäin, voihan käydä syystä tai toisesta niin, että molempien talot menee, tai yritys toiselta ja säästöt takaajalta. Kannattaa olla hyvin skeptinen takausten suhteen, jos ei sitten tee sopimusta, jotta asunto tai taattava firma siirtyy takaajan omaisuudeksi, jos jälkeläisellä ongelmia tulee. Silloinkin takaajalla on hyvä olla varoja velan hoitamiseen. Nuorille on asuntosäästölainoja, joihin näyttönä pitää kyetä säästämään se oma osuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko senkään jälkeen.. hyötyä, jos vaikka takaajana makselisit toisen aiheuttamaa velkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä kysymys olisi esitetty 20 vuotta sitten niin olisin vastannut ehdottamsti kieltävästi mutta nyt tyydyn toteamaan, että riippuu tilanteesta ja siitä mikä yritys ja paljonko on lainoituksen tarve. Asuntolainaan vastaan myöntävästi kunhan ei velan määrä ylitä sillä hankittavan omaisuuden määrää eli jos tulee joku tarve realisoida se asunto niin sillä myös voidaan maksaa se velka pois.
Nykyään ensiasunnon hankkijat pistävät itsensä helposti liriin kun ottavat 30 vuoden ja sitä pidempiäkin maksuaikoja maksaen aluksi pelkkää korkoa. Mitä sitten tehdän kun ne korot alkavatkin nousta? Onko meillä sitten asuntoja myynnissä enemmän kun on ostajia ja hinnat laskee kun asunto menee kaupaksi niin velkaa jää vielä ja sekin pitäisi maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu lapsesta! Toiselle voin toiselle en missään nimessä.Kyse ei ole luottamuksesta vaan että tämä jolle en takaisi ei ole ollut minuun yhteydessä vuosiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Odottaa vain perintöä jota ei tule saamaan"

Tämä menee osittain aiheesta sivuun, mutta...
Lapsella on perintöön olemassa lakiosa, aina. Jos sanot, että yksi jää ilman perintöä, niin ei sitä silloin ole muillekaan jakaa ja näin ollen olisit varallisuutesi puolesta vähän kehno takaajaksi. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinnöttä voi jättää vain jos lapsesi on esim rikollinen eikä mikään ihan pikkurikollinen ei siksi ettei pidä yhteyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perittävä voi testamentissaan määrätä, ettei rintaperillisellä ole oikeutta perintöön loukkaavan teon vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen luokkaavan teon on oltava todennettavissa ja sen on oltava todella loukkaava teko. Ei riitä että lapsi on sanonut ilkeästi eikä ole yhteydessä. Ja muutenkin, jos lapsesi ei ole sinuun yhteydessä, niin kannattaisi miettiä syytä siihen peilin edessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntoon totta kait, se asuntohan on kuitenkin ensisijainen takuu.
Yrityksen lainoihin en missään tapauksessa. Tosin voisin ostaa k.o. osakeyhtiön osakkeita, jos hinta on ok.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä alkaisin lapseni asuntolainaan täytetakaajaksi, kun varsinainen asunto on ensijaisena vakuutena. Tämä takaa sen, ettei minulta voida vaatia takauksen perusteella mitään, ennenkuin asunto on realisoitu. Luonnollisesti pitää olla tietoinen, kuinka suureen lainaa pistää omavelkaisen takausen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille