Aloita uusi keskustelu

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja: L Talous 19.9.2019 12:24

Jos et uskalla sijoittaa suoraan osakkeisiin niin rahastoissa ainoat järkevät ovat omistustontti rahastot jotka sijoittavat omistustontteihin ja vuokraavat nämä tontit isolla vuokralla kerrostalo yhtiöille. Ja näiden vuokria voi nopeastikin nostaa, ja asukkaiden on vain pakko maksella.
Muuten rahastoihin ei kannata sijoittaa yhtään mitään, siinä tienaa vain rahaston pitäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Sijoittamisen neuvoja alkaa aina tulemaan siinä vaiheessa kun kaikki vähänkin kynnelle kykenevät ovat mukana omalla tai lainarahalla.Sitten jokin kupla puhkeaa ja osakkeiden hinnat tulee alas.Hyvin muistan kun kehoitettiin sijoittamaan tekno-osakkeisiin.Hyvin moni tuntemani henkilö puhui Nokian osakkeista mutta enää eivät mitään kerro Nokia tai muista sijoituksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä rahastot ovat minun sijoituksissa nousseet paljonkin. Pitää uskaltaa. Tosin osakkeista saan pääomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua ei häiritse yhtään, jos rahaston pitäjäkin tienaa sijoittamillani rahoilla, jos ja kun minä saan rahoilleni kohtuullisen hyvän ja vakaan tuoton MYÖS rahastoissa.
Rahastoissa(kin) toki kannattaa kuluja vertailla, ja tietyssä vaiheessa niitä voi myös kilpailuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaan perehtymättömillä on selvästi vaikeuksia ymmärtää, että pitkäaikaisen sijoittajan tuotto ei ole muilta pois. Osakkeensa tai rahasto-osuutensa säilyttävän tuotto on hänen (osa-)omistamiensa yritystensä tuottoa, joka ei perustu pörssikurssien lyhyen ajan vaihteluun muiden sijoittajien mielentilan muuttuessa. Lottokansa kuvittelee myös sijoitusmaailman olevan Lottoa, jossa muut joutuvat kustantamaan yhden onnekkaan voitot.

Rahaston kustannuksia kannattaa tietenkin verrata, ja joku saattaisi jopa indeksirahastoihin kustannustehokkuuteen viitaten kärjistää, että halvin on paras.

Mutta hintaa ei silti kannata pitää ainoana valintakriteerinä. Kohdeindeksien valinta ja hajautus ovat indeksirahaston valinnassa lähes yhtä tärkeitä kuin osakepoiminnassakin. Säilytys- ja sisäänmenokulujen lisäksi kannattaa myös jo hyvissä ajoin miettiä miten aikanaan realisoi tuottoa. Se on nimittäin asia, jota saattaa olla verotuksen vuoksi kallista säätää sitten kun vaikkapa eläkesalkun tuottoa aletaan nostaa vuosikymmenien jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhu suomen kieltä. Tunnut olevan keskivertoa viisaampi, mutta untuvaa korvat täynnä. Siansaksa lentää mutta harvempi ymmärtää. Joku trolli taas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tuo on suomen kieltä. Mitä sanaa et ymmärrä? Google auttaa. Jos haluat rahaa, tee itse jotakin sen eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin ja ihan kohtuullista tuloa on tuottanut pitkällä aikavälillä mm nord 10 kasvu, joka alkuun menee miinuksella, mutta myöhemmin alkaa jo tuottamaan. Neljällä donalla vuosikymmen toista sitten aloitin ja nyt yli kuusi donaa, joten turhaa parempi kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu käytettävissä olevista tuloista. Indeksirahaston tuotto on tasapuolista, niin ison kuin pienen summan sijoittanut saa saman tuottoprosentin. Jos kumpikin sijoittaa yhtä suuren osan tuloistaan, silloin myös kumpikin saavuttaa tuloihinsa nähden yhtä suuren tuoton.

Näin reilua ja tasapuolista kohtelua onkin tästä maasta muualta vaikea löytää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki noinkin, mutta jos ei halua pankille maksaa pelkästä rahojen säilömisestä, mutta ei myös halua lähteä omaa sijoittamista harrastamaan, niin parempi vaihtoehto tämäkin. Itsellä jäi rahasto sen myötä kun aloin harrastamaan omaa sijoittamista, mistä on kasvanut ehkä vähän vahvemmat lillukan varret ja tarkoituksena on unohtuneet rahastovarat jo realisoida ja aloittaa uudestaan montun pohjalta, jos ja kun taas lama lykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi kuitenkin kuin säästö? tileiltä maksettava miinus jotain korko, kun huomiodaan tilinhoitomaksut. Eihän sillä rikkaaksi päässyt, mutta joutilaalla pienellä rahalla saattoi kokeilla tuotakin puolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakkeissa olisi kovempi tuotto.. tietenkin pitää osata ostaa oikeita osakkeita. Osingot ratkaisee pitkällä omistuksessa. Esimerkiksi Outokumpu ja Nokia hyviä osingon maksajia. Laskeppa osinko tuotot näistä yhtiöistä ja yhtäpitkältä omistusessasi.
Ja Nokia kävi vuonna 2012 1.9 eurossa ja nyt on 4.7€.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritätkö vedättää?
Kuka osaa ostaa "oikeita" osakkeita? Warren Buffett ehkä, mutta hänkään ei suosittele ketään yrittämään. Hän löi vetoa miljoonasta v. 2007 että kymmenen vuoden aikana pörssi-indeksi (kaikkien osakkeiden tyhmä keskiarvo) voittaa aktiiviset rahastot, siis sellaiset joihin "asiantuntijat" ostavat niitä "oikeita" osakkeita. Buffett voitti selvästi vetonsa.
Outokumpu ei maksanut osinkoa ollenkaan v. 2012 - 2016, ei todellakaan ole hyvä osingonmaksaja, eikä Nokia ole paljon parempi. Sen arvo oli yli 7 euroa v. 2015 eikä osinkoja ole tullut sen jälkeen puoliakaan arvonmenetyksestä.
Hyviä osingonmaksajia ovat Sampo, UPM ja Kone jotka ovat vuodesta toiseen maksaneet hyvää, kasvavaa osinkoa. Suosittelen silti hajauttamaan esim. indeksirahastoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika tätä itsekästä ihmistä.

Minä. Minä. Minä. Minulle. Minun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan normaali ihminen sijoita yhteenkään Ryssälä rahastoon mitään.

Sama juttu Ryssälän kanssa muutenkin.
Ei siihen kehitysmaahan kukaan halua esimerkiksi matkustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta he myyvät kapitalisteille öljyä ja kaasua. Siitä johtuu, että tuottaa yllättävän hyvin tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen.

Burton Malkielin pääteoksen Random walk down Wall Street pohjana oleva tutkimustyö ja osakerahastojen toteutuneet tuotot vuosikymmenien ajalla eivät katoa pelkästään sillä, että joku nimetön väittää niin Juttutuvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille