Aloita uusi keskustelu

Oikeudenkäyntikulut

Aloittaja: Asdfg Talous 9.7.2019 15:11

Jos oikeus tuomitsee minut maksamaan vastapuolen oikeudenkäynti kulut, mutta minä olen varaton, niin kuka nämä oikeudenkäyntikulut maksaa.

Valtio maksaa minun kuluni, jos ole varaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 12 / 12 viestiä

Tuli hovioikeuden muutoksen saattelemana iso muutos jossa oikeudenkäyntikulut siirtyivät lähes täysmääräisenä ihmisten maksettaviksi. Moni tuomari vastusti ja vastustuksen syy on toteutunut eli oikeutta ei enää saa kun ei ole rahaa. Myöskään et saa itse itseäsi puolustaa. Lienee sanomattakin selvää että uudistus tuli porvarihallitukselta jottei juttuja heitä vastaan tule. Hyvin on toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos minut joku haastaa oikeuteen vastoin tahtoani, kuka maksaa kulut, jos minut todetaan syyttömäksi tai syylliseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomari sanoo, että perättömän syyten nostanut maksaa! vastapuolen kulut. Aina vaikka hotelli majoitukseen ruokinen ja juomineen jos tämä on ollut välttämätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhä saa ilmaisen oikeusavustajan.
Normaali keskiluokkainen pelkää joutuvansa maksamaan rikollisen oikeusjutut.
Entä itse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olkoon keskiluokkainen tai vaikka taivaasta! Jos on kaikken syytön syyttäjä puoli hävittyään eli juttu ei ole menestynyt oikeudessa maksaa kaiken . . . SIIS KAIKEN! Jos minulle esitit kysymyksesi "Entä sinä" Vastaan minä istun pöydän takan josta tuomiot tulee. Ja se on minun keittiö pöytä. Kato ette joudu silmätikukseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Meillä talon ostaneet löysivät pienen virheen talosta, ja maksoivat lausunnon, jossa väitettiin pienen huoltotoimenpiteen hoitamiseen vaadittavan iso remontti. Kiistimme vaateet. Haastoivat oikeuteen. Siellä tuomio oli se, että remonttia oli liioiteltu. Kanteen nostanut tuomittiin maksamaan kaikki kulut, tutkimukset ja menetykset meille. Teimme rikosilmoituksen tästä ostajasta ja remonttitarvearvioijasta, ja kas kas tutkimuksissa ilmeni että samaan rikokseen liittyi remonttifirma, joka oli kaiken takana. Liiketoimintakieltoa tuli näille firmoille ja kuntokartoittajille.
Tällä talomme ostaneella perheellä aukesi perse oikeudenkäyntikuluista, eli he eivät kyenneet maksamaan meille mitään. Maine heillä meni ja elämä pilalle. Nyt asuvat vuokralla. Eli ahneella on paskainen loppu. En tiedä sitten kuinka olisi käynyt jos olisimme palkanneet juristin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun tapauksessani sytten nostaja maksoi itse oikeuskulunsa. Hänen avustajanaan toimi noviisi luokkan sijoituva nainen oikeusavustajana. Jonka ääni oikeussalissa oli luokka itikan pieruja pohjolassa. Ja heidän kanteensa perustui täysin valheisiin joten tulos oli sitä luokka kuten ennalta odottaa saattoikin. Sanan parsi pitää edellen paikkansa valheella on lyhyet jäljet. Tässä tapauksessa noin 30 km siis kotiinsa miehellen valehteleman oikeuden päätöksestä. Sekä häpeää ja haavojaan nuoleskeleman sangen armelias ja lyhyt kotimatka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia on sikälikin vakava, että uhrin asema monissa oikeudenkäynneissä jää heikoksi jopa todella huonoksi. Sekin on ongelma, että vaikka tuomittu tietää tuomion olevan oikein, hän voi huoletta valittaa eteenpäin. Kansa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu. Olen kysynyt väärin. Oikeudenkäyntikuluni korvataan, mutta...

Piti kysymäni, että saako uhri mistään minun hänelle maksettavaksi määrättyä vahingonkorvausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi