Aloita uusi keskustelu

Nokian puhelinten tuho ei ollut johdon syytä!

Aloittaja: Nero-patti Talous 18.6.2019 19:44

Uusimman tutkimuksen mukaan Nokian johtajat olivat viisaita ja korrektisti käyttäytyviä eivätkä johtajat alaisiaan huutamalla. Alamäen syynä olikin Symbian ja sen S60 käyttöliittymä, joka oli Nokian tekele. Tutkimuksesta ei käy ilmi, kuka Nokialla päätti laittaa Symbianin käyttöliittymäksi S60:n, ei kait alaiset sitä päätöstä tehneet. No, oli miten hyvänsä, pääasia että johtajat saivat muualta töitä, Vanjoki professuurin, Kallasvuo Veikkauksen hallitusjohtajuuden jne. ad nauseam. Tutkimuksen tehneet saa varmana nyt hyvät virat jostain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 70 viestiä

että firman tuho on johdon syytä. Nokian puhelinpuolen johto teki vääriä päätöksiä ja lopputulos oli se mikä oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanpa rehellisiä kun muistellaan menneitä. Nokian tuhosivat sen taitamattomat insinöörit. Puhelimet oli teknisesti vaikeita ja kömpelöitä. Jotta puhelinta osasi yleensäkkään käyttää piti olla itsekkin jonkinlainen insinööri. On turha syyttää ylempää johtoa. Jos he olivat jo keksineet mitä insinöörien pitäisi keksiä tuntuu täysin järenvastaiselta selittelyltä.Totuus on että luova insinööritaito ja uuden keksiminen puuttui näiltä rassukoilta. Moni fudut saanut Nokian inssi onkin kouluttautunut myöhemmin taitojaan vastaaviin hommiin.On koiran ulkoiluttajista mainosmyyjiin,siellä ei pääse sössimään niin pahasti.Amerikkalaiset insinöörit ymmärsivät että puhelinta pitää osata myös käyttää eikä ihailla ja veivät potin, No keksiväthän suomalaiset inssit vaihtokuoret puhelimiinsa mutta niillä ei soitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa Arttu Wiskari tietää laulussaan, että Nokian tuhosi johtajat, jotka eivät halunneet Nokian puhelimiin kosketusnäyttöä. Kosketusnäyttö esiteltiin heille, mutta kun se ei ollut Nokian oma tuote, sitä ei johtajat hyväksyneet ennen kuin se oli jo muilla käytössä ja silloin tuho oli jo pitkällä.
Eli johtajat Nokian tuhosivat. Lisäksi asioista perillä oleva on kertonut, että Nokian johtajiksi nousi optioiden toivossa henkilöitä jotka eivät olisi kuuluneet sinne. Nokialta katosi ne rupelipäät; todelliset kehittäjät. Eli ne taitavat insinöörit. Johto teki siis vääriä ratkaisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään ja turha surra kaatunutta maitoa, mutta ehkä sen verran kannattaisi muistella tehtyjä virheitä, että voisi ottaa niistä opiksi. Ei tehtäisi samoja virheitä kerta toisensa jälkeen. Se Nokian toiminnasta jäi julkisuudessa mieleen, että mentiin yt:stä yt:hen. Pelko tappaa luovuuden. Työ muuttuu varmisteluksi. Varmistellaan vain oman tehtävän jatkuminen. Yhteistyö ja yhteen hiileen puhaltaminen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi häipyy taka-alalle. Tällöin loppu jo häämöttää. Puhutaan myös pelolla johtamisesta tai kansainvälisemmin johtamistyylistä nimeltään management by perkele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

"Nokian puhelinten tuho ei ollut johdon syytä!"

Niin, eikä Nokian kännyköissä edes ollut johtoa. Joten pöljempikin tajuaa ettei johtoa voi mistään Nokian kännyköihin liittyvästä syyttää.

Mutta ehkä on niin että jos syyllinen johonkin tai mihin hyvänsä tässäkin asiassa kumminkin pitäisi löytää, niin jospa syytetään siitäkin työttömiä, nimittäin tuskin kellään silloin työttömällä silloin oli käytössään Nokian Communicator. Jos olisi ollut niin kuka tietää ehkä Nokia yhä olis mailman johtava kännyjenvalmistaja.

Että semmosia ne työttömät on ja oli, kaikki mahdollinen tehdään jotta ei vaan töihin joutuisi. Ja siksi lisää keppiä tarvitaan tai ne vielä ihan työnvieroksuuntaansa tuhoaa maamme kaiken teollisen perustan.

Siksi olisi paikallaan aktiivimalli II:nen, ja jokin kohtuullinen leikkaus työttömyysturvaan jokaikiselle työttömälle jolla ei ole esittää että omisti Nokia communicatorin silloin ammoin kun Nokia taisteli kaikin voimin että voisi maksaa ylimmille johtajilleen vielä enempi rahnaa käytännöntason parempiaineksisuudestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut Nokian puhelimet tuhoutuneet, kun kävin vintillä. Akut kylläkin lopussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se ongelma olikin eli Nokia teki liian kestäviä puhelimia, joten käyttäjän ei tarvinnut ostaa uutta puhelinta aina muutaman vuoden välein. Apple taas käytti suunniteltua vanhenemista eli tästä syystä mm. sen puhelimien akku ei ollut vaihdettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johdon toiminta on firman menestymisen kannalta tärkein asia.

Nokian kohdalla puhelinyksikön tuho on ilman muuta pääasiassa huonon johdon syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Nokian johto ei ollut ajantasalla Nokian puhelimien kehittämisessä, niin missä oli vika. Ei ole kyse johdon huutamisesta, vaan kehityksessä ja uusien innovaatioiden mukana olosta. Tämän perusteella Nokian johtajat tuhosivat Nokian, koska tieto/taito ei vaan pysynyt mukana kehityksessä! Mitä tulee johtajien saamiin töistä, niin todennäköisesti heissä on jotain potentiaalia onnistua jossakin työssä. Mitä taas tulee tutkimusten tekeviin, niin älä anna katkeruudellesi valtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herranen aika, kun minulla oli internetluuri malliltaan N70 en ymmärtänyt koskaan, missä se netti siinä oli. Ostin Iphonen ensimmäisten joukossa ja sen jälkeen ei ole tarvetta muille merkeille ollut.

Nokia jäi pahasti Applen jalkoihin. Miten ihmeessä ne ei tajunneet tuoda sitä nettiä vaikka kaikkien taskuun, kuten Apple teki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vertaa Nokian huonosti toimivia puhelimia Applen vastaaviin 2010seutuvilla, niin kyllä se vian täytyi olla johdossa ja sen ammattitaidossa. Apple toimi loistavasti ja helposti ja Nokian puhelin oli kuin eilen syöty leipäpala tänään. Nokian johdon puheet tilanteesta olivat puhelimen kanssa samaa tasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun en osta mitään ylihintaisia ameriikanromuja, vakoilulaitteita. Kiinalaisilla pärjää tosi hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen syy se sitten oli, jos ei johtajien? Ja perusteluja pyydän.
Se, että pahasti mokanneet saivat töitä muualta, ei vie syyllisyyttä yhden yrityksen tuhoamiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Langattomassa viestinnässä johto ei todellakaan ollut syynä Nokian puhelinten tuhoon.
Johtajat olivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee historiaa, miten merkittävä yritys kaadetaan laillisesti, tapaus Rauma-Repola.
Nokiassa oli paljon samoja elementtejä, joiden pelättiin valuvan Kiinan ja Kremlin hyödyksi.
Symbia ei ollut USAn hallinnassa, joten se täytyi torpata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset salaliittoteoriat kiehtovat tietysti ihmismieltä mutta lopulta ne ovat kyllä aika säälittäviä. Nokialla olisi ollut kaikki edellytykset jatkaa menestymistä. Tuudittautuminen saavutettuihin asemiin sokaisi johdon eikä älypuhelinsegmentin nousua ymmärretty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n hallinnon tekemä Rauma-Repolan sukelluspallojen viennin sabotointi ei varmasti ole salaliittoteoriaa, vaan pelkkää historiaa. Eikä myöskään tuore Huawei-puhelinten epämääräinen saattaminen kieltolistalle.

Vapaa kilpailu ja markkinatalous on hyvä niin kauan, kun sen kannattajilla on käytännössä monopoli markkinoilla. Jos joku muu tuo markkinoille ylivoimaisen tuotteen tai tuotevalikoiman, ryhtyy löytymään tuhat ja yksi syytä, miksi tämä kilpailija pitäisi saada pikaisesti pois markkinoilta. Sitä on vapaa markkinatalous käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille