Aloita uusi keskustelu

Miksi yritys tarvitsee sijoittajia?

Aloittaja: Nakke Nikkerton Talous 27.1.2020 00:08

Sijoittajien ainoa päämäärähän on tehdä sijoittamillaan rahoilla voittoa. Toisin sanoen, he haluavat yrityksen maksavan heille loppujen lopuksi enemmän kuin mitä ovat itse antaneet. Eihän loogisella järjellä ajateltuna yrityksen kannata haalia ympärilleen ihmisiä, joiden ainoa tavoite on kupata firmasta rahaa ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 37 viestiä

Vaikka tuote olisi miten hyvä niin melko mahdotonta on tuoda sitä markkinoille jos pääoma on 100% omasta pussista.
Useimmiten nopeus on valttia ja silloin investointeihin tarvitaan ulkopuolista rahoitusta ja mahdollisimman nopeasti.
Tehtaan rahoittaminen voisi olla mahdotonta ilman sijoittajien rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankit eivät anna enää lainaa, nekin vaan sijoittavat.
Samoin yksityinen sijoittaa myös.
Toislnsanoen pankkeja ei ole enää olemassakaan ne laskuttavat asiakkaita kuten firmatkin.
Siis me yksityiset teemme entisten pankkien hommat ja lähetämme vielä rahaa perään.
Jos sijoittaminen loppuu niin loppuu myös investoinnit ja firmoilta rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritykset tarvitsevat monesti sijoittajien pääomia, kun ei muuten voi toimia yritystoiminnassan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun sijoittaja panostaa yritykseeen tietyllä euromäärällä tietyllä prosenttimäärällä omistusoikeudesta , niin sijoittaja edellyttää, että sijoitukselle tulee myös tuottoa. Pitkän ajan sijoittaja saan yrityksestä tuottoja osinkoina ja niiden määrä riippuu yrityksen tuloksesta. Jos yrityksen tulos on negatiivinen, ei tule osinkoja ja päinvastoin. Kannattaisi tutkia hieman ihan taloustiedettä, eikä luulla mutu-tiedolla mitä sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo joo, tätä jargonia toistetaan joka viestissä. Tämä minulla juuri on pointtina kyseenalaistaa. Miksi myös hyvin pärjäävät yritykset haalivat sijoittajia, tässä on se p-o-i-n-t-t-i. En minä ainakaan hyvää taloudellista tulosta tekevänä yrityksenä haluaisi ottaa firmaan mukaan osakkaita, vaan käyttäisin kasvuun firmasta saatavaa omaa pääomaa, jotta kakun jakajia olisi sitten vähemmän. Silti kaikki hyvääkin tulosta tekevät yrityset haluavat taakseen koko ajan lisää sijoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No annapa esimerkki mainitsemastasi sijoittajia haalivasta yrityksestä, kun nyt tuntuu että ei ihan aukea, mitä haet takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sinä niitä osakkeita siltä firmalta osta vaan edelliseltä osakkeenomistajalta

uusmerkinnät, missä firma todella laskee uusia osakkeita osakepääomaa varten, on sitten eri juttu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska sä et välttis saa tarpeeksi kasvua ellet ota ulkopuolelta rahaa eli sijoittajia. Kasva tai kuole. Laaja/laajempi omistuspohja voi myös rauhoittaa ja suojata yllättäviltä nurkanvaltauksilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrityksellä ei ole haluja sijoittaa omia varoja. Ei se yritysjuttu ole sen kummempi kuin oma talous muuten kuin vähennysten osalta. Yritys vähentää kaiken ja kotitalous ei juuri mitään. Jos halutaan laajentua otetaan piensijoittajat ja suuremmatkin avuksi joille jaetaan mahdollisimman vähän osinkoina. Luonnollisesti määräysvalta pidetään itsellä ettei myydä yli 51%. Piensijoittajat ovat nykyisin ja aina olleet ahtaalla ja pitäisi olla sisäpiirin tietoa tai moukan tuuri jotta pärjää. Ennen kun se oli rehellisellä mallilla saattoi pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoittaminen on kuin Totoa pelaisi. Varsinaiset voittajat kyttäävät 80-miljardia,jotka makaavat säästötileillä,jotka pääosin ovat siellä ihmisten "pahan päivän varalta".
Posti "kokeili" sinun rahoilla Casinotaloutta kohtalokkain seurauksin.Rajuja alaskirjauksia taseeseen seurauksena tappioista,sillä "siinä seurassa" on mahdoton pärjätä AO porukalla,ts. saada voittoa.
Herää kysymys;Kuka antoi luvan "pakettiporukalle"?
Vakuutusyhtiöt osaavat onneksi asian,joten asiat siten ovat siltä osin kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä se yrityksen perustaminen ja vaikka sahan rakenaminen vaatii pääomaa ja niiltä sijoittajilta sitä saa. Aika harvalla on muutama milli käteistä jos vaikka sahan rakentaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän valtiolta on kieletty sahan rakentaminen? Valtiolla kun on rahaa,mutta se pitää jakaa ilmaiseksi yrittäjille! Niitä rahoja kutsutaan yritystuiksi, jotka valuvat suoraan näille sijoittajille osinkoina! Miksi valtio ei saa vastineeksi sijoituksestaa osinkopottia ja osinkoja tai korkotuottoa, niinkuin yksityinen sijoittaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole valtiolta kielletty, luulen ma. Se ainakin on satavarmaa että valtion yritys ei ikinä tule kukoistamaan ja kasvamaan. Firman hallituksen jakkarat jaettaisiin puolueiden kesken, jokainen tärkeämpi päätös olisi eduskunnassa kiisteltävänä jne.

Yksityistä yritystä ohjaa yrittäjän nälkä ja ahneus. Hänelle eivät puolueet osoita uutta jakkaraa toisaalla jos homma menee plörinäksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi että yrittäjä saa kuitattua työlleen kunnon palkkion pääomatulojen muodossa josta ei tarvitse maksaa tuloveroja. Tarkoitushan on vain ja ainoastaan maksimoida voitto hölmöjen sijoittajien kustannuksella. Yrityksen hintahan on loppujen lopuksi aivan hatusta tempaistu lukema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon väitteitä, jotka eivät kestä yhtään tarkempaa tutkiskelua.

"Pääomatuloista ei tarvi maksaa tuloveroja" - Kyllä muuten pitää. Osingot (jotka ovat niitä pääomatuloja) maksetaan yrityksen vapaasta pääomasta, johon pästäkseen, yrityksen voitosta on jo maksettu yhteisövero. Verovapaata osinkoa voi saada listaamattomasta yrityksestä korkeintaan 8% vapaasta pääomasta (jos on siis jo veroa kertaalleen maksettu). Yli menevästä osasta maksetaan sitten pääomavero aivan normaalisti, joten pääomatulot voivat olla moneenkin kertaan verotettua tuloa.

"maksimoida voitto hölmöjen sijoittajien kustannuksella" - Sijoittajat saavat yleensä sijoituksen vastineeksi yrityksen osakkeita, joten ovat yrityksen omistajia. Sijoittajielle maksetaan samansuuruinen osinko suhteessa osakkeiden määrään, kuin kenelle tahansa muullekin osakkeenomistajalle.

"Yrityksen hintahan on loppujen lopuksi aivan hatusta tempaistu lukema." - Yrityksen hinta määräytyy monen tekijän summasta. Yrityksellä voi olla kassassa rahaa, tuotantolaitteita tai muuta kiinteää omaisuutta, tilausten määrä, patentit, vastuut jne. Kaikelle tuolle voidaan määritellä arvo, joka vaikuttaa hintaan nostavasti tai laskevasti. Ei sitä yrityksen arvoa todellakaan tempaista hatusta, vaikka jotain leijonan luolaa katsomalla siltä saattaa pahasti näyttää. Siinä ohjelmassa yrityksen arvoksi hyvin usein laitetaan enemmän odotuksia, kuin konkreettista arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osittain väärin. Jos olet perustanut sijoitusyhtiön vaikka oman yrityksesi alle et maksa senttiäkään veroja osinkotuloista eikä tämä koske pelkästään omaa yritystä vaan muidenkin omistamiasi osinkoyhtiöuden tulottamia osinkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pientä tarkennusta tuohon YHTEISÖN saamaan osinkoon:
Viite: verottajan ohje

"Osingonsaajalle verovapaata tuloa ovat listaamattoman yhtiön jakamat osingot sekä listatun yhtiön toiselle listatulle yhtiölle jakamat osingot.

Myös listaamattoman yhtiön listatusta yhtiöstä saama osinko on verovapaata tuloa, kun listaamaton yhtiö omistaa osinkoa jakavan listatun yhtiön osakepääomasta vähintään 10 prosenttia.

Mikäli omistusehto ei täyty, on listaamattoman yhtiön listatulta yhtiöltä saama osinko kokonaan veronalaista tuloa."

Tuo 10 %:n sääntö on se jolla Koneen Herlin saa ne verovapaat osingot kun sattuu omistamaan pörssiyhtiöstä yli 10 %...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Bemari ja Mersu ruostuu?🤧

Siksi ne ruostuu kun minä ostan ne uutena ja ajan 3-vuotta tekemättä niihin yhtään mitään muuta huoltoa kuin öljynvaihdo... Lue lisää...
byyyyyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille