Aloita uusi keskustelu

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Aloittaja: Halutaan oma talous tahallaan kuralle? Talous 22.7.2019 22:14

Suomalaisista 42 prosenttia kannattaa velkakaton käyttöönottoa ja 47 prosenttia taas vastustaa sitä. Velkakatossa otettaisiin huomioon mm. kotitalouden asuntolainat, taloyhtiövelat ja kulutusluotot. Velkakatolla ei ole tarkoitus estää lainanottoa, vaan rajata sitä tapauksissa joissa katsotaan velanottajan maksukyvyn tulevan vastaan.
Tämähän on täysin järkevä ajatus, miksi tällaista näin moni vastustaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 36 viestiä

On se ihmeellistä, että pitää aikuisia ihmisiä joka paikassa holhota. Todellinen tampio on se se, joka ei osaa taloudestaan huolehtia. Varsinkin terveet ihmiset elää yli varojensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan vasta sitten, kun laki koskee valtiotakin. Ja valtiohan ei koskaan maksa velkaansa nollille asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä ole montakaan vuotta kun Iso-Britannia maksoi viimeisen lyhennyksen sotavelasta, jonka se oli ottanut 1810-luvulla Napoleonia vastaan käymien sotien vuoksi eli niiden maksuaika oli noin 200 vuotta. Toisaalta tisen maailmansodan voittaneet liittoutuneet antoivat anteeksi Saksan Kreikan natsi-miehityksen vuonna 1942 ottama nykyään noin 300 mijardin euron pakkolainan, joka aiheutti mm. nälänhädän jossa kuoli noin 100 000 ihmistä, eli laki ei ole kaikille valtioille sama vaan oikeus jätää velkansa maksamatta riippuu valtiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei saa riittävästi velkaa, silloin ei saa otettua näyttäviä somekuvia, ja tykkäykset vähenee. Ihmiset alkavat pitämään köyhinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Meille Nuolihaukantie 1:seen rakennettiin kk.sitten parkkipaikalle uusi "velkakatto" mutta se vuotaa kuin seula kun siihen peltikattoon oli porattu reikiä väärään paikkaan ja sateella niistä tuli vettä norona katon alle mitä sen katon olisi pitänyt pitää kuivana:-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on se federal-reserven kredit velkahuijaus. Lainaa myönnetään pienellä korolla, mutta korkojen noustessa (nostetaan tahallaan) lainarahalla hankittu omaisuus menee velkojen takuina pankille. Luulisi velanottajien osaavan sen verran laskea minkälaisen lainan kykenee hoitamaan ilman konkurssia.
Omaisuus pakkomyydään pilkkahintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä.
Kumma kansa. Suurin osa lottaa ja ottaa hulluna velkaa, mutta pitkäjänteinen ja määrätietoinen sijoittaminen monien mielestä lähes rikollista.
Kun ei niin ei, siinäpä hikoilkoot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En muista kuka tämän joskus totesi, mutta kyseessä oli joku oikeasti talousoppinut henkilö. Hän sanoi pääpiirteittäin näin, että on tilanteita, joissa henkilön kannattaa hakea pienellä panostuksella suurta voittoa (kuten lotto), jos hänellä ei ole varaa sijoittaa huomattavasti enemmän tavoitellakseen pitkäjänteistä tuottoa.
Hän totesi kommentissaan myös, että mitättömällä pääomalla ei kannata sijoittaa pitkäjänteisesti, koska se kuitenkaan tule tuottamaan koskaan siten, että ihminen saisi merkittävää parannusta taloudelliseen elämänlaatuunsa. Sen sijaan hän voi niillä mitättömillä summilla yrittää esimerkiksi lotota, sillä ne pienet summat eivät hänen talouteensa konkreettisesti vaikuta, mutta on olemassa edes se mitätön mahdollisuus, että tällä tavalla hän saa rahamäärän, joka mullistaa elämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kyllä surkuhupaisaa. Valtion velkaantuminen on vasemmiston syytä. Nyt sitten ihmisten ylivelkaantumisen estäminenkin on vasemmiston syytä ,mitä näitä kommentteja on uskominen 😂 Että paha vasemmistolainen, kun haluaa kontroloida ihmisiä ottamasta velkaa yli maksukyvyn. Hohhoijjaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne jotka eivät maksa veroja nytkään ja ovat oppinsa saaneet porvarihallituksen veroparatiisesta ja pärjäävät. 90 luvun laman maksoivat tai eihän niitä ole vielä euroakaan maksettu joutuvat ne maksamaan kun pankkeja alkaa kaatua. Laman uhrit oli hyvä sarja ylellä ja sopisi nyt näytettäväksi. 12 porvarivallan vuonna velkasumma on kasvanut 50 miljardia (1 miljrdi on 1000 miljoonaa). Sen lisäksi on myyty valtavat valtion omaisuudet. Missä rahat? Arvaa kuka maksaa tämän laskun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko valtion omaisuutta on myyty? Anna euromäärät, en kaipaa arvottomien, p-aukisten yhtiöiden nimiä. Missäkö rahat? Suomalaisten pankkitileillä makaa lähes 100 miljardia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdellä haulla ne löytyvät. 12 porvarihallituksen aikana otettiin velkaa 50 000 000 000 euroa ja omaisuutta myytiin yksinomaan fortumin kautta miljardeja. Jos et osaa naputtaa niin älä kirjoita. Uutisissakin oli toissapäivänä juttu kuinka helppoa on valeuutisia syöttää kun lukija ei osaa tarkastaa tietoja. Luuletko että aloittaja kirjoitti valhetta. Nyt olet ikävä kyllä väärässä ja pahasti. Maksuun nämäkin tulevat siis niille JOTKA MAKSAVAT VEROJA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä piilee Sipilän viisaus, kun hän mainitsi ohimennen kielletyn asian. Pannaan valtion taseet töihin. Posti-Tele yksi suurimmista valtion toimialoista, TVH,n ja VR,n ohella. Jäänmurtajat ja Finnair. Metsä- ja vuoriteollisuus vuosien mittaan muilutettu yhtiöihin ja sitä mukaan voitot ulkomaille. Viimeisimpänä ehkä suomalaiset sähköverkot ja niitten tuotto. Taloudesta voi olla huoletta, kyllä krypto-kommunisti demarit tulevat ennen pitkää skimmaamaan suomalaisten pankkitilejäkin, verottaminen kun niin helppoa. Kansa kyllä kitisee, mutta ei voi mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin pienenä tarkennuksen, 90- luvun lama johtui kyllä suurelta osin idän kaupan romahtamisesta ja liian suurelta osin Neuvostoliittoon suuntautunut vienti oli kyllä sosialismin ja sen pelon syytä. Suomi tarvitsi laman pyristelläkseen irti kieroutuneesta Suomettumisilmiöstä ja päästäkseen eroon Neuvostojohtajien persettä nuoleskelevasta politiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lama oli kyllä idän kauppapolitiikan muuttumisesta johtuvaa mutta myös läntisen markkinatalouden kiihtymisen hyväksymistä. Toisaalta Suomen 'hyvinvointia' rakennettiin suurimmaltaosin idänkaupan ansiosta. Eihän Suomea ole rakennettu sillätavoin kuin -60 luvulla. Silloin luotiin esim koulujärjestemä jossa tuli ilmainen keskikoulu, lukio yms. Rakennettiin terveyskeskuksia, teitä yms infrastuktuuria. Se että oliko se sosialismipelon syytä voi olla totta mutta se loi myös Suomelle kehitysmahdollisuuden. Kenen persettä nuolet sen 'orja' olet. Nyt on pakko nuolla globaalin markkinatalouden persettä . Mitä se on tarjonnut?? Hyvääkin mutta paljon huonoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkakatto aiheuttaisi ongelmia maksukyvylle, kuten on nähty Yhdysvalloissa, missä presidentti ja senaatti päättivät juuri sen takia poistaa valtionhallinnon velkakaton. Yhdysvalloissa siis velkakaton vuoksi Yhdysvaltojen hallinto on jouduttu sulkemaan useita kertoja viime vuosina, kun hallinon rahat eivät ole riittäneet virkamiesten palkkojen maksuun. Yhdysvaltojen valtionvelka on siiis jo reilut 22 500 000 miljardia dollaria eli noin noin 110 prosenttia bkt:sta. Kansalaista kohti valtion velkaa on siis Yhdysvalloissa noin 70 000 dollaria (noin 62 000 euroa), kun Suomessa valtion velkaa on kansalaista kohti noin 19 000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.
Kiireesti velkakatto kehiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä vain siksi, että ollaan kyllästytty tähän suomalaisten jatkuvaan kyykytykseen ja kieltoihin ihan kaikessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastustajat ei ymmärrä asiaa. No, onneksi ennen ei saanut lainaa pitkälle ajalle ja alla 30-vuotiaana oli velaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi