Aloita uusi keskustelu

Miksi ei tehdä Suomessa ?

Aloittaja: Ihmetyttää? Talous 6.3.2018 22:14

Miksi Suomessa ei tehdä, kun osataan vaan siirretään ulkomaille tuottava työ? Sitähän esim. Nokia on tehnyt vuosia ja silti Nokia ostaa amerikkalaisia yrityksiä, joka Trumpin johdolla haluaa nimen omaan säilyttää työt amerikassa? Ihmetyttää tämä amerikan puumi ja tuhota työt Suomesta johdon puolesta. Miksi niitä töitä pitää viedä, kun voitot ei tuota mitään ulkoistamisissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 118 viestiä

Nyt pitäisi alkaa kaivaa se suomalainen laatutavara mikä kestää monet sukupolvet. Sitten keräilijät hakevat niitä joskus , kun me niin oltiin isänmaallisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha on vielä liukkaampaa kuin tuotehyödykkeet, joten vaikka kuinka paljon tekisi totteita niin rahat livahtaa milloin mihinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman politiikkaa mukaillen nyt kannattaa panostaa Suomen omaan tuotantoon ja alkaa palkkaan tekijöitä, jotta näkevät mihin täällä päästään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Panosta on mut ei tekijää ja ne jotka tekee on myös olleet minun kans samaa mieltä. Suomeen pitää saada parempi ratkaisu halpatyövoimaa vastaan. Johtajia pitää alkaa karsia ja myös varsinkin vanhoja toimitusjohtajia, jotka luulee tietävän kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kattokaapa kohta tämä buumi on työntekijöiltä pois ensimmäisenä,kun rupiaa nämä trumpin tullit puremaan. Vaikka syy on kiinalaisten halpojen terästen ja alumiinien. Huvittaa jotku puolustaa kiinassa saa halvalla minne menee Nokiankin tuotanto , kun on tehty hyvä tuote ensin Suomessa. Kuka kärsii osakkeet ainakin tippuu ja teräksen ja metallien hinnat tippuu ja varmaankin ainakin kasvu odotukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä olen ihmetellyt Nokia kumikengät ovat kokeneet inflaation!! Kiinassa ja virossa tuotetut Nokia kumikengät niissä on huono pohja kuviointi kanta uppoaa vähänkin pehmeämmässä maassa, kuin sian sorkka.

Kumi on jäykkää ja pakkasessa jäykistyy lisää. Suomessa aikoinaan tehdyt kumikengät niissä oli kestävä luotettava kumi aivan kuin Sulttaan kondomissa saatoi keskittyä OLENNAISEEN! Kumpikin pysyivät hyvin jalassa vaikka olisi polkaissut tiukempaankin suon silmään. Uskalsi vetää reilusti pois ja samassa survaista uudellen eikä varresta yli tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sulla se sulttaani valunut, niin kuin kerroit. Vai veditkö loppuseessaan kulkusten yli, kuten aioit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa pitäis tehdä 30% kiky jotta saatais kilpailukyky takaisin ka kannattais tehdä tuotteita Suomessa.
Hintataso on kokonaisuudessaan 30% liian korkea. Toinen vaihtoehto on oma kelluva valuutta kuten Ruotsissa jossa työpaikat säilyy kotimaassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis ei täällä kannata mitään tehdä. Jos ple täällä kannattaa jotain tehdä, niin eikö se ole sama tehdä Kuolan niemimaalla kohta? Tämä on niin kaukana kaikesta. Täällä on joskus keksitty joku kännykkä, mutta sitten insinöörit kaikessa viisaudessaan rinta rottingilla matkustelivat Koreaan, Unkariin ja Kiinaan ja opettivat hommat sinne, niin ei kait tässä tarvitse tilannetta ihmetellä. Pitäisi keskitä joku kännykän kaltainen maailmaa mullistava innovaatio ja pitää se salassa sillä kertaa. Voidaanhan täällä keksi, kehittää ja suunnitella, mutta valmistaminen on halvempaa hoitaa muualla. Ja miksi hlevetissä meillä korkeasti koulutetaan ihmisiä, kun kaikki innovaatiot on ihan ammattikoululaiset keskineet? Nämä maisterit ja tohtorit vaan joo joo miehinä ja naisina jappasevat. Oikeasti pännii tämä suo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi ne työpaikat ei Ruotsissakaan ole omasta valuutasta huolimatta säilyneet? Teollisuuden työvoima on sielläkin laskenut jopa nopeampaan tahtiin kuin Suomessa. Ai niin, yksi asia mistä ei saa puhua on se että Ruotsin talous on palveluvaltaisempi ja monipuolisempi mutta Suomessa vaan ajatellaan että palvelut, no ne on siä tukanleikkuuta ja paitojenpesua. Spotify on menossa pörssiin ja aikoo kerätä 4 miljardia euroa listautumisella mutta se on juuri sellainen ala mistä ei Suomessa tajuta yhtään mitään eikä valuutalla muutu ei sitten miksikään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi, että SAK ja viherpiipertäjät ovat karkottaneet työn ja hyvinvoinnin Suomesta. Jokainen sen voi nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai sielläkö se vika taas on? Voi olla parempi että katot peiliin niin voi se vika olla siellä. Ongelma meillä Suomessa on että meillä on kymmeniätuhansia työttömiä jotka ei töihin lähde vaikka mikä olisi, no tietenkin kolmentonnin palkka ja vapaat työajat niin ehkä sitten. Jokainen näkee että meillä suomalaisilla olisi paljon parantamista työnteossa mutta eihän siitä saa puhua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä lähtisin töihin, mutta ei ole suhteita millä töihin pääsee. Toki paskahommia on ja rippeitä, mutta onko se oikein, että me alempiarvoiset katsellaan vierestä kun kultapossukerhot kuorii kerman kakun päältä ja jättää meille rippeet? Alan kohta oikeasti todelliseksi taakaksi tälle yhteiskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä selitä suhteista mitään, eiköhän tekevälle+osaavalle+innokkaalle töitä ole mutta jos tekosyitä haluaa ettiä niin ne ei kesken lopu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa tiskiin niin saat lähestulkoon kaiken kotimaisena, ehkä kahvi, banaanit ja raakaöljy voi olla täysin mahdottomia mutta muut saat kun maksat tarpeeksi. Kysymys kuuluu, miksi me emme halua maksaa kotimaisista tuotteista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi