Aloita uusi keskustelu

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Aloittaja: Talous 15.10.2019 08:13

Kalevassa oli jälleen kerran juttua siitä että avustusmielessä jaettuja ruokakasseja jotkut ihmiset hamstraavat ahneuttaan liikakin jopa joka päivä jos vaan jossain on jaossa niin sieltä haetaan täys kassillinen evästä ja sehän osoittaa jo sitä että se ei ole omassa perheessä mahdollista syödä semmoista määrää vaan sillä on lähdetty tekemään laitonta bisnestä jossa useasti kaupankäynnin innoittamana on alkoholi tai jokin muu huumaava aine. Tämmöiset kommerverkit ovat yleensä merkki siitä että ne vilpilliset ihmiset pilaavat koko ryhmän maineen ja avustusten määrä sen myötä vähenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 35 viestiä

Arvostan niiden ruoka-apua jakavien päätöstä siitä, ettei apua tarvitsevaa lähtökohtaisesti epäillä sen väärinkäyttäjäksi. Se että avun väärikäyttäjiä varmasti on, on todella ikävää ja vetoaminen heidän toimintansa lopettamiseen on varmasti yhtä tyhjän kanssa.

Suurin osa avun tarvitsijoista oli sitten kyseessä ruoka-apu tai sosiaaliturva ovat varmasti avun ansainneet. Kaikesta inhimillisestä toiminnasta löytyy ne yksilöt jotka käyttävät toisten hyväuskoisuutta omaksi hyödykseen. Ei anneta heidän pilata päivää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin kerran työhommissa paikassa jossa jaettiin ilmaisia ruokakasseja apua tarvitseville ja näin siinä jonossa henkilön jonka tiesin että hän vaihtaa olueen kyseisen kassin baareissa niin mainitsin asiasta ruoka-avun jakajalle ja hän todella kieltäytyi antamasta hänelle kassin sanoen että sinun paikka ei ole tässä jonossa kun myyt tuotteet ja näin heppu hiippaili poistuen paikalta. Että tämmöstä tapahtuu todellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sosiaali toimisto jaa ilmaista rahaa apua tarvitseville ,ei sitä enään tarvitse kaduilla ruokapusseja jakaa kaikille. Ahneet niitä hakevat kun mikään ei tahdo oikein riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Maasturilla ajetaan ja vieraanvallan rekisterikilvillä noudetaan ilmaisruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näinpä. systeemiä väärin käyttävillä lie syynä piittaamattomuus, ylimielisyys, röyhkeys ja hirrrrviä hinku hankkia naatinta-aineita säästyneellä pätäkällä. ???
=/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut myös sitä, että hakevat ruokakasseja ja myyvät sen kassin edelleen eteenpäin 10--20 eurolla sisällöstä riippuen. Liekkö kovinkaan tuottavaa bisnestä, mutta voi jopa tienata käteistä 40 euroa. Tarpeeksi kun jaksaa ja viitsii kiertää ja kerätä saa hyvät kalja/sätkätupakkarahat. Kassin oikeita tarvitsijoita varmasti on, sitä en kiellä mutta jokin systeemi pitää keksiä siihen ettei sillä tehdä bisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se olekin hyvä asia, että valtion rahakassa karttuu, kun ostavat saamillaan rahoilla tupakkaa ja viinaa, arvioimastasi 40 eurosta on suurin osa verotuloa valtiolle. Myös varakkaat käyttävät väärin tukieurojaan, joten ei pitäisi syyllistää vain köyhiä ja syrjäytyneitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa on kolme eri linjaa jakaa ruokaa. Jos perustoimeentulo ei riitä, Kela voisi antaa siitä todistuksen näytettäväksi. Kupongit eivät tosin kuulu nykyaikaan. Näille ihmisille pitäisi olla oma jono. Toinen tapa on järjestää kaikille riittävä perustoimeentulo ja jättää ylimääräiset ja vanhenevat elintarvikkeet kaikkien hamstarattavaksi. Kolmas on nykyinen; kuka kehtaa ja ehtii. Hyvähän se on jos ylimääräistä ruokaa hyödynnetään, mutta kaikkein paras olisi jos sitä ei syntyisi ja jokainen voisi ostaa ruokansa kaupasta ruuan kylmäketjua katkaisematta. En tiedä kuinka paljon on suomalaisia joille ruokakassi on ollut välttämätön. Vuokran jälkeen pitäisi jäädä ainakin parisataa euroa vain ruokaan. Ja ilman byrokratiaa. Eihän hamstraamisessa ja säästämisessä ole sinänsä mitään vikaa, mutta ensisijalla on todellinen ruuuan tarve. Ehkä voisi olla kaksi jonoa, punainen ja vihreä, sen mukaan kuinka paljon on jaettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruokaan sattuisi olemaan omasta takaa. Jos ruoka-apua kerran jaetaan, sen täytyy koskea kaikkia jotka tuntee sellaista tarvitsevansa. Muutenhan se olisi parempituloisia syrjivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täsmälleen noin, ketään ei saa syrjiä!
Olisi selvää syrjintää, jos ilmaisia ämpäreitäkin jaettaisiin vain vähävaraisille! Kyllä ämpäri kuuluu jakaa kaikille, jotka sen haluaa.
Sama koskee ruokakasseja!
Heti tulisi tasa-arvoihmiset moittimaan, että ruokaa ei ole jaettu kaikille samanarvoisesti. Ennenkaikkea hyvinvoivat naiset voisi tuntea pahoinvointia ja vatsanväänteitä tuntiessaan tulleensa syrjityksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruokakassi ei kuulu kenellekään. Sen pitää olla elintarvikekassi. Jauhoja, sokeria, voita, perunoita, vihanneksia, kahvia, teetä. Näin tehtiin 90-luvun laman aikaan. Kyllä kotona olevilla on aikaa leipoa ja laittaa ruokaa. Määriä voidaan viisinkertaistaa, eikä sittenkään maksa niin pljon, kuin valmis ruoka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki ei ole aina sitä miltä joku asia näyttää. Pitää tietää asian oikea laita. Minä käyn hakemassa ruokakassin useamman kerran viikossa. koska olen sopinut niin muutamien naapurustossa asuvan vanhemman pariskunna kanssa, koska he eivät enään itse pääse liikkumaan siten että voisivat itse hakea ruokakassit. Olen siis viikottain vakiohakija monena päivänä mutta ainoatakaan kassia en hae itselleni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia voi olla juuri sellainen kuin näyttää.
Yrität tehdä jäljet perässäsi epäselviksi. Sylttytehtaalle johtavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/