Aloita uusi keskustelu

Hurlumhei hallitus

Aloittaja: Hurlumhei hallitus Talous 17.9.2019 22:39

Rinteen ensimmäisen budjetin pääviivat on nyt kuultu. RKP sai mitä vaatikin palkkiona hallituspaikasta. Kaikkien talousprofessorien oppien vastaisesti keskiluokan verotuksen kiristämisen uskotaan johtavan kasvavaan työllisyyteen. Korkeakoulut saavat sen 60 miljoonaa ilman mitään ehtoja. Yhä useampi yliopistojen työntekijä voikin nostaa palkkaa ja tutkimusrahoja tekemättömästä työstä. Uskokaa: sitä tosiaankin tapahtuu enemmän kuin uskoisi. Kuka tahansa rehellinen korkeakouluopiskelija voi tämän väitteen vahvistaa. Yritystukien leikkaukset ja parafiinisen dieselin verotus on koplattu yhteen tavalla, jota kukaan ei voi oikeasti käsittää. Sen voi tosin ennakoida, että kyseisellä koplauksella rankaistaan syrjäseuduilla asuvia. Velkaa otetaan vuodessa ainakin kaksi miljardia, todennäköisimmin tuplat siitä. Neljän vuoden saldo lienee siis noin 15 miljardia lisävelkaa, jos uusia vaaleja ei sitä ennen järjestetä. Kuntatalouteen ei mitään helpotusta, pikemminkin vain kiristyksiä. Tämän hallituksen "saavutukset" hirvittävät jo nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 21 viestiä

Kansaneläkkeen korotus yli 10 vuotta jatkuneen ”kuivan kauden” jälkeen on tarpeellinen ja tervetullut parannus. Takuueläkkeen korotus parantaa kaikkein pienituloisimpien eläkeläisten asemaa. Hoitajamitoituksen kirjaaminen lakiin on jo sinänsä parannus. Suuriperheisten lapsilisää nostetaan ja perheellisten opiskelijoiden tukeen tulee myös parannusta. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttaminen ja hoidon ryhmäkokojen pienentäminen kohentavat hoidon laatua ja antavat oikeuden kokoaikaiseen hoitoon myös työttömien vanhempien lapsille... jne... Mutta miksi nämä ei kelpaa mm. persuille ja muille porvareille. Hyvinvointivaltio tuntuu näille olevan kirosana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saisi korottaa veroja, eikä ottaa velkaa; MISTÄ RAHAT?
Jotakinhan on tehtävä, että yhteiskunnan toiminnot voidaan säilyttää! Tarpeetonta ja turhaa ei loppujenlopuksi olekaan lakisääteisissä tehtävissä. Ei ne ole sosialismin jäänteitä ja kuuluvat yhä yhteiskunnan tehtäviin, vaikka ollankin 2000-luvulla!
Itse kannatan verojen korottamista ennemmin, kuin lisävelkaa. Maksan mielelläni veroja, joita käytetään hyvinvointi-valtion ylläpitämiseen. Kun miettii, mitä kaikkea verorahoilla on tarjolla ja saa niillä tuotettuja palveluita, ei normaali ihminen voi vastustaa velvoitettaan osallistua kustannuksiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Teillä persuilla ja kokoomuslaisilla on tosiaan tämä mantra: Ei saisi korottaa veroja, eikä ottaa velkaa; MISTÄ RAHAT? Mutta hallitus ei toimikkaan kuten edellinen porvarihallitus eli leikkaamalla ja leikkaamalla ja leikkaamalla... Ja keneltä leikkaamalla - no ei ainakaan hyvintoimeentulevilta porvareilta ja kapitalisteilta vaan jo huonossa asemassa olevilta köyhiltä ja kipeiltä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niiltä hyvin toimeentulevilta leikataan veroina kun ei ne raukat saa mitään avustuksia,mistä voisi leikata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinteen hallitus pyyhki päivässä pöytää edeltäjänsä leikkauksilta. Hyvinvointitalous teki läpimurron. ”Ennen vaaleja me lupasimme panostaa suomalaisten hyvinvointiin, tasa-arvoon ja tulevaisuuteen, ja nyt minulla on hyviä uutisia. Niin me myös teemme” sanoi Li Andersson. Miksi hyvinvointivaltio ei porvareille ja kapitalisteille kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ilmeisen vaikeaa ymmärtää, että kaikkeen hallituksen lupaamaan vain ei ole Suomella varaa.
Harmittaa, ettei ole oikeasti käynnistetty keskustelua rakenteiden kehittämisestä. Esimerkiksi Suomi ei todellakaan tarvitse 14 yliopistoa ja 23 ammattikorkeakoulua eli yhteensä. Tekemällä viisaita rakenteellisa päätöksiä.
Maakuntarakenne toinen kummajainen - sei sellaista resurssyöppyä hallintohimmelia tarvi kukaan muu kuin Kepu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutusleikkauksien takia yritin viimekaudella vedota juuri noihin tapahtuviin väärinkäytöksiin, niitä ei uskottu.
Sitä tietoa vastaan koulutusmäärärahojen karsinta oli oikeutettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmittaa tietysti kun sinun kannattama puolue ei päässyt tekemään näitä samoja asioita.
Kaksinaismoraali ei ole vastuun ottamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka muistaa minkä budjettiriihen raamit on nyt käytössä???ja niihin tehdään nyt korjauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen viime tammikuussa tekemään budjettiin. Se onkin yksi hyvä asia, vaikka Rinteen/Kulmunin hallitus joutui sitä muuttamaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion budjetista on reilusti yli 90% on lakiin perustuvia pakollisia menoja. Koko 58 miljarin budjetista siis. Nuo kohua herättävät pikku siirrot on napeilla peluuta. Siitä pikkuosasta sitä meuhkataan ja mediassa kohutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia o njuuri noin ja pelkästään rakenteita kehittämällä päästään vaikuttamaan budjetin rakenteelliseen ongelmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin leikata menoja ja säästää julkisista kustannuksista ja keventää verotusta varsinkin rikkailta tai he muuttavat muualle. Jokainen olkoon oman onnensa seppä... Hyvinvointivaltion aika on ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

TUVAN TIETÄVÄMMÄT

No minäpä komnentoin olevani samaa mieltä. Kielioppiin tai henkilöön käyvä arvostelu kertoo, että puheena olevaa aihetta... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/