Aloita uusi keskustelu

YTK - työnantajien asialla

Aloittaja: RealityCheck2 Politiikka 14.11.2019 08:05

YTK, yleinen työttömyyskassa, on perustettu työnantajien toimesta. YTK:n tarkoitus on hajottaa ay-liikkeen perusperiaatetta eli järjestäytymisvapautta ja sopimusvapautta. Ammattiliitot ja työnantajat neuvottelet työehtosopimukset, joissa määritellään työssäkäyvien KAIKKI työsuhdetta koskevat määräykset. Järjestäytyneet liitot ja työnantajat neuvottelet, eivät muut!
YTK:n toimintaa ohjaa YTK:n hallitus, joka koostuu kokonaan työnantajien edustajista. Yhdistyksen toimintaperiaatteen ja hallituksen kokoonpanon voitte tarkistaa YTK:n sivuilta. YTK:n perustajan mukaan tarkoitus on hajottaa ay-liikettä, tämänkin kommentin voitte löytää netin syövereistä.

YTK toimii työttömyysturvalain ja työttömyyskassalain mukaisesti. Sen tehtävä on ainoastaan, kuten muiden työttömyyskassojen, maksaa työttömyysturvaa jäsenilleen työttömyyden ajalta. YTK EI osallistu työehtosopimusneuvotteluihin, YTK EI auta työsuhteeseen liittyviin asioihin, YTK EI auta riitatilanteissa, jos teillä on palkkariitaa ta:n kanssa, YTK EI kustanna teidän oikeudenkäyntikuluja oikeuteen etenevissä riidoissa, YTK EI puolusta työntekijän TYÖLAKIEN mukaisia oikeuksia jne.

Sitä vastoin YTK ON työnantajien perustama ja ylläpitämä, YTK :n hallitus koostuu VAIN työnantajien edustajista (eli kenen asiaa he ajavat), YTK TOIMII vain työttömyyskassalain ja työttömyysturvalain mukaisesti. Miksi muuten järjestäytymättömät työnantajat AJAVAT ihmisiä yksityiseen työttömyyskassaan jos se on MUKA SITOUTUMATON.

Kaikki työttömyyskassat, (lue AMMATTILIITTOJEN ja YTK (TA:n) toimivat työttömyyskassalain ja työttömyysturvalain mukaisesti. Ne eivät saa muuta tehdäkään! Älkää siis luulko, että jos annatte työnantajien työttömyyskassalle rahanne, niin vastineena tulee parempaa työelämän turvaa. Onko tähänkään mennessä tullut? Yksikään ei voi vastata, että on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 63 viestiä

Jos ei luota omaan ammattitaitoonsa niin sama jos kuuluu YTK:on Ammattimiehenä olen ollut ylpeä ammattiosaamisestani ja siksi ammattitovereiden kanssa joukkueena pyrkineet edistämään ammattiryhmämme etuja osaston ja liiton kautta. Siinä samassa ovat YTK.n ruskeakieliset lontukkatimpuritkin päässeet samoille eduille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä tykkään näistä YTK-tyypeistä, kun saan työnantajana vedättää niitä miten huvittaa. Ei käy liiton jermut kimppuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittajan info-pakettiin kun lisäämme vieä yhden oleellisen asian eli listan YTK:n hallituksen jäsenistä, ei kenelläkään oikealla työntekijällä luulisi olevan sympatioita YTK:n suuntaan. YTK:n hallituksessa istuvat:
- kaksi finanssialan rahoiutusyhtiön toimitusjohtajaa
- perheyritysten liiton toimitusjohtaja
- helsinkiläinen autotarvikkeita myyvän liikkeen omistaja

Kuka vielä uskoo tuollaisen puljun ponnistelevan työläisen eduksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäsenhankinnassaan YTK ei kerro, että YTK on perustettu ammattiyhdistysliikkeen vastaiseen toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AY-liikken mahti kieltää jo Kalevankin sulkemaan Juttutuvan ketjuja .Esimerkkinä mm. "Sinun valintasi-eroa AY-liitosta !"
Sen sijaan tämä ketju,jossa panetellaan työnantajaa,voi oikein mainiosti
Kyllä AY:ssä on voimaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

kyllä keskustan kannatuksen käsittely on kiellettyä. ja ay n vastaiset mielipiteet. nähty on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuitenkin syynä tämä muotisanan, 'maalittajat' asialla. Näyttää nimittäin siltä, että eduskunnan tauti on levinnyt tännekin ja munalukko on yleinen useamman aloituksen päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoisimmat lööpit ( joissa suvaitsevaisten naurunalaisuus ilmenisi ) ja juttutuvan jutut ovat lukittuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta, on paljon syitä miksi kannattaa ammattiliittoon yksityisen kassan sijaan. Varsinkin nyt kun yhteiskunta, työelämä ovat murroksessa, työntekijän on ajoittain vaikea pysyä muutoksen mukana. Lait ja sopimukset muuttuvat ja työnantajat (osa heistä) yrittää parantaa kannattavuuttaan kyseenalaisin keinoin.

Posti on yksi esimerkki siitä, mihin kilpailu työnantajia ajaa. Kun itse palvelua tai tuotetta ei pystytä tai haluta kehittää, ainoaksi keinoksi jää puuttumien sopimusehtoihin, alkaa sopimusshoppailu. Tämän keskellä yksittäinen liittoon kuulumaton työntekijä on aika heikoilla, suorastaan heitteillä.

Liittojen ongelma taas on siinä, että joskus ulkopuolisesta näyttää, etteivät hekään täysin ymmärrä mitä kentällä tapahtuu. He pitävät yksisilmäisesti kiinni palkkakehityksestä, vaikka alalla on oikeasti sellaisia yrittäjiä, jotka ovat todellisissa vaikeuksissa. Kun läheskään aina ei ole molemminpuolista luottamusta, saati keskusteluyhteyttä, on turha odottaa muuta kuin Postin kaltaista pattitilannetta. Postin johto onkin malliesimerkki siitä, miten huonosti norsunluutornista ymmärretään lattiatason tilannetta. Tolkuttomat palkankorotukset ja bonusjärjestelmät tilanteessa jossa duunareita vaaditaan palkanalennuksia, on käsittämätöntä. Vaikka johtajan miljoonapalkalla ei ole varsinaista vaikutusta rahallisesti, se on moraalisesti kestämätön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Duunareiden eliitti kuuluu ammattiliittoon.
Ammattiosaajat, hyväpalkkaiset varakkaat fiksut ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä pelkästään duunarien eliitti vaan pelkkä eliitti. Duunareitahan ei enää ole Suomessa. Hoitajat ja muut naisvaltaisilla aloilla työtä tekevät ovat lähinnä vanhaa käsitystä duunareista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuulunut kohta 20 vuotta ammattiliittoon. Olen saanut sieltä sekä päivärahoja että lakimiehen apua, kun työnantaja on yrittänyt kusettaa minua. On muistettava, että yksikään työnantaja ei pidä työntekijöitä muuta kuin kulueränä.

Mutta, jos ammattiyhdistyksen eivät enää taistelu työnantajan lyttäyspolitiikkaa vastaan, niin seurauksena on juuri se, että matalapalkka-alojen työllä ei tule enää toimeen. Ja mitä siitä sitten seuraa herroille ja narreille, kokoomuslaisille: lisää veroja maksettavaki heille! Nallekin sen sanoi, että työllä ei ole tarkoitus tulla toimeen vaan ansiota parsitaan sitten tulonsiirroilla. Ja kuka ne tulonsiirrot maksaakaan - niinpä niin, em. herrat, narrit ja kokoomuslaiset!

Miettikääpä nyt vielä onko kenenkään etu polkea palkkoja niin ettei palkalla tule toimeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuitenkin niin, että sinä olet yrittänyt kusettaa työnantajaa. Jäitkö ehkä joskus "saikulle" eli krapulalomalle? Piditkö ehkä tunnin mittaisen tauon työnantajan laskuun? Veitkö kotiin työnantajan omaisuutta? Osallistuitko laittomaan lakkoon? Puhutko työnantajan asioista muille? Ajelitko työnantajan autolla omia asioitasi hoitamassa? Panettelitko työnantajaa muille työntekijöille, kuten tässä aloituksessakin teet? Kieltäydyitkö tekemästä työtä? Ja niin edelleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ollut sekä JHL:n , että YTK:n jäsen. Väitän, että JHL on enempi työnantajan renki. Mitään apuja ei siitä liitosta saanu, ainoastaan ammattinimikkeen saivat muutettua. Ja joka asiassa ovat vastahankaan. Vaikeuttavat työn tekoa. YTK:sta sitä vastoin saimme apua työaika-asiassa.
Soitto vain YTK:n lakimiehelle ja alkoi tapahtumaan ja asia korjattiin.

Saatiin muuten uudet talvirenkaat autoon JHL:n ja YTK:n välisellä liittomaksu erotuksella.
Mitä minä niitä kyniä ja avainkaulanauhoja rupean rahottaan ja ammattiliiton "opintopäiviä".
Vähemmällä rahalla sain enempi apua ja itellekki jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..sain hyvän auton uusilla renkailla, kun en kirkollisveroa koskaan maksanut. Sen sijaan liiton maksut tunnollisesti suoritin ja parit vuorotteluvapaata pidin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avaaja on 100%:ti oikeassa näin se on. Mutta edestä kaiken vielä löytää. Eikä taida monta vuotta mennä kun tähän päästään. Seuraava vaalikausi taitaa jo sen tuoda mukanaan kun PS ja KOK nouseen valtaan, niin kyllä siinä viedään duunaria kuin Pässiä narusta. Näin tulee käymään, ja uskon niin.
Jokainen käsittää jos työnantaja perustaa kassan ei tee sitä työläisen eduski vaan omaksi eduksi.

Onko teillä YTK kuuluvilla tietoa kuka valtsee kassan haallituksen ja määttävät elimiet?.
Liitoissa valitsee liittokokousedustajista koostuva porukka. Ja taasen edustaja valitaan vaalilla.
Mutta miksi sinne valitaan edustajiksi yleensä demareita ja vassareita?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiyhdistys PAU on ajamassa taas lisää työväkeä työttömyys kortistoon.
On todella hyvä,että työnantajien perustama YIT huolehtii työttömien eduista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille